DayTrading: Piątek 3.05.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 maja 2013, 23:48

Wzrost
17
43%
Bez zmian
4
10%
Spadek
19
48%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 3.05.2013

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Chris.ldn pisze:
kosmowariat pisze:
zastapmnie pisze:dzisiaj jeszcze mogą się pokorekcić, ale skoro ani obniżka stóp, ani dzisiejsze payrollsy nie spowodowały spadku poniżej 1,3030, to trudno oczekiwać, że w przyszłym tygodniu zdarzy się coś, co do tego doprowadzi...
To zalezy ilu ludzi przekonali do UPtrendu :)
Sam zrobię sobie bana na tydzień jeśli w przyszłym tygodniu nie zobaczymy nowych maximów na Edziu.....

Moja wypowiedź nie neguje wcale nowych maximów. Nie mniej to co się dzieje, sprawia że oczekuję ściany w dół. Aktualnie reakcje edka są takie że w zasadzie każde dane pchają go w górę. Moim zdaniem to jedna wielka bańka, na której wiadomo kto ma zarobić.

Scenariusz edka za poprzednie 2 tygodnie był prosty. Zapakowanie detalu eSkami, by później zrobić maximum. Moim zdaniem coraz więcej ludzi jest przekonanych, że edzio pójdzie UP. Myślę że na ten tydzień scenariusz może być bardzo podobny.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Jak tam przewidujecie edzia na przyszly tydzien? Bo ja pozamykalem wszystkie eSki ma 1.3040 jak widzialem ze sie dlawi, zostalem z 2 nizszymi tylko, ale to luzik, jakies ciekawe analizy?

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Declan »

Witam Wszystkich. Nowy ale forum czytam czas jakiś. Mam prośbę i pytanie. Mój początek to klasyk. Poczułem jaki hajter ze mnie i depo 20 k PLN poszło w tydzień. Zlekceważyłem MM , duży lot i papa :D . Tak się kończy przejście z dema z morzem odnawialnej kasy. Mam 3 k PLN i teraz pytanie. Czy 0,1 lota i jedna najwyżej 2 pozycje będzie ok. Proszę o pomoc i będę pewnie dla was utrapieniem przez czas jakiś :) .Po weekendzie zamierzam wrócić. Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam
„Porzućcie wszelką nadzieję, wy, którzy tu wchodzicie”. - Dante Alighieri

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

wróć na demko, na demko wystartuj z kwotą jaką zamierzasz zasuwać real i sprawdź czy to ma sens.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Declan pisze:Witam Wszystkich. Nowy ale forum czytam czas jakiś. Mam prośbę i pytanie. Mój początek to klasyk. Poczułem jaki hajter ze mnie i depo 20 k PLN poszło w tydzień. Zlekceważyłem MM , duży lot i papa :D . Tak się kończy przejście z dema z morzem odnawialnej kasy. Mam 3 k PLN i teraz pytanie. Czy 0,1 lota i jedna najwyżej 2 pozycje będzie ok. Proszę o pomoc i będę pewnie dla was utrapieniem przez czas jakiś :) .Po weekendzie zamierzam wrócić. Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam
ja osobiście przeliczam 0.01 lota na każde 500 zł depo... i wtedy nieważne czy masz 3tys czy 300tys przy takim przeliczniku i zdrowym rozsądku na pewno nie położysz depo... Co do ilości pozycji przy tak dobranych pozycjach nie otwieram więcej niż 4 równocześnie... Uważam że to mega bezpieczne inwestowanie i spokojna głowa...Powodzenia :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

kosmowariat pisze:wróć na demko, na demko wystartuj z kwotą jaką zamierzasz zasuwać real i sprawdź czy to ma sens.
Dzięki ale nie, nie, demo właśnie mnie wypaczyło. Myślę że choćby 0,01 lota jednak uczy poszanowania kasy.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

Declan pisze:Witam Wszystkich. Nowy ale forum czytam czas jakiś. Mam prośbę i pytanie. Mój początek to klasyk. Poczułem jaki hajter ze mnie i depo 20 k PLN poszło w tydzień. Zlekceważyłem MM , duży lot i papa :D . Tak się kończy przejście z dema z morzem odnawialnej kasy. Mam 3 k PLN i teraz pytanie. Czy 0,1 lota i jedna najwyżej 2 pozycje będzie ok. Proszę o pomoc i będę pewnie dla was utrapieniem przez czas jakiś :) .Po weekendzie zamierzam wrócić. Proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam
http://forex-nawigator.biz/forum/zarz-d ... t2352.html
http://forex-nawigator.biz/forum/1-risk ... t2088.html
http://forex-nawigator.biz/forum/dzwignia-t1780.html
http://forex-nawigator.biz/forum/wskazo ... -t527.html

Wszystkiego nie trzeba czytac , pierwsza lub kilka pierwszych stron w zupelnosci wystarczy zeby dowiedziec sie najwazniejszych informacji. I na poczatek proponuje gre max jedna pozycja , max jedna na instrument.
Pozdro.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 19:15 przez rabit, łącznie zmieniany 2 razy.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

atlanticos pisze:
ja osobiście przeliczam 0.01 lota na każde 500 zł depo... i wtedy nieważne czy masz 3tys czy 300tys przy takim przeliczniku i zdrowym rozsądku na pewno nie położysz depo... Co do ilości pozycji przy tak dobranych pozycjach nie otwieram więcej niż 4 równocześnie... Uważam że to mega bezpieczne inwestowanie i spokojna głowa...Powodzenia :564:

Przelicznik myślę rozsądny, to na razie stać mnie max na 0,06 lota, chcę jeszcze powalczyć z rynkiem może uda. Założenia mam dobre ale przeholowałem z lotami i 4 walczyłem przy 20k depo :( , a później chciałem się odokuć i o.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

@declan - miałem identyczny case jak Ty. Mi demko pomogło się ogarnąć. Nauczyłem się dostosowywać wielkość pozycji do wielkości depo - dokładnie to o czym pisze atlanticos.

Awatar użytkownika
Declan
Gaduła
Gaduła

kosmowariat pisze:@declan - miałem identyczny case jak Ty. Mi demko pomogło się ogarnąć. Nauczyłem się dostosowywać wielkość pozycji do wielkości depo - dokładnie to o czym pisze atlanticos.
Parę dni dochodziłem do Siebie po stracie. Jeszcze trochę szkoda. Teraz mam 3k i będę szanował każdą złotówę.

Zablokowany