DayTrading: Poniedziałek 09.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 wrz 2013, 00:00

Wzrost
17
37%
Bez zmian
5
11%
Spadek
24
52%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
sommerfeld
Bywalec
Bywalec

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.09.2013

Nieprzeczytany post autor: sommerfeld »

Może edziu wymaluje nam takie wygibasy? :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"The stock market is never obvious. It is designed to fool most of the people, most of the time."
J. Livermore

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

tak prawdę mówiąc to podobnie jak teraz, tak i w zeszłym tygodniu luka nie została domknięta na uj
może to robiony jakiś potencjał reakcji przed interwencją against Syria :p

z tego co mówią Rosjanie, to konflikt powinien ucichnąć na jakiś czas, polega to na wpuszczeniu obserwatorów
nie mam pojęcia jaki może być z tego punktu krok w kierunku negatywnym, raczej wszystko idzie w dobrą stronę

po co oni, te araby są tacy złośliwi, masakra
jak stany już powoli wyrabiają na własnym wydobyciu, to po co te utarczki, komu, dlaczego

-- Dodano: pn 09-09-2013, 21:56 --
Jones pisze:
pr7emo pisze:fut japoński jeszcze nie domknął luki, nie wiem jak z kontraktami i lukami :o
widzisz że wcześniej tez nie domknął więc może być jeszcze jedna luka UP :roll:
gdzieś czytałem o trzech lukach :p
jakbym nie widział przedrostka fut, to bym założył że po prostu notowania giełdowe otwarte od x godziny do y :p

Awatar użytkownika
anakonda1231
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: anakonda1231 »

hmm.. może odpowiedzią Izrael i jego "przyjaciel" Iran...
chociaż USA bez korzyści się w to też na pewno nie bawi.. wuj sam jako sherif wśród narodów pilnujący wszystkiego i wszystkich za darmo? nic sie nie dzieję za darmo i bez przyczyn.. ;)

a teraz coś o Edku.. ja widzę coś takiego na D1, myślę, że jakieś zaskoczenia w danych lub decyzjach mogą dopiero to pozmieniać.. ale poki co spodziewam się czegoś takiego..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

sonia123 pisze:
Jones pisze:
pr7emo pisze:fut japoński jeszcze nie domknął luki, nie wiem jak z kontraktami i lukami :o
widzisz że wcześniej tez nie domknął więc może być jeszcze jedna luka UP :roll:
gdzieś czytałem o trzech lukach :p
pewnie luka startowa, luka pomiarowa i wyczerpania po ktorej pojawia sie wyspa odwrotu?
To by sygnalizowalo ze jestesmy w polowie ruchu wzrostowego od tamtej poprzedniej luki
tak tak o to chodziło celowo dałem do myślenia
jedno małe ale luki nie muszą być symetryczne więc UP może potrwać dowolnie krócej lub dłużej :roll:
nie jest powiedziane że to polowa ruchu
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

anakonda1231 pisze:hmm.. może odpowiedzią Izrael i jego "przyjaciel" Iran...
chociaż USA bez korzyści się w to też na pewno nie bawi.. wuj sam jako sherif wśród narodów pilnujący wszystkiego i wszystkich za darmo? nic sie nie dzieję za darmo i bez przyczyn.. ;)

a teraz coś o Edku.. ja widzę coś takiego na D1, myślę, że jakieś zaskoczenia w danych lub decyzjach mogą dopiero to pozmieniać.. ale poki co spodziewam się czegoś takiego..
twój scenariusz jest zapowiedzią końca drukowania już we wrześniu na razie nie widze fundamentów do tego scenariusza :wink:
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
anakonda1231
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: anakonda1231 »

wydaje mi się, że może dojść do całkowitego zakończenie.. jeśli nie to chociaż solidne ograniczenie..
wiadomo wtedy będzie lekkie rozczarowanie.. ale jeśli mocno ograniczą, i tak dolar się umocni i edek poleci na południe...
tak mi się wydaje.. wiele osób się teraz tego obawia, więc mogą być zamykane L-ki przed 18.09.. i tak przez te wakacje dały ładnie zarobić...
oczywiście nie odrzucam scenariusza b, braku końca dodruku.. wtedy na pewno solidny up.
Ale pomijając QE, ja nie widzę z kolei fundamentów do wzrostu na edku.. jedynie bujanie w bocznym trendzie..

Awatar użytkownika
sommerfeld
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sommerfeld »

@ryba
spodziewaj się niespodziewanego ;)
"The stock market is never obvious. It is designed to fool most of the people, most of the time."
J. Livermore

Awatar użytkownika
<°)))))><
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <°)))))>< »

sommerfeld pisze:@ryba
spodziewaj się niespodziewanego ;)
będzie ciężko Jankesi muszą nadrukować 1.5 tony złota :mrgreen: za holokaust na Niemcach :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2013, 23:06 przez <°)))))><, łącznie zmieniany 1 raz.
W tradingu jak w życiu NIC NIE MUSI :!:

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

anakonda1231 pisze:wydaje mi się, że może dojść do całkowitego zakończenie.. jeśli nie to chociaż solidne ograniczenie..
wiadomo wtedy będzie lekkie rozczarowanie.. ale jeśli mocno ograniczą, i tak dolar się umocni i edek poleci na południe...
tak mi się wydaje.. wiele osób się teraz tego obawia, więc mogą być zamykane L-ki przed 18.09.. i tak przez te wakacje dały ładnie zarobić...
oczywiście nie odrzucam scenariusza b, braku końca dodruku.. wtedy na pewno solidny up.
Ale pomijając QE, ja nie widzę z kolei fundamentów do wzrostu na edku.. jedynie bujanie w bocznym trendzie..
Aktualnie rynek dyskontuje wrzesniowy Taper o wielkosci $5-$10 z $85 miliardow a szanse na scenariusz z calkowitym zakonczeniem sa rowne zerze. To ze nie widzisz fundamentow do wzrostu na edku to nie znaczy ze ich tam nie ma. Jeszcze rok temu strefa EU byla w rozsypce wiec naturalne jest to ze spekula ucieka z shortow kiedy ten czarny scenariusz dla EU sie nie sprawdza.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2013, 23:20 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

anakonda1231 pisze:wydaje mi się, że może dojść do całkowitego zakończenie.. jeśli nie to chociaż solidne ograniczenie..
w obu wypadkach mocno przeceniasz swoje zdolności prognostyczne; ja rozumiem, że jak się otwiera w dołku shorta, to potem człowiek próbuje szukać nadziei nawet w nosie słonia, ale bez przesady - całkowite zakończenie? żaden z przedstawicieli FEDu nic takiego nie komunikował, a to mimo wszystko dość poważni ludzie, na decyzjach których wielkie pieniądze określają swój horyzont inwestycyjny, który jest nieco dłuższy niż miesiąc...już pomijam fakt, jakie warunki muszą być spełnione, by doszło do całkowitego zakończenia druku, o czym co miesiąc Ben publicznie deliberuje, po trzy razy odpowiadając na te same pytania dziennikarzy...

tu chodzi o to, by dokonać wyjścia w sposób nie powodujący jakieś katastrofy na rynkach, stąd mówią o tym na rok do przodu, a każde ograniczenie zapewne będą wprowadzać w sposób możliwe najmniej uciążliwy, stąd upatruje raczej - jeśli dojdzie do jakiegoś ograniczenia we wrześniu - symbolicznego cięcia, z jednoczesnym zabezpieczeniem się przed paniką jakąś deklaracją o stopach procentowych, że zostaną nisko tak długo jak gra Owsiak z tą swoją szopką
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Zablokowany