A wy dalej gracie na odwrot?
DayTrading: Poniedziałek 08.02.2016
Re: DayTrading: Poniedziałek 08.02.2016
Piekny Gold i Eur power!
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- fx-technik
- Fanatyk

Highend, Przemo, po co takie bzdury piszesz?highend pisze:Piekny Gold i Eur power!
Oczywiście, że jeden z kontekstów pasuje do tego, co mówisz: Wtedy, z nastawieniem, że ktoś gra tylko Long, musi czekać na formację i potwierdzenie odbicia od jakiegoś dołka.
Ale kontekstów mniejszych jest mnóstwo, np. taki na 20 pips, i można było dziś je zarobić na short, co zrobiłem.
Popatrz na takie "V", co to jest?
Konsola! Rynek zjadł to, co wcześniej zrobił.
Potem wybicie i retest z obroną wsparcia.
Rynek to same konsole są!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Atlanticosie - dokładnie taką flagę (jak pokazałeś na 30 min) miałam na myśli pisząc dziś o edku. Niestety, rynek chyba nie chciał jej dostrzec. 
atlanticos pisze:jesli myslisz o luce w okolicach 112 to jakby tam doszli to juz tylko na retest wroca... ja bardziej stawiam na falszywe wyjscie dolem, wyczyszczenie bykom stopów (czesc juz wycieli dzis IMO) i powrót... ale narazie sa fajniejsze i bardziej przejrzyste pary do gry niz ujekMERLIN pisze: Żaba nie wiem czy przypadkiem na UJ nie domkną luki poniżej i wrócą
Jutro będziemy wiedzieli. Jeśli Kuroda nie zrobi interwencji to pozamiatane. Ma do dyspozycji ponad 200 trylionów jenów więc wydaje się, że czeka na odpowiedni moment. Brak interwencji oznacza lawinowy spadek na ujku, dobicie eksporterów, spadek inflacji i recesje.
Nie po to tydzień temu obniżał stopy żeby teraz zniweczyć całość tego co budował przez ostatnie półtora roku.
- atlanticos
- Maniak

można było też ponad 80 wyjąć dziś na edku, co zrobiłem 
Nigdy tego nie robie, ale już mnie meczy to "misjonarskie" lanie wody wiec ponizej trejd z dzisiaj
otworzone po 1.1174 na oporze zgodnie z kierunkiem piatkowego impulsu który pojawił się po NFP, zamkniete po 1.1090 z reki po niecalych 4h w okolicach d_s1
Nigdy tego nie robie, ale już mnie meczy to "misjonarskie" lanie wody wiec ponizej trejd z dzisiaj
otworzone po 1.1174 na oporze zgodnie z kierunkiem piatkowego impulsu który pojawił się po NFP, zamkniete po 1.1090 z reki po niecalych 4h w okolicach d_s1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Jak ktoś ma wyrzuty, że dzisiaj umoczył to na pocieszenie ile umoczyły grubasy:
Deutsche Bank: -10,04%
Barclays: -6,51%
Goldman Sachs: -5,36%
JP Morgan: -3,17%
Unicredit: -5,32%
Credit Agricole: -4,91%
BNP Paribas: -5,39%
Deutsche Bank: -10,04%
Barclays: -6,51%
Goldman Sachs: -5,36%
JP Morgan: -3,17%
Unicredit: -5,32%
Credit Agricole: -4,91%
BNP Paribas: -5,39%
- fx-technik
- Fanatyk

Tylko zauważ jedno, że 80 pipsów dziś na Edku można było też na L zarobić.atlanticos pisze:można było też ponad 80 wyjąć dziś na edku, co zrobiłem
Więc ty się też nie wywyższaj, że coś więcej wiesz!
- atlanticos
- Maniak

przepraszam... to sie wiecej nie powtorzyfx-technik pisze: Tylko zauważ jedno, że 80 pipsów dziś na Edku można było też na L zarobić.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Jak dobrze pójdzie to 3 x po 80 dziś przebiegły trader może wyjąc
skoro zakładamy 1.1030
skoro zakładamy 1.1030
Ostatnio zmieniony 08 lut 2016, 18:11 przez nowy1234, łącznie zmieniany 1 raz.
- fx-technik
- Fanatyk

Popatrz na to co ja robię tak:atlanticos pisze:przepraszam... to sie wiecej nie powtorzyfx-technik pisze: Tylko zauważ jedno, że 80 pipsów dziś na Edku można było też na L zarobić.
Edek, np. zeszły tydzień miał dobry pod względem zmienności, dzisiaj też.
Ale tydzień zaprzeszły już nie był tak bogaty, gdzie były zasięgi dzienne 54 pips.
Jakbyś wtedy wyciągnął 80 pips?
Ja wolę dostosowac swoje oczekiwania do pewnych typowych wartosci, niż liczyć na łaskę rynku.
-- Dodano: 08 lut 2016, 18:11 --
Taki trader także wszystko szybko straci.nowy1234 pisze:Jak dobrze pójdzie to 3 x po 80 dziś przebiegły trader może wyjąc