Zolo pisze:Eurgbp w ogóle nie obserwuje, a rzeźnik to jak kiedyś rozmawialiśmy dla mnie nieobliczalny koleś. Ale na gbpjpy patrzę (choć nie gram) i w zasadzie to jeszcze mi wychodzą spadki... A Ty co myślisz?
GBPJPY cena porusza sie w kanale od wczor otwarcia,
ruch do dołu prp skonczył sie ED co by tez dodatkowo potwierdzało odwrót??
czekam na wybicie z kanału w którąś ze stron
MarioDM pisze:
Wyciągnij wnioski na przyszłość. Miałeś zbyt dużą pozycję i dlatego pękłeś. Zbyt dużymi pozycjami to sobie można pogrywać na szybkich interwałach z TP na kilka, kilkanaście pispów z bardzo sztywno ustalonym SL i nie przy istotnych danych bo wtedy żadne SL nie zadziała. Granie na niskich interwałach jest bardzo trudne i jak pokazują statystyki - głównie brokerzy na tym zarabiają.
Long term to bardzo dobry pomysł. Pamiętaj, że wstępem do long term jest interwał H4. Ja stosuję go czasem jako samoistny sygnał (rzadko), a częściej staram się go użyć do wejścia jako wczesny sygnał D1.
no long term to zaczynam od D1 w zasadzie , rzadko kiedy niżej
tam zarabiam ... po wała ja się mam stresować , tym bardziej że nic dobrego z tego nie wynika ?
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Zolo pisze:Eurgbp w ogóle nie obserwuje, a rzeźnik to jak kiedyś rozmawialiśmy dla mnie nieobliczalny koleś. Ale na gbpjpy patrzę (choć nie gram) i w zasadzie to jeszcze mi wychodzą spadki... A Ty co myślisz?
GBPJPY cena porusza sie w kanale od wczor otwarcia,
ruch do dołu prp skonczył sie ED co by tez dodatkowo potwierdzało odwrót??
czekam na wybicie z kanału w którąś ze stron
Świeżak44 pisze:Wierzę w tą świecę momentum na H4. Oparta o linię wzrostów, pivot przetestowany.. Jak to mówią 1,2,3, Jedziemy
Możliwe , ale .....
ten ruch juz trochę trwa. Mimo nowego BO cena wróciła pod poziom wybicia więc uwaga na fałszywkę.
Jeżeli chcą jechać wyżej to mogą zapragnąć zejść do poziomu poprzedniego wybicia ekstremum bo tam wielu pasażerów na gape ma swoje stopy na be. Co przezorniejsi mają te stopy juz w kilku punktowym proficie pod świecą spadkową przed tą Twoją momentum. Podobnie jak w purpurowym prostokącie.
osobiście liczę na zejście do 2417 i tam na niższym TF szukałbym długiej.
ale jak gruby nie widzi tam dającego mu satysfakcję profitu to wszystko będzie miał w dupie i poleci na północ.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"