Dla mnie to wielka różnica czy cena na oporze czy wsparciu. Ale każdy ma swoje priorytetykolbi123 pisze:Co za różnica czy to wsparcie czy opór, coś w tym jest ze najważniejsze jest mieć racje reszta mniej istotna, miejsce jak każde inne.
DayTrading: Poniedziałek 11.07.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 11.07.2016
- fx-technik
- Fanatyk

@kolbi123,
Taka różnica, że nie brałem S, tylko L.
Taka różnica, że nie brałem S, tylko L.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
-
Tomasz196407
- Fanatyk

witam szanowne grono, traderów dochądzących ... się
a nie lepiej tak grzeczniej do siebie?
piekna pogoda, lato, ładne dziewczyny, szkoda że tu mało jest tego kwiatu, może troche załaskawiły by atmosfere
zaraz swoje coś wrzuce aby nie było of of top tylko bardzo grzecznie,
skoro złoto nie chce isc do dołu 1357 niech wybiją
a nie lepiej tak grzeczniej do siebie?
piekna pogoda, lato, ładne dziewczyny, szkoda że tu mało jest tego kwiatu, może troche załaskawiły by atmosfere
zaraz swoje coś wrzuce aby nie było of of top tylko bardzo grzecznie,
skoro złoto nie chce isc do dołu 1357 niech wybiją
- fx-technik
- Fanatyk

Na pewno bym nie kupował drogich akcji w sensie inwestycji długoterminowej.
Ale, my tu spekulujemy w DT, niczego nie kupujemy na długi termin.
Zarabiamy na ruchu ceny, nic więcej.
Skoro rośnie, to kupujemy w dołkach, sprzedajemy drożej niż kupiliśmy - nic więcej!
Ale, my tu spekulujemy w DT, niczego nie kupujemy na długi termin.
Zarabiamy na ruchu ceny, nic więcej.
Skoro rośnie, to kupujemy w dołkach, sprzedajemy drożej niż kupiliśmy - nic więcej!
No już jestem.. Awarie miałem w robocie, 4 godziny nie mogłem się oderwać, ale chyba niewiele straciłem.. DAX chce się piąć w górę, dywergencja spadkowa gdzieś zniknęła. Idą równo..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Powiedzmy , że to są "ważne poziomy"- różnie nazywane w zależności od sytuacji
Zawsze mi się zdawało że jak nie może czegoś przebić do góry to nazywamy to opór. A jak nie może przebić jakiegoś poziomu w dół to mówimy wsparcie.
-- Dodano: 11 lip 2016, 12:26 --
Zreszta nieważne jak to nazywamy, byle by dobrze opisać o co chodzi.. Mniejsza z tym.. Czy szczyty zrobione o 4.30 nad ranem sie w ogóle liczą??? To po to amerykanie targali ten indeks, żeby ktoś im to popchnął kiedy śpią, a jak się obudza to co ?? Spadek? No chyba nie o take SP500 walczyli..
-- Dodano: 11 lip 2016, 12:26 --
Zreszta nieważne jak to nazywamy, byle by dobrze opisać o co chodzi.. Mniejsza z tym.. Czy szczyty zrobione o 4.30 nad ranem sie w ogóle liczą??? To po to amerykanie targali ten indeks, żeby ktoś im to popchnął kiedy śpią, a jak się obudza to co ?? Spadek? No chyba nie o take SP500 walczyli..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk

Chciałem coś napisać, ale mam na liczniku 2 ostrzeżenia, to by mnie już admin zbanował na jakiś czas.jkar pisze:jak niewiele...Świeżak44 pisze:No już jestem.. Awarie miałem w robocie, 4 godziny nie mogłem się oderwać, ale chyba niewiele straciłem.. DAX chce się piąć w górę, dywergencja spadkowa gdzieś zniknęła. Idą równo..
jeden taki zaczął kreślic opory na wzrostach ( dokładnie tak jak to zrobiłeś) - mimo, że wczoraj w niewybrednych słowach Ci to wypominał...
To są wsparcia: Każde wsparcie było wcześniej oporem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To są linie z matrixu, z których 2-wie udało się dopasować.(+/- dobierając rozwartosc cyrkla - tego na dole)fx-technik pisze:Chciałem coś napisać, ale mam na liczniku 2 ostrzeżenia, to by mnie już admin zbanował na jakiś czas.jkar pisze:jak niewiele...Świeżak44 pisze:No już jestem.. Awarie miałem w robocie, 4 godziny nie mogłem się oderwać, ale chyba niewiele straciłem.. DAX chce się piąć w górę, dywergencja spadkowa gdzieś zniknęła. Idą równo..
jeden taki zaczął kreślic opory na wzrostach ( dokładnie tak jak to zrobiłeś) - mimo, że wczoraj w niewybrednych słowach Ci to wypominał...
To są wsparcia: Każde wsparcie było wcześniej oporem.
A ...jesli chodzi o "cyrkiel" poczytaj o wynalazku Stana Erlicha - już z roku 1978 - Np. w ksiązce Joe krustingera " Systemy transakcyjne -sekrety mistrzów" <str.33>.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2016, 12:42 przez jkar, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
Coś nowego. A co się stało z DSWS? Popsół sięfx-technik pisze: To są wsparcia: Każde wsparcie było wcześniej oporem.