DayTrading: Piątek 4.01.2012

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 sty 2013, 21:56

Wzrost
20
38%
Bez zmian
2
4%
Spadek
31
58%

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 4.01.2012

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

jak tam E J :) lac na EUR USD :) tylko do pomocy c odo e -J bo jesli E U nawet doluje to pozniej jesli jada z glowna para U J i ciagniety jest E J :)

E J cel na dzis osiagniety okolice 115 20 a nawet wyrzej zrobili

jak przejda szczyty przy 116 to 117 47- 80 pozniej sie zobaczy

-- Dodano: pt 04-01-2013, 22:48 --

i klasyka wyciagniecie SP500 za nim edek na opor i S na skalpa pod wyspke akcji na koniec sesji zrobia bo Piatek i sa prz yszczytach - nSP500 cofke :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:jak tam E J :) lac na EUR USD :) tylko do pomocy c odo e -J bo jesli E U nawet doluje to pozniej jesli jada z glowna para U J i ciagniety jest E J :)

i klasyka wyciagniecie SP500 za nim edek na opor i S na skalpa pod wyspke akcji na koniec sesji zrobia bo Piatek i sa prz yszczytach - nSP500 cofke :)
ja dziś obok reala, odpaliłem demko exchange w armadzie, to co robi eurjpy to rzeźnia trochę :lol: , teraz widzę że jak ktoś umie grać na falach i konsolach to jak ma do czynienia z większymi trendami (ejek) to jest bardziej komfortowo od eurusd (bo ostatnio konsola->laga->konsola), swoją drogą ciekawe czy edek V zrobi :lol:
chyba zdywersyfikuje się od decyzji polityków z jues

movinghead
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: movinghead »

no i dzień minął tak jak zakładałem... :) elegancko, czas przemyśleć jak to może wyglądać w następnym tygodniu :mrgreen:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

:think:
Może być ciekawie :idea:
M30 jest podobny
Może być niezłe Shamu UP (Famir Trade LONG)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2013, 22:26 przez cugan, łącznie zmieniany 3 razy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pr7emo pisze:
Nowy123 pisze:jak tam E J :) lac na EUR USD :) tylko do pomocy c odo e -J bo jesli E U nawet doluje to pozniej jesli jada z glowna para U J i ciagniety jest E J :)

ja dziś obok reala, odpaliłem demko exchange w armadzie, to co robi eurjpy to rzeźnia trochę :lol: , teraz widzę że jak ktoś umie grać na falach i konsolach to jak ma do czynienia z większymi trendami (ejek) to jest bardziej komfortowo od eurusd (bo ostatnio konsola->laga->konsola), swoją drogą ciekawe czy edek V zrobi :lol:
jak nie mam co robic to testuje tez Armade dwa razy pisalem gdzie L lapac mozna dwa a nawet 3 razy co byly korekty i na S tez okazje byly zobacz jak ladnie w kanale chodzi od bandy do bandy :) da sie go wyczuc bo jak nie UE to USa jak nie USA t oskosne jada ladnie z nim

dzis miesali troche pod te USA dane ale trend jest trendem :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:L lapac mozna dwa a nawet 3 razy co byly korekty
na ejku czasami nie można się doczekać korekty hehe
mam wyrobione już pewne techniki przez które wchodzę na ostrej fali
jak kasa odpłynie z jena to będzie non stop na akcjach siedziała
nawet fannie mae będzie bezsilne, chociaż uważam że subprimy to dobry pomysł

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pisalem ze tutaj ja kprzejda 114 17 to dolna banda miedzy 113 60 -76 do brania L jak to pusci

-- Dodano: pt 04-01-2013, 23:37 --

tu pisalem ze mi wlasnie pasuje jeszcze jedno zejscie :) na conajmniej 114 10 14 17 ale FOMOC i jak w/w dolna banda do brania L

-- Dodano: pt 04-01-2013, 23:43 --

a zaczel osie od luki po wyborczej w niedziele na ktorej w Niedziele sie bralo S i na domknieciu obracalo

ladnie ida w kanale a ze sa wieksze ruchy niz na edku na jakis zawirowaniach to widac ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Ale będzie porządny zjazd na USDPLN 2.9 - 2.7 do końca miesiąca :!:

-- Dodano: 05 sty 2013, 03:50 --
movinghead pisze:GRA całym depozytem mnie bardzo ciekawi, zauważyłem że przy tym bardzo ważna jest wycena ewentualnego MC
na jakim poziomie może się to skończyć, ta ciekawość we mnie się narodziła pewnego pięknego dnia gdy
wyrzuciło mnie tak że straciłem jednorazowo w kilka minut 1,5k, ale siedziałem przed komputerem dalej
"hej, przecież nie zgodzisz sie komuś odsprzedać ze stratą skoro wiesz że nastąpi korekta - poczekaj"
rzekł mi anioł, diabeł mi mówił "zamknij pozycję bo stracisz jeszcze więcej"
posłuchałem tego pierwszego - skończyło się na tym że zyskałem +100 i dopiero zamknąłem pozycję
jednak pomyślałem po wszystkim "skoro wytrzymałem taką presję dlaczego nie nauczyć się ryzykować bardziej"
zacząłem liczyć jak to wygląda w przypadku margin call i cały czas chodzi mi po głowie dlaczego nie spróbować
tego live, zrozumiałem wtedy również że jest to możliwe jednak trzeba się za to zabrać od dobrej strony
teraz cały czas patrzę w wykresy i testuję patrząc głównie na ocenę ryzyka - nie bacząc jak wiele można
zyskać grając w taki sposób, nie jak do tej pory mniejszymi jednostkami i ostrożnie ale tutaj też się ma
do tego wiedza no i fakt faktem również duża precyzja wejść i wyjść - jednak dla mnie temat jest jeszcze
do przewałkowania [potrzebuję wysłuchać śmiałków którzy już to robili i jaką mają "grę wewnętrzną" robiąc
to w taki sposób]
Wchodzisz na pniu i nie wychodzisz z nich zbyt szybko.
Ale musisz mieć dobrą "lupę" nie ma tego na MT4.
Nie ma tego tak często, dlatego dużo czekania i powstrzymywania emocji ale nagroda jest bardzo sowita.
Potem reboot, nie jest łatwy.

-- Dodano: 05 sty 2013, 03:56 --
MERLIN pisze:na edku mamy motyla przekształconego z formacji nietoperza ,pytanie tylko gdzie koniec tej formacji :?:
:!: BINGO :!:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

ForexTig3r pisze:Ale będzie porządny zjazd na USDPLN 2.9 - 2.7 do końca miesiąca :!:
No na pewno po posiedzeniu RPP 8-9 stycznia w sprawie stóp procentowych :lol:
Rynek poderwie się 200 pipsów ,żeby potem zwalić się 500 bo wielka Rada będzie obradować.
Rozczarowujące dane o PKB za III kwartał są po części efektem błędów w polityce monetarnej i minister finansów oczekuje serii obniżek stóp, których efekty widoczne będą w II połowie przyszłego roku - poinformował minister finansów Jacek Rostowski.
http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... owych.html
A co będzie jak obniży stopy i w styczniu i w lutym bo tak zapowiadają :?:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
adk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: adk »

movinghead pisze:GRA całym depozytem mnie bardzo ciekawi, zauważyłem że przy tym bardzo ważna jest wycena ewentualnego MC
na jakim poziomie może się to skończyć, ta ciekawość we mnie się narodziła pewnego pięknego dnia gdy
wyrzuciło mnie tak że straciłem jednorazowo w kilka minut 1,5k, ale siedziałem przed komputerem dalej
"hej, przecież nie zgodzisz sie komuś odsprzedać ze stratą skoro wiesz że nastąpi korekta - poczekaj"
rzekł mi anioł, diabeł mi mówił "zamknij pozycję bo stracisz jeszcze więcej"
posłuchałem tego pierwszego - skończyło się na tym że zyskałem +100 i dopiero zamknąłem pozycję
jednak pomyślałem po wszystkim "skoro wytrzymałem taką presję dlaczego nie nauczyć się ryzykować bardziej"
zacząłem liczyć jak to wygląda w przypadku margin call i cały czas chodzi mi po głowie dlaczego nie spróbować
tego live, zrozumiałem wtedy również że jest to możliwe jednak trzeba się za to zabrać od dobrej strony
teraz cały czas patrzę w wykresy i testuję patrząc głównie na ocenę ryzyka - nie bacząc jak wiele można
zyskać grając w taki sposób, nie jak do tej pory mniejszymi jednostkami i ostrożnie ale tutaj też się ma
do tego wiedza no i fakt faktem również duża precyzja wejść i wyjść - jednak dla mnie temat jest jeszcze
do przewałkowania [potrzebuję wysłuchać śmiałków którzy już to robili i jaką mają "grę wewnętrzną" robiąc
to w taki sposób]
Ja ten motyw (tak mi się z opisu wydaje) próbuje od 2 miesięcy, nie ma szału bo jadę na mikrolotach niewielkimi kwotami, ale z czasem, jeżeli przez dłuższy okres taka strategia przyniesie skutek prawdopodobnie skuszę się na większe pozycje.
U mnie mianowicie wygląda to następująco: wrzucam 200PLN depo i gram na 0,07 lota. MC w takim przypadku wynosi ok. 50PLN, zawsze zostaje to parę groszy żeby dało radę się odkuć bez konieczności uzupełniania. Trzy razy zostałem wycięty, ale bez uzupełniania udało mi się dobić do tych zakładanych 200PLN poprzez kilka mniejszych wejść, a później już zgodnie z planem. Nie stosuję SL, tylko TP. Zarabiam 150-200PLN, przy dobrych wiatrach jest to 1 do 3 transakcji, kasa idzie na konto, zostaje to 200PLN i jadę dalej.
Liczę się z tym, że za którymś razem wyzeruję się totalnie, potem drugi raz, byc może trzeci, ale na tym właśnie polega cała zabawa, żeby nie dać sie wydymać albo nie wydymać się samemu, jeżeli jest to wogóle możliwe ;)
Stosuję poziomy S/R i Fibo, nic poza tym.
Moim zdaniem, jeżeli znasz kierunek, w którym cena podąża, potrafisz określić poziomy S/R, trafnie zinterpretować zachowanie ceny przy nich to SL (ustawianie sztywnego przy zajmowaniu pozycji) jest tylko przeszkodą w osiągnieciu celu i doskonałym sposobem na wyzerowanie depo.

Zablokowany