DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lut 2015, 00:00

Wzrost
8
31%
Bez zmian
5
19%
Spadek
13
50%

Liczba głosów: 26

nulka
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015

Nieprzeczytany post autor: nulka »

panzupa napisał: " Ludzie nie maja pieniedzy na ogrzewanie i pala meblami, smieciami, parkietem (zrywanym z podlog) aby ogrzac domy."
No to na wiele im to nie wystarczy, drewno się szybko pali, więc zostaną bez mebli na gołym betonie, chyba już nawet są w takiej sytuacji. Śmieci też do palenia za wiele nie mają, bo niewiele kupują, to niewiele pozostaje im śmieci.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

chyba na tym forum jest kilku niedoswiadczonych inwestorów jak czytam te posty edek trochę do góry skoczył i juz pisza o wzrostach i łapią elki zamiast esek :D

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

lutek pisze:chyba na tym forum jest kilku niedoswiadczonych inwestorów jak czytam te posty edek trochę do góry skoczył i juz pisza o wzrostach i łapią elki zamiast esek :D
Rozumiem że ty jesteś tym doświadczonym ? :wink:

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

ja nie jestem ale wykres pokazuję co nastąpi a Ty Mpapież jak tak zagrałęs jak pisałes to jestes na minusie odwróć pozycj ę i eske daj na eku a potem mi piwko pstawisz

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Korekta w locie na indeksach i jedziemy dalej. Dax ->11-12 tyś pkt.
The only way is up

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

edek IMHO obecnie kierunek 1.11xx
potem (jeśli nie przebije dołka i nie poleci niżej) będzie ta upragniona korekta na UP
zasięgi korekty na up: 1.18 lub 1.224
pokazywałem w weekend na wykresie ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Lolo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Lolo »

A mi wpadlo na DAX 40 punktow na L.
Mozliwe ze to nie koniec odbicia, byc moze uda mi sie zlapac cos na L na nowym dolku.
S-ki wobecnej chwili nie biore.
Ktos cos ma na DAX?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Lolo pisze:A mi wpadlo na DAX 40 punktow na L.
Mozliwe ze to nie koniec odbicia, byc moze uda mi sie zlapac cos na L na nowym dolku.
S-ki wobecnej chwili nie biore.
Ktos cos ma na DAX?
na razie L obowiązuje, ale myślę, że i tak DAX skorekci na 103xx - więc uwaga.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

highend pisze:edek IMHO obecnie kierunek 1.11xx
potem (jeśli nie przebije dołka i nie poleci niżej) będzie ta upragniona korekta na UP
zasięgi korekty na up: 1.18 lub 1.224
pokazywałem w weekend na wykresie ;)

W marcu podczas posiedzenia FED :wink:

-- Dodano: 09 lut 2015, 12:54 --

Wystąpienie szefa Syrizy w greckim parlamencie w niedzielę musiało być emocjonalne – nawet, jeżeli przedstawiciele Tsiprasa dają do zrozumienia zachodnim dyplomatom, że szukają pewnej formy porozumienia, to jednak na potrzeby krajowe Syriza musi być bardziej radykalna. I oczywiście zacząć wdrażać swój plan – pierwsze zapowiedzi już mamy – kilka dni temu doszło do zamrożenia dużych prywatyzacji w infrastrukturze i to będzie kontynuowane. Niemniej doszły nowe kwestie: powrót stawki zero w PIT dla zarabiających do 12 tys. EUR rocznie, stopniowe wracanie do minimalnej płacy na poziomie 751 EUR miesięcznie – tu Syriza robi ukłony wobec najbiedniejszych. Klasycznie wszystko opakowane w populizm – nadal gra się antyniemieckimi nastrojami (odszkodowania za wybryki nazistów), a także uderza w tony antyeuropejskie i antynunijne. Tu premier powtórzył, że nie zgodzi się na przedłużenie programu pomocowego na obecnych warunkach (wygasa on z końcem lutego). To jednak zbytnio nie dziwi – o tzw. finansowaniu pomostowym na trzy miesiące, kiedy to Syriza chciałaby wypracować nowe warunki współpracy z pożyczkodawcami – mówi się od kilku dni. Zobaczymy, co Varoufakis (minister finansów) przedstawi w środę na spotkaniu Eurogrupy, a raczej jaki poziom sceptycyzmu wyrażą jej przedstawiciele wobec greckich propozycji. A na rynku zaczyna robić się nerwowo – jeżeli 11 lutego nie zwiększy wiary w to, że uda się znaleźć jakiś kompromis do końca miesiąca – to Grecy znów zaczną mocniej ważyć w notowaniach euro. Strach w postaci prawdopodobieństwa realizacji Grexitu w kolejnych miesiącach znów powraca. W cieniu tych wszystkich wydarzeń warto odnotować fakt, że szef Banku Grecji i jeden z jego członków podali się do dymisji…

Awatar użytkownika
Xet
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Xet »

zrealizowany rgr na kablu ?

Zablokowany