DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015
panzupa napisał: " Ludzie nie maja pieniedzy na ogrzewanie i pala meblami, smieciami, parkietem (zrywanym z podlog) aby ogrzac domy."
No to na wiele im to nie wystarczy, drewno się szybko pali, więc zostaną bez mebli na gołym betonie, chyba już nawet są w takiej sytuacji. Śmieci też do palenia za wiele nie mają, bo niewiele kupują, to niewiele pozostaje im śmieci.
No to na wiele im to nie wystarczy, drewno się szybko pali, więc zostaną bez mebli na gołym betonie, chyba już nawet są w takiej sytuacji. Śmieci też do palenia za wiele nie mają, bo niewiele kupują, to niewiele pozostaje im śmieci.
chyba na tym forum jest kilku niedoswiadczonych inwestorów jak czytam te posty edek trochę do góry skoczył i juz pisza o wzrostach i łapią elki zamiast esek 

Rozumiem że ty jesteś tym doświadczonym ?lutek pisze:chyba na tym forum jest kilku niedoswiadczonych inwestorów jak czytam te posty edek trochę do góry skoczył i juz pisza o wzrostach i łapią elki zamiast esek

ja nie jestem ale wykres pokazuję co nastąpi a Ty Mpapież jak tak zagrałęs jak pisałes to jestes na minusie odwróć pozycj ę i eske daj na eku a potem mi piwko pstawisz
Korekta w locie na indeksach i jedziemy dalej. Dax ->11-12 tyś pkt.
The only way is up
edek IMHO obecnie kierunek 1.11xx
potem (jeśli nie przebije dołka i nie poleci niżej) będzie ta upragniona korekta na UP
zasięgi korekty na up: 1.18 lub 1.224
pokazywałem w weekend na wykresie
potem (jeśli nie przebije dołka i nie poleci niżej) będzie ta upragniona korekta na UP

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
A mi wpadlo na DAX 40 punktow na L.
Mozliwe ze to nie koniec odbicia, byc moze uda mi sie zlapac cos na L na nowym dolku.
S-ki wobecnej chwili nie biore.
Ktos cos ma na DAX?
Mozliwe ze to nie koniec odbicia, byc moze uda mi sie zlapac cos na L na nowym dolku.
Ktos cos ma na DAX?
na razie L obowiązuje, ale myślę, że i tak DAX skorekci na 103xx - więc uwaga.Lolo pisze:A mi wpadlo na DAX 40 punktow na L.
Ktos cos ma na DAX?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- magura2004
- Pasjonat
highend pisze:edek IMHO obecnie kierunek 1.11xx
W marcu podczas posiedzenia FED

-- Dodano: 09 lut 2015, 12:54 --
Wystąpienie szefa Syrizy w greckim parlamencie w niedzielę musiało być emocjonalne – nawet, jeżeli przedstawiciele Tsiprasa dają do zrozumienia zachodnim dyplomatom, że szukają pewnej formy porozumienia, to jednak na potrzeby krajowe Syriza musi być bardziej radykalna. I oczywiście zacząć wdrażać swój plan – pierwsze zapowiedzi już mamy – kilka dni temu doszło do zamrożenia dużych prywatyzacji w infrastrukturze i to będzie kontynuowane. Niemniej doszły nowe kwestie: powrót stawki zero w PIT dla zarabiających do 12 tys. EUR rocznie, stopniowe wracanie do minimalnej płacy na poziomie 751 EUR miesięcznie – tu Syriza robi ukłony wobec najbiedniejszych. Klasycznie wszystko opakowane w populizm – nadal gra się antyniemieckimi nastrojami (odszkodowania za wybryki nazistów), a także uderza w tony antyeuropejskie i antynunijne. Tu premier powtórzył, że nie zgodzi się na przedłużenie programu pomocowego na obecnych warunkach (wygasa on z końcem lutego). To jednak zbytnio nie dziwi – o tzw. finansowaniu pomostowym na trzy miesiące, kiedy to Syriza chciałaby wypracować nowe warunki współpracy z pożyczkodawcami – mówi się od kilku dni. Zobaczymy, co Varoufakis (minister finansów) przedstawi w środę na spotkaniu Eurogrupy, a raczej jaki poziom sceptycyzmu wyrażą jej przedstawiciele wobec greckich propozycji. A na rynku zaczyna robić się nerwowo – jeżeli 11 lutego nie zwiększy wiary w to, że uda się znaleźć jakiś kompromis do końca miesiąca – to Grecy znów zaczną mocniej ważyć w notowaniach euro. Strach w postaci prawdopodobieństwa realizacji Grexitu w kolejnych miesiącach znów powraca. W cieniu tych wszystkich wydarzeń warto odnotować fakt, że szef Banku Grecji i jeden z jego członków podali się do dymisji…
zrealizowany rgr na kablu ?