DayTrading: Poniedziałek 03.08.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 sie 2015, 00:00

Wzrost
11
32%
Bez zmian
7
21%
Spadek
16
47%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 03.08.2015

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

highend pisze:i miedź też pięknie leci... odbicie było niewielkie.... ;) KGHM - target spadku ja mam na równe 50. I nie chce byc inaczej. Nie wiem tylko czy się z tego cieszyć, śmiać czy płakać.
KGHM może nawet niżej spaść IMO

Sam się zastanawiam czy jeszcze w Shorta nie wejść tylko już mi uciekli troszkę w dół... :roll:

Niestety miedź leci w dół a KGHM zaczyna przegrywać powoli z światowymi potentatami... Niedawno to analizowałem i wychodzi że KGHM nie ma technologi wydobycia z pokładów powyżej 1000m a te w u nas już się zaczynają wyczerpywać. Ponadto koszt wydobycia tomy miedzi przez KGHM jest około dwukrotnie wyższy niż u potentatów. :shock:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Mehow87
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mehow87 »

Witam szanowne grono. Co do ropy to chcialbym zauwazyc ze jestesmy na fibo 78.6 ostatniej fali wzrostowej, wiec albo sie od tego poziomu odbijemy albo polecimy duzo nizej. zobaczymy jak sie dzienna swieca zamknie. Jestem poczatkujacy wiec prosze mnie poprawic.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

kera.p pisze:ć IMO

Sam się zastanawiam czy jeszcze w Shorta nie wejść tylko już mi uciekli troszkę w dół... :roll:
mamy ważne wsparcie od którego było odbicie KGHM.... i uwierz miałem to narysowane na tym poziomie dokładnie tak jak pokazane jest już.... dawno. Po prostu zadziałało F261 i UP.

popatrzcie na te moje kreski fibo nie jak na FIBO tylko jak na poziomy wsparć oporów - nie patrząc jaka wartość jest przy danym "fibo".... ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:

mamy ważne wsparcie od którego było odbicie KGHM.... i uwierz miałem to narysowane na tym poziomie dokładnie tak jak pokazane jest już.... dawno. Po prostu zadziałało F261 i UP.

popatrzcie na te moje kreski fibo nie jak na FIBO tylko jak na poziomy wsparć oporów - nie patrząc jaka wartość jest przy danym "fibo".... ;)
No nawet 2 F Ci się tam zaczepiły - tylko powiedź gdzie Ty podczepiasz 2gi punkt tego fibo bo tego nigdy nie skumałem :d :564:

Edek piłuje w miejscu - zaraz mnie wkurzy - ani w dół ani w górę nawet na danych - czyżby grubasy nie miały koncepcji na EDZIA :d
Ostatnio zmieniony 03 sie 2015, 11:23 przez kera.p, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zolo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Zolo »

kera.p pisze:
highend pisze:i miedź też pięknie leci... odbicie było niewielkie.... ;) KGHM - target spadku ja mam na równe 50. I nie chce byc inaczej. Nie wiem tylko czy się z tego cieszyć, śmiać czy płakać.
KGHM może nawet niżej spaść IMO

Niestety miedź leci w dół a KGHM zaczyna przegrywać powoli z światowymi potentatami... Niedawno to analizowałem i wychodzi że KGHM nie ma technologi wydobycia z pokładów powyżej 1000m a te w u nas już się zaczynają wyczerpywać. Ponadto koszt wydobycia tomy miedzi przez KGHM jest około dwukrotnie wyższy niż u potentatów. :shock:
Uwierz kolego, że KGHM ma taką technologię do eksploatacji pokładów poniżej 1000m. Już teraz otwarty jest tzw. Głogów głęboki, który ma dać pokład miedzi poniżej 1200m. Natomiast prawdą jest, że ekspolatacja jest dwukrotnie droższa niż inni wydobywający podobną rudę bądź powierzchniowo bądź przy eksploatacji płytkiej. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

kera.p pisze:
highend pisze:

No nawet 2 F Ci się tam zaczepiły - tylko powiedź gdzie Ty podczepiasz 2gi punkt tego fibo bo tego nigdy nie skumałem :d :564:

Edek piłuje w miejscu - zaraz mnie wkurzy - ani w dół ani w górę nawet na danych - czyżby grubasy nie miały koncepcji na EDZIA :d
nie moga sie zdecydowac rano byl sygnal na buy potem jednak negacja ale tez nie poszli w dol wiec znow probuja na buy :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

kurde, śmiać mi się chce bo miałem dzisiaj highend'owy sen :d mianowicie śnił mi się edek na poziomie 1.24 i to wszystko po wystrzale na 850 pipsów w ciągu 1 dnia :lol: będą jaja jak okaże się że to był proroczy sen i rzeczywiście się tam znajdziemy :P

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

DavidFx pisze:
kera.p pisze:

nie moga sie zdecydowac rano byl sygnal na buy potem jednak negacja ale tez nie poszli w dol wiec znow probuja na buy :D

Z Edziem to jestem bardziej na sell po tej jeździe w zeszłym tygodniu - widać że po gorszych danych detal poszedł do góry i tam sobie więksi zrobili zakupy dolara.... :d
Więc prędzej czy później jazda w dół - ale dziś padaka - brak ruchu i koncepcji na EDzia - troszkę mogą podciągnąć ale nie mają siły wybić bo IMO na dzisiejszych danych już powinni to zrobić...

Dax też zresztą stanął w miejscu... Rano nie zdążyłem zareagować a teraz do 15 pewnie nic nie zrobią - trzeba czekać na Usaków

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kr85kr »

Ale dosrali z tym depozytem zabezpieczającym w tms , w nocy poziom zabezpieczenia na 31000 tys % teraz juz na 4000 % , te same pozycje ..

flogopit2
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: flogopit2 »

kr85kr pisze:Ale dosrali z tym depozytem zabezpieczającym w tms , w nocy poziom zabezpieczenia na 31000 tys % teraz juz na 4000 % , te same pozycje ..
jaki broker takie zabezpieczenie :P
... wyluzuj Zuza warkocze ...

Zablokowany