DayTrading: Poniedziałek 02.10.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 paź 2017, 00:00

Wzrost
4
44%
Bez zmian
2
22%
Spadek
3
33%

Liczba głosów: 9

Nieśmiertelny Trader

Re: DayTrading: Poniedziałek 02.10.2017

Nieprzeczytany post autor: Nieśmiertelny Trader »

Też nie mam nic do Dadasa, generalnie każdy kto wprowadza tutaj jakąś wartość dodatnią jest spoko. Niektórzy tylko od czasu do czasu coś napiszą z dupy bez żadnego wykresu, żadnej tezy, argumentów i jakoś to uchodzi, ewentualnie poklepują po pleckach innych. Dobrze jak jest kilka view na rynek. Każdy znajdzie coś dla Siebie. Do tego sie więcej dzieje ale faktycznie pisanie dłużej o dupie maryny nie ma sensu bo się robi śmietnik.

Kabel dał Mi czas na przemyślenie co dalej z kangurem i odnowiłem shorty ponowni na korekcie. Kabla grałem bo doszedł do wsparcia na h4 i zrobil już duzy zasieg jak na godzinę o ktorej otwieralem pozycje więc pokusa była ale nie zareagowali tak jak chciałem więc wyszedłem i caly czas miałem na uwadzę powrót do spadków i umacnianie się dolka na wiekszosci par. Analize kangura zamieszczalem kilka stron wczesniej.

Do tego caly czas sprawdza Mi się analiza zamieszczona jakis czas temu za spadkami na zlocie i srebrze wiec konsekwentnie caly czas shortuję kangura i kiwi, rzadko longi. Zobaczymy dalej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Nieśmiertelny Trader pisze:Też nie mam nic do Dadasa, generalnie każdy kto wprowadza tutaj jakąś wartość dodatnią jest spoko. Niektórzy tylko od czasu do czasu coś napiszą z dupy bez żadnego wykresu, żadnej tezy, argumentów i jakoś to uchodzi, ewentualnie poklepują po pleckach innych. Dobrze jak jest kilka view na rynek. Każdy znajdzie coś dla Siebie. Do tego sie więcej dzieje ale faktycznie pisanie dłużej o dupie maryny nie ma sensu bo się robi śmietnik.

Kabel dał Mi czas na przemyślenie co dalej z kangurem i odnowiłem shorty ponowni na korekcie. Kabla grałem bo doszedł do wsparcia na h4 i zrobil już duzy zasieg jak na godzinę o ktorej otwieralem pozycje więc pokusa była ale nie zareagowali tak jak chciałem więc wyszedłem i caly czas miałem na uwadzę powrót do spadków i umacnianie się dolka na wiekszosci par. Analize kangura zamieszczalem kilka stron wczesniej.

Do tego caly czas sprawdza Mi się analiza zamieszczona jakis czas temu za spadkami na zlocie i srebrze wiec konsekwentnie caly czas shortuję kangura i kiwi, rzadko longi. Zobaczymy dalej.
Aud jest dzis bardzo mocny. Zobacz inne crossy z Audem a nie tylko z dolarem. To ze audusd stoi w miejscu jest spowodowane tym ze dolar sie bardzo umacnia.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Nieśmiertelny Trader pisze:Też nie mam nic do Dadasa, generalnie każdy kto wprowadza tutaj jakąś wartość dodatnią jest spoko. Niektórzy tylko od czasu do czasu coś napiszą z dupy bez żadnego wykresu, żadnej tezy, argumentów i jakoś to uchodzi, ewentualnie poklepują po pleckach innych. Dobrze jak jest kilka view na rynek. Każdy znajdzie coś dla Siebie. Do tego sie więcej dzieje ale faktycznie pisanie dłużej o dupie maryny nie ma sensu bo się robi śmietnik.

Na kiwi to może czas na longi
https://charts.mql5.com/16/313/nzdusd-h ... ki-tms.png

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

XAB pisze:
Świeżak44 pisze:Cena to może być high. Dear to zwrot grzecznościow w senscie "miły" "szanowny" itp.. Koniec.

PS. "Spieszny się szukać S na DAX-ie. Tak szybko będą spadać.." ;)
a czemu juz na sce nie jestes tylko skubanie cie kreci
Chiałem być, ale tu wszyscy sa na L, więc pomyslałem, ze bedę skubał po kawałku.. A nuż mają rację, albo bedzie mega podbicie. Teraz wyszedłem z 3-ciej Ski z niewielka strata , bo takie konsolki źle mi się kojarzą.. :evil:
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Patrzcie na tego co robi profes. Kermita
https://www.tradingview.com/x/KwexT7wZ/ :shock:

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

kolbi123 pisze:
Świeżak44 pisze:Wziąłem kolejne +2k. Poczekam teraz.

-- Dodano: 02 paź 2017, 10:54 --

Moje 2 wejścia dziś +3,2k na razie

Gdzie miałeś SL dla tego pierwszego S ?
Te małe poziome, czerwone kreseczki nad wykresem to moje SL. Jak widać nie były potrzebne :) http://forex-nawigator.biz/forum/resources/image/146959

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

SL dla S na DAX jest obecnie ok. 50 Pips.
No to, jeżeli ktoś ma taką kalkulację, to niech sobie gra S.

A ty Świeżak, z tego co wiem, nie grasz takich SL.
No to czemu grasz S?

A SL dla Long jest teraz ok. 8 Pips.
To co się bardziej opłaca?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze:SL dla S na DAX jest obecnie ok. 50 Pips.
No to, jeżeli ktoś ma taką kalkulację, to niech sobie gra S.

A ty Świeżak, z tego co wiem, nie grasz takich SL.
No to czemu grasz S?

A SL dla Long jest teraz ok. 8 Pips.
To co się bardziej opłaca?
Nie gram SL-50 pips. Za dużo. 15pipsów max jak dla mnie.

-- Dodano: 02 paź 2017, 13:07 --

No może i jakieś wzrosty teraz będą. Na SP500 się przebijają teraz przez moje 161%. Poza rynkiem.

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Na miesięcznych DAX 30 i Eurostoxx 50 sytuacja jest podobna - na obu tylko dobre 1% miejsca do wzrostów.
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

Coś grubasy nie chcą się angażować na DAX.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany