DayTrading: Poniedziałek 07.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 wrz 2015, 00:00

Wzrost
9
47%
Bez zmian
6
32%
Spadek
4
21%

Liczba głosów: 19

jackub

Re: DayTrading: Poniedziałek 07.09.2015

Nieprzeczytany post autor: jackub »

lukpiasek pisze:cała skandynawia chyba najbardziej sprawiedliwe spoleczeństwa i najsprawiedliwszy podział dóbr (rozdział pkb)
kur... nawet uchodźcy z bliskiego wschodu to wiedzą i chcą tylko przez europe do nich sie dostać

jackub a gdyby ustawić górną granice bogacenia sie ? ustawić limit róznica między najniższymi dochodami a najwyższymi do np: max 5 lub 10x światowe pkb eksplodowało by w górę bo to ten 1% najbogatszych dusi światową gospodarkę choć poniekąd mają ku temu powody
- niech nagle czy stopniowo wszystkich bedzie stać na auto = bedzie jeden wielki korek
Miałem na mysli przykłady długookresowe, takich nie ma zawsze coś pada, Skandynawia kilkadziesią lat temu była najbiedniejszą częscią europy i niedługo taką się znów stanie na skutek właśnie "sprawiedliwej" polityki..
NIE ISTNIEJE ŻADEN SPRAWIEDLIWY PODZIAŁ DÓBR, TO UTOPIA liczy się tylko hegemonia

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

no własnie hegemonia sprawia że niedługo to co nazywasz utopią bedzie miało racje bytu , nie liczy sie to co było czy czego nie było liczy się to co bedzię to że czegoś nie było nie znaczy że nie powstanie (bedzie) ;) grasz na gieldzie powinienes dobrze o tym wiedziec
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

lukpiasek pisze:no własnie hegemonia sprawia że niedługo to co nazywasz utopią bedzie miało racje bytu , nie liczy sie to co było czy czego nie było liczy się to co bedzię to że czegoś nie było nie znaczy że nie powstanie (bedzie) ;) grasz na gieldzie powinienes dobrze o tym wiedziec
Chyba za głupi jestem aby zrozumiec twoje tłumaczenia, z lekka przeintelektualizowane, jak mi się wydaje

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

jackub pisze:
lukpiasek pisze:no własnie hegemonia sprawia że niedługo to co nazywasz utopią bedzie miało racje bytu , nie liczy sie to co było czy czego nie było liczy się to co bedzię to że czegoś nie było nie znaczy że nie powstanie (bedzie) ;) grasz na gieldzie powinienes dobrze o tym wiedziec
Chyba za głupi jestem aby zrozumiec twoje tłumaczenia, z lekka przeintelektualizowane, jak mi się wydaje
czego nie rozumiesz to ci wytłumaczę ?
jackub pisze:NIE ISTNIEJE ŻADEN SPRAWIEDLIWY PODZIAŁ DÓBR, TO UTOPIA liczy się tylko hegemonia
czyli to co napisałem na poczatku dymaj albo bedziesz dymany taki jest obecnie system
a co jeśli w końcu skończą się ci do dymania ?? pomału dymani sami chcą zacząć dymać a tu może zabraknąć kogo
i co wtedy ?
obecny system nie ma racji bytu w dłuższej perspektywie albo skonczy sie total war
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2015, 15:08 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

W ogóle nie zrozumiałem tego co napisałeś oprócz frazy "no właśnie".

-- Dodano: pn 07-09-2015, 15:11 --
lukpiasek pisze:
jackub pisze:
czego nie rozumiesz to ci wytłumaczę ?
jackub pisze:NIE ISTNIEJE ŻADEN SPRAWIEDLIWY PODZIAŁ DÓBR, TO UTOPIA liczy się tylko hegemonia
czyli to co napisałem na poczatku dymaj albo bedziesz dymany taki jest obecnie system
a co jeśli w końcu skończą się ci do dymania ?? pomału dymani sami chcą zacząć dymać a tu może zabraknąć kogo
i co wtedy ?
obecny system nie ma racji bytu w dłuższej perspektywie albo skonczy sie total war
Zawsze tak było.
Człowiek dąży do dóbr i do realizacji potrzeb kosztem innej jednostki która kosztem stylu życia pasożytuje z kolei na jeszcze innej. To dotyczy dóbr osobistych, kwestii materialnej, systemu i wszystkiego co człowiek materializuje kosztem dążenia do tego. To proste i kończy się wojną co 60 lat i tak jest od epoki kamienia.
Natomiast...
Nie rozumiem tylko jaki to ma związek z ceną ropy bo od tego wywiązała się dyskusja.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

nie z cena ropy tylko z ceną na stacji paliw która wydaję Ci sie być za wysoka ;)

odp na pytanie : bezposrednio nie ma związku

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Chopy! Wrzućcie choć jedną analizę, bo inaczej wyjdzie, że w całym wątku DT jedynie Niemiaszkowe tabulki wpisują się w temat ;).

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

sp500 tak to widze

https://www.tradingview.com/x/XFXVLASs/

preferuje opcje byczą :wink:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

lukpiasek pisze:sp500 tak to widze

https://www.tradingview.com/x/XFXVLASs/

preferuje opcje byczą :wink:

ooo brawo luk choc jedna analiza,
:mrgreen:

Awatar użytkownika
nowy joker
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy joker »

Kabel
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany