DayTrading: Poniedziałek 13.01.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 sty 2014, 00:00

Wzrost
12
27%
Bez zmian
8
18%
Spadek
25
56%

Liczba głosów: 45

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 13.01.2014

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

beyond pisze:
pedro pisze: mój świat nie jest tworem boskim : ) :564:
Skoro się ze mną komunikujesz, to żyjesz w tym samym świecie (a zatem Boskim), chyba że piszesz o Twoim wewnętrznym świecie :mrgreen:
pedro pisze:czy trudno jest zarobic 31 pipsow dziennie?
Nie jestem doświadczonym traderem, ale moim zdaniem bardzo trudno.

Co do złota to moim zdaniem za wcześnie na zakupy, ja będę kupował niżej w każdym bądź razie.

@krinvest

W jakiej branży ich rekrutowałeś?
~

Za późno raczej , w Lkach to my siedzimy od prawie 2 tyg :D w sumie jedna zahacza mi o zeszły rok Sylwestrowa.

Nie rozdrabniamy tego na branże , szukamy po prostu kogoś ,kto pojedzie do Kongo na pare lat. Planuje tam kilka inwestycji. DR Kongo , Nigeria , Etiopia , Bostwana. Najchętniej kogoś kto mógłby sie osiąsć tam na stałe. Zdecydowanemu , szczeremu i godnemu zaufania moge nawet kupić żone , albo dwie.

Pedro 31 dziennie , ale systematycznie ? :D

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

rafmax pisze:nie
to inwestując 200 PLN na start, robiac 31 pipsow dziennie (nie licząc kosztów transakcyjnych/opłat/spreadow) po 104 dniach roboczych będziesz miał milion ;) :564:

niech Wam wieczor dobry bedzie, bless!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

pedro pisze:
to inwestując 200 PLN na start, robiac 31 pipsow dziennie (nie licząc kosztów transakcyjnych/opłat/spreadow) po 104 dniach roboczych będziesz miał milion ;) :564:

tak? fajnie...
...ale gdzie reszta zmiennych/stałych?
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pedro pisze:
Nowy123 pisze:
pedro pisze:spx500... monthly,.... niespodzianka ;)

https://www.tradingview.com/x/UyvdM50R/

jeszcze pewnie cos wyciagna ale juz widac impet traca chlopaki
jak to myknie w dół, to będzie super :D ... przynajmniej 377 punktow do zrobienia będzie ;) ... ale to może druga połowa roku ;)
http://bbs.cobrasmarketview.com/downloa ... &mode=view

dasiekk80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dasiekk80 »

krinvest pisze:
beyond pisze:
pedro pisze: mój świat nie jest tworem boskim : ) :564:
Skoro się ze mną komunikujesz, to żyjesz w tym samym świecie (a zatem Boskim), chyba że piszesz o Twoim wewnętrznym świecie :mrgreen:
pedro pisze:czy trudno jest zarobic 31 pipsow dziennie?
Nie jestem doświadczonym traderem, ale moim zdaniem bardzo trudno.

Co do złota to moim zdaniem za wcześnie na zakupy, ja będę kupował niżej w każdym bądź razie.

@krinvest

W jakiej branży ich rekrutowałeś?
~

Za późno raczej , w Lkach to my siedzimy od prawie 2 tyg :D w sumie jedna zahacza mi o zeszły rok Sylwestrowa.

Nie rozdrabniamy tego na branże , szukamy po prostu kogoś ,kto pojedzie do Kongo na pare lat. Planuje tam kilka inwestycji. DR Kongo , Nigeria , Etiopia , Bostwana. Najchętniej kogoś kto mógłby sie osiąsć tam na stałe. Zdecydowanemu , szczeremu i godnemu zaufania moge nawet kupić żone , albo dwie.

Pedro 31 dziennie , ale systematycznie ? :D
Mam przyjaciela tutaj (UK) ktory robi interesy w Nigerii i Ghanie (ponoc Ghana bierze teraz wszystko), ostatnio sprzedawalem tam poleasingowy sprzet komputerowy i kontener opon (bylem dokladnie middleman w tym interesie). Powiiem szczerze ze interes ciekawy pod wzgledem finansowym. Siedze teraz i mysle jak by tam z PL pewna rzecz ''zaimplementowac''. Powiedzmy ze mam plan ale jeszcze droga daleka. Jakby cos to smialo na priv i moge kogos z kims skontaktowac a moze obydwaj zrobimy dobry interes.

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

pedro pisze:

a na jakiej dźwigni ? i ciągle całą kasą? jak to wyliczyłeś ?

dasiekk80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dasiekk80 »

frytek pisze:
pedro pisze:

:wink: http://wiadomosci.onet.pl/miliardy-dola ... dzie/qdg2g

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

dasiekk80 pisze:
Mam przyjaciela tutaj (UK) ktory robi interesy w Nigerii i Ghanie (ponoc Ghana bierze teraz wszystko), ostatnio sprzedawalem tam poleasingowy sprzet komputerowy i kontener opon (bylem dokladnie middleman w tym interesie). Powiiem szczerze ze interes ciekawy pod wzgledem finansowym. Siedze teraz i mysle jak by tam z PL pewna rzecz ''zaimplementowac''. Powiedzmy ze mam plan ale jeszcze droga daleka. Jakby cos to smialo na priv i moge kogos z kims skontaktowac a moze obydwaj zrobimy dobry interes.
Z mojej strony przygotowywałem to ponad pół roku , także wszystko mam "zapięte". Jeżeli potrzebujesz transportu to także już wiele sie nauczyłem w tym temacie, a jeżeli nie potrzebujesz całego kontenera na raz to zawsze można gdzieś upchać. Wszystko jest kwestią rozmowy, moje kontenery lecą z gdyni co 2 tygodnia i wracają co 2 tygodnia :)
frytek pisze:
pedro pisze:

Pewnie drabinka inwestycyjna , jednak na forexie to o wiele trudniejsze niż np. na papierach. jeżeli dobrze rozumiem ,chodzi mu o inwestowanie początkowego kapitału i ustawianie TP w takim miejscu , żeby każdym kolejnym razem mógł zainwestować kapitał wcześniejszy+ zysk.

200zł x TP na 10% zysku daje 220zł, które reinwestuje w całości ponawiając schemat, czyli kolejne zagranie daje 242, 266, 292 ,322............... itp. tym schematem. ale z 200zł 1MLN przy założeniu 10% zysku potrzebuje dźwigni 1:100 i 0.1%ruchu na danym walorze jednorazowo. dla przykładu złoto dzisiaj 0.27%

3mam kciuki Pedro :564:
fantastyka naukowa , nie da sie inwestować takich kwot jednorazowo na żadnej gdziełdzie w żadną spółke czy instrument.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

http://wpolityce.pl/wydarzenia/71590-mi ... ospodarcza

POlska te pajace nic nie potrafia dobrze zrobic lub nie chca bo Putin trzyma lape :)

Awatar użytkownika
Marcin30
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Marcin30 »

nowy,

widzisz jakieś znaczące wsparcie dla rzeźnika, jak dopiero okolica 166,80?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany