DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 lut 2015, 00:00

Wzrost
8
31%
Bez zmian
5
19%
Spadek
13
50%

Liczba głosów: 26

panzupa
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 09.02.2015

Nieprzeczytany post autor: panzupa »

Sytuacja z Grecja na pewno edkowi nie pomaga
http://www.zerohedge.com/news/2015-02-0 ... italy-next

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

panzupa pisze:Sytuacja z Grecja na pewno edkowi nie pomaga
Wątpie. Na Greków już wszyscy mają wyłożone.
Na moje ich wyjście powinno wzmonić euro, jako pozbycie się zbędnego balastu.

Z nimi w ogóle sytuacja jest chora, chcą żeby ich wszyscy sponsorowali, przy czym z góry mówią że nie mają zamiaru niczego oddawać - więc moje jedno pytanie - o co to kuwa chodzi ?

Może Polska powinna tak samo robić ? Myślę żę 300 mld euro też by się nam przydało.

panzupa
Gaduła
Gaduła

Generalnie zgadzam sie z Tobą, ale to o czym chyba zapominasz to fakt ze wyjsce grecji ze strefy euro to przede wszystkim decyzja polityczna a nie ekonomiczna. Roznie moze sie potoczyc... a co jesli inne kraje (Wlochy) tez beda chcialy sie odlaczyc...

Poza tym czy Grecja ma euro czy swoja walute problem zostaje bo ciagle dlugu nie oddali

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Mpapiez pisze:

Z nimi w ogóle sytuacja jest chora, chcą żeby ich wszyscy sponsorowali, przy czym z góry mówią że nie mają zamiaru niczego oddawać - więc moje jedno pytanie - o co to kuwa chodzi ?

Może Polska powinna tak samo robić ? Myślę żę 300 mld euro też by się nam przydało.
Ewentualne wyjście Grecji z eurozony rodzi problem taki, że w innych krajach podniosą się głosy, że oni też chcą skoro Grecja mogła. Całe PIIGS, no może poza Irlandią chętnie by wyszło, zrobiło dewaluację waluty, obniżyło tym samym koszty pracy, kapitał sam by napłynął.

A co do długów Grecji, to podejrzewam że część Banków już ma to w portfelu nie pracująca pożyczka, albo nawet odsprzedaje to innym. A poza tym, czym te Banki się mają martwić? W razie czego EBC wespół z MFW skupi jeżeli się dogada Trojka z Grecją :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

panzupa
Gaduła
Gaduła

pedro pisze:A poza tym, czym te Banki się mają martwić? W razie czego EBC wespół z MFW skupi jeżeli się dogada Trojka z Grecją :)
Banki zawsze na 4 lapy spadaja.

ale generalnie jak sie popatrzy na cala strefe Euro to Grecja zmarnowala duuuzo kasy ktora mogla posluzyc do rozwoju innych obszarow - ten problem nie zniknie nigdy.

Jesli chodzi o Twoj scenariu z innym krajami po wyjsciu Grecji to sie zgadzam całkowicie.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Chcieć mogą zawsze, ale wątpie w to że te siły które utworzyły UE pozwolą na jej rozpad.
Popatrzcie na ratyfikowanie traktatu lizbońskiego (de facto wprowadzającego wyższość przepisów unijnych nad konstytucje poszczególnych krajów) - albo nie było głosowania obywateli, albo głosowali do skutku - przykład piękny to irlandia.

Wkrótce ma wejść umowa o wolnym handlu z USA. Co dalej ? Unia + USA z jednym parlamentem ?
Ja nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale chyba faktycznie ktoś lub coś próbuje stworzyć jeden duży światowy rząd.

Szczerze mówiąc to myślę że Grecja z Unii nie wyjdzie. Za dużo Niemców lubi na wakacje tam jeździć :d .
Ja tam myślę, że ci Panowie z Syrizy jak się będą bardzo stawiać, to dostaną pewnie propozycje nie do odrzucenia od pewnych kręgów i się skończy cwaniakowanie :).

Niemniej jednak jeżeli by wyszli z Unii (a raczej zostali wyrzuceni), to nie powinno to źle wpłynać na euro.
Tak jak mówie - zbędny balast z ogromnymi roszczeniami.

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

Mpapiez pisze:Chcieć mogą zawsze, ale wątpie w to że te siły które utworzyły UE pozwolą na jej rozpad.
Popatrzcie na ratyfikowanie traktatu lizbońskiego (de facto wprowadzającego wyższość przepisów unijnych nad konstytucje poszczególnych krajów) - albo nie było głosowania obywateli, albo głosowali do skutku - przykład piękny to irlandia.

Wkrótce ma wejść umowa o wolnym handlu z USA. Co dalej ? Unia + USA z jednym parlamentem ?
Ja nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale chyba faktycznie ktoś lub coś próbuje stworzyć jeden duży światowy rząd.

Szczerze mówiąc to myślę że Grecja z Unii nie wyjdzie. Za dużo Niemców lubi na wakacje tam jeździć :d .
Ja tam myślę, że ci Panowie z Syrizy jak się będą bardzo stawiać, to dostaną pewnie propozycje nie do odrzucenia od pewnych kręgów i się skończy cwaniakowanie :).

Niemniej jednak jeżeli by wyszli z Unii (a raczej zostali wyrzuceni), to nie powinno to źle wpłynać na euro.
Tak jak mówie - zbędny balast z ogromnymi roszczeniami.

Unia może dostać po dupie jak będzie wolny handel z US
http://www.forbes.pl/konflikt-w-ue-o-za ... 7,1,1.html
Ostatnio zmieniony 09 lut 2015, 09:53 przez magura2004, łącznie zmieniany 1 raz.

bsony
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bsony »

Zarówno edka jak i ujka biorę pod uwagę flagę M5
edek - spadki
ujek - wzrosty

znowu nie wstawiło fotki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2015, 10:00 przez bsony, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mpapiez pisze:

Nie tylko Ciebie to nurtuje :)

Moja teoria jest taka, że grecy są mądrzejsi od całego eurolandu. Co raz więcej ludzi zdaje sobie sprawę, że na całej UE zyskują głownie Niemcy, oni się rozwijają a reszta ledwo ciągnie. Z UE nic tak na prawdę nie mamy i my.
Otwarte granice? To układ z Schengen, To może NATO? Nie nato też nie jest zalezne od UE. Kupa kasy? Przecież stawiają tablicę ile tej kasy włożyli w inwestycje...
Ta kupa kasy poszła z naszych portfeli, ani polski rząd, ani UE nie ma swoich pieniędzy, ale za to ma kase obywateli.
Mogliśmy sami rozdysponować kasą włożoną w UE. Pewnie by dużo rozkradli, ale i tak kradną....
A przy tym musimy opłacić całą infrastrukture europejską (Parlament, Komisje, limuzyny, podróże itd itp)
Tylko naiwniak myśli, że jakiś kraj stać na utrzymanie dwóch parlamentów, z czego jeden jest niebotycznie droższy i kompletnie niepotrzebny.
Kiedyś trafiłem na taką rozmowę na temat traktau lizbońskiego (trzyma całą UE w ryzach) w którym podobno istnieje zapis w sensie
Z UE nie można wyjść dobrowolnie, (próba takiego wyjścia skończy się interwencją militarną)
Skoro nie można opuścić, to można zostać wyrzuconym i takie działanie greckie w stylu wariata wygląda na ewidentne dążenie do wyrzucenia.

Nie zakładam, że jakikolwiek naród jest głupi do imentu (daj kaske nie oddam) i każde działanie jest celowe, ale jak już mówiłem, to tylko moja teoria.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Rzeźnik leci zgodnie z planem ; )
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany