dasiekk80 pisze:
Mam przyjaciela tutaj (UK) ktory robi interesy w Nigerii i Ghanie (ponoc Ghana bierze teraz wszystko), ostatnio sprzedawalem tam poleasingowy sprzet komputerowy i kontener opon (bylem dokladnie middleman w tym interesie). Powiiem szczerze ze interes ciekawy pod wzgledem finansowym. Siedze teraz i mysle jak by tam z PL pewna rzecz ''zaimplementowac''. Powiedzmy ze mam plan ale jeszcze droga daleka. Jakby cos to smialo na priv i moge kogos z kims skontaktowac a moze obydwaj zrobimy dobry interes.
Z mojej strony przygotowywałem to ponad pół roku , także wszystko mam "zapięte". Jeżeli potrzebujesz transportu to także już wiele sie nauczyłem w tym temacie, a jeżeli nie potrzebujesz całego kontenera na raz to zawsze można gdzieś upchać. Wszystko jest kwestią rozmowy, moje kontenery lecą z gdyni co 2 tygodnia i wracają co 2 tygodnia
frytek pisze:pedro pisze:rafmax pisze:nie
to inwestując 200 PLN na start, robiac 31 pipsow dziennie (nie licząc kosztów transakcyjnych/opłat/spreadow) po 104 dniach roboczych będziesz miał milion
niech Wam wieczor dobry bedzie, bless!
a na jakiej dźwigni ? i ciągle całą kasą? jak to wyliczyłeś ?
Pewnie drabinka inwestycyjna , jednak na forexie to o wiele trudniejsze niż np. na papierach. jeżeli dobrze rozumiem ,chodzi mu o inwestowanie początkowego kapitału i ustawianie TP w takim miejscu , żeby każdym kolejnym razem mógł zainwestować kapitał wcześniejszy+ zysk.
200zł x TP na 10% zysku daje 220zł, które reinwestuje w całości ponawiając schemat, czyli kolejne zagranie daje 242, 266, 292 ,322............... itp. tym schematem. ale z 200zł 1MLN przy założeniu 10% zysku potrzebuje dźwigni 1:100 i 0.1%ruchu na danym walorze jednorazowo. dla przykładu złoto dzisiaj 0.27%
3mam kciuki Pedro
fantastyka naukowa , nie da sie inwestować takich kwot jednorazowo na żadnej gdziełdzie w żadną spółke czy instrument.