DayTrading: Poniedziałek 05.05.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 maja 2014, 00:00

Wzrost
7
26%
Bez zmian
3
11%
Spadek
17
63%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 05.05.2014

Nieprzeczytany post autor: tymek1403 »

Co do kabla to może tak:
Obrazek

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Niemiaszek co wrzuciłeś co to za liczby ?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

tomek123 pisze:Niemiaszek co wrzuciłeś co to za liczby ?
są to wielkości opcji na tych poziomach w $ (bln = mld) :idea:

jedyny zonk w tym, że nie wiemy jakie to opcje(CALL czy PUT) :roll:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

EFFECTIVE pisze:Jakie prognozy dla rzeźnika, ktoś za spadkami?
tak jak byłem za longami (które się sprawdziły choć Bogiem nie jestem ;) :)), tak teraz przestawiłem myślenie na drugą półkulę i jestem za spadkami (co nie znaczy, że się sprawdzą) - póki co jak widać giełda rośnie, dax rośnie (fiknął dziś fajnie, ale nie wykorzystałem), pary jenowe również rosną.... Do czasu. Rzeźnik szczyt 173.4xx ostatni. Myślę, że wyznacza duży opór i po jego przebiciu byłbym za longiem. Póki co eS. Jeśli moja strategia się sprawdzi to zobaczymy na rzeźniku poziomy 170.xxx, a na DAXie okolice 9000 punktów (nawet i 8900 możliwe) <- ale nic nie mówię, żeby nie zapeszać bo póki co brzmi to jak pobożne (sic!) życzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: <- sell in may and say good bye ;)

Fajnie Apple doszło do $600 za akcje i nawet przebiło, ale luka otwarcia po wynikach finansowych też zapewne będzie domknięta hmm? ;) Tym bardziej, że idzie konferencja Apple, a tam:

http://myapple.pl/content/6238-wwdc-bez ... le-tv.html

Pytanie do Kususa: grasz na kangurze nadal? Jak dla mnie szybkie spojrzenie na wykresy: kangur long, odpowiednio E/A short.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:
EFFECTIVE pisze:Jakie prognozy dla rzeźnika, ktoś za spadkami?
tak jak byłem za longami (które się sprawdziły choć Bogiem nie jestem ;) :)), tak teraz przestawiłem myślenie na drugą półkulę i jestem za spadkami (co nie znaczy, że się sprawdzą) - póki co jak widać giełda rośnie, dax rośnie (fiknął dziś fajnie, ale nie wykorzystałem), pary jenowe również rosną.... Do czasu. Rzeźnik szczyt 173.4xx ostatni. Myślę, że wyznacza duży opór i po jego przebiciu byłbym za longiem. Póki co eS. Jeśli moja strategia się sprawdzi to zobaczymy na rzeźniku poziomy 170.xxx, a na DAXie okolice 9000 punktów (nawet i 8900 możliwe) <- ale nic nie mówię, żeby nie zapeszać bo póki co brzmi to jak pobożne (sic!) życzenia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: <- sell in may and say good bye ;)

Fajnie Apple doszło do $600 za akcje i nawet przebiło, ale luka otwarcia po wynikach finansowych też zapewne będzie domknięta hmm? ;) Tym bardziej, że idzie konferencja Apple, a tam:

http://myapple.pl/content/6238-wwdc-bez ... le-tv.html

Pytanie do Kususa: grasz na kangurze nadal? Jak dla mnie szybkie spojrzenie na wykresy: kangur long, odpowiednio E/A short.
Longami?:) A kłóciłeś się ze mną w piątek, że walisz grube eSy i śmiałeś się z longów.. to jak to w końcu z Tobą jest ?:D

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Nie znam się na opcjach bo się tym wogule nie interesowałem wiem tylko ze są jakieś opcje na kontraktach że się zakłada jak potoczy się seria lub coś w tym stylu ale nie wiem o co tam chodzi, a jak to się tyczy edka i innych walut może ktoś wytłumaczy po krótce :)

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

highend pisze: Rzeźnik szczyt 173.4xx ostatni. Myślę, że wyznacza duży opór i po jego przebiciu byłbym za longiem. Póki co eS. Jeśli moja strategia się sprawdzi to zobaczymy na rzeźniku poziomy 170.xxx
ES ładnie siedzi, ale celuje trochę dalej bo okolice 168, a później 163. Rzeznika stać na 1000 pipsow.

Szczyt był piękny, szybki, dlatego tam jestem... i jest on zarazem negacją ale nie prędko do przebicia. Nie wiem jak kabel ale jpy pcha się w dół, tam jest gdzie spadac, a i kabel może dorzucić swoje 3 grosze w czasie danych.

dzięki za odp. miłego :564:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

tomek123 pisze:Nie znam się na opcjach bo się tym wogule nie interesowałem wiem tylko ze są jakieś opcje na kontraktach że się zakłada jak potoczy się seria lub coś w tym stylu ale nie wiem o co tam chodzi, a jak to się tyczy edka i innych walut może ktoś wytłumaczy po krótce :)
na początek wystarczy :wink:
http://forex-nawigator.biz/forum/potenc ... yw%20opcji
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus - gdzie ja się kłóciłem, że walę grube eSy???? LOL - w piątek???? byłem wtedy w Anglii.
To Ty pisałeś, że rzeźnik 1000 pips w górę D :D :D
Byłem za longami wtedy jak wszyscy byli za shortami, Ty Kususie byłeś za longami już PO wystrzale i pisałeś wtedy o mnie "Bóg", a rzeźnik "1000 pipsów jeszcze UP". Skleroza? :)

pytam o kangura teraz - ale jak nie chcesz to nie odpowiadaj....

-- Dodano: 05 maja 2014, 21:41 --
EFFECTIVE pisze:
highend pisze: Rzeźnik szczyt 173.4xx ostatni. Myślę, że wyznacza duży opór i po jego przebiciu byłbym za longiem. Póki co eS. Jeśli moja strategia się sprawdzi to zobaczymy na rzeźniku poziomy 170.xxx
ES ładnie siedzi, ale celuje trochę dalej bo okolice 168, a później 163. Rzeznika stać na 1000 pipsow.

Szczyt był piękny, szybki, dlatego tam jestem... i jest on zarazem negacją ale nie prędko do przebicia. Nie wiem jak kabel ale jpy pcha się w dół, tam jest gdzie spadac, a i kabel może dorzucić swoje 3 grosze w czasie danych.

dzięki za odp. miłego :564:
nie tak dawno pisałem jeszcze, że rzeźnik cel 175. I moim skromnym zdaniem ten cel pozostaje nadal aktualny. Jakkolwiek właśnie liczyłbym na okolice 170.xxx (być może niżej) przed jego osiągnięciem. Ot takie krwawe zagranie tasakiem - szybki spadek i szybki wzrost, ciach ciach ciach i pełno MC :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 05 maja 2014, 22:44 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

highend pisze:Kusus - gdzie ja się kłóciłem, że walę grube eSy???? LOL - w piątek???? byłem wtedy w Anglii.
To Ty pisałeś, że rzeźnik 1000 pips w górę D :D :D

pytam o kangura teraz - ale jak nie chcesz to nie odpowiadaj....
Nieważne.
Ja i tak zmieniam zdanie co 5 minut więc ta dyskusja jest nic nie warta - zresztą jeśli chodzi o rzeźnika to obracałem się już 15 razy między pozycjami...

Jednak ty pisałeś, że rzeźnik do połowy maja spadnie w okolice 162 - czy jakoś tak i że będziesz grał S cały czas a teraz piszesz, że prognozowałeś Longi a teraz wchodzisz S stąd (jak mniemam) zważywszy na fakt, że był weekend i minęło poniekąd tylko 48 godzin handlowych to szybko zmieniasz swoje prognozy długoterminowe.

Zablokowany