DayTrading: Piątek 29.05.2015
Re: DayTrading: Piątek 29.05.2015
Highend. Mam wrazenie ze przez pryzmat zakladu jestes strasznie malo obiektywny. Od momentu zakladu glowisz sie i trudzisz a takze szukasz potwierdzenia u innych ze na pewno 1.17 bedzie w czerwcu. Zachowujesz sie jakbys zalozyl sie o ostatnie pieniadze ktore masz na rachunku. Graj normalnie i zajmij sie tradingiem
.
Poki co czeka nas ostatnia fala nr. 5 w dol na edku po tym jak zrobilismy wlasnie 5 falowa korekte konczaca fale 4 i dotarlismy do gornej bandy kanalu spadkowego. Poza tym poniedzialek to zazwyczaj kontynuacja trendu i zmiana kierunku a takze realizacja zyskow.
Moze i 1.17 bedzie ale najpierw kierunek 1.06.
.
Poki co czeka nas ostatnia fala nr. 5 w dol na edku po tym jak zrobilismy wlasnie 5 falowa korekte konczaca fale 4 i dotarlismy do gornej bandy kanalu spadkowego. Poza tym poniedzialek to zazwyczaj kontynuacja trendu i zmiana kierunku a takze realizacja zyskow.
- magura2004
- Pasjonat
DAX złapał poziomy 11.862 - 11.952, dla mnei to dobra strefa do shortów. Jeśli poziomy 11.863 - 11.952 nie zrobią swojej roboty to wtedy 12.055/62 jest poziomem kolejnego retestu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No co Ty - loozikKusus pisze:Highend. Mam wrazenie ze przez pryzmat zakladu jestes strasznie malo obiektywny. Od momentu zakladu glowisz sie i trudzisz a takze szukasz potwierdzenia u innych ze na pewno 1.17 bedzie w czerwcu. Zachowujesz sie jakbys zalozyl sie o ostatnie pieniadze ktore masz na rachunku. Graj normalnie i zajmij sie tradingiem
.

A niech będzie sobie i 1.06 - wtedy zapakuję tyle L ile depo starczy

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
W okolicach 1.06 bedziemy na dolnej bandzie flagi daily wiec polecam rozwage. Moim zdaniem jak najbardziej edek skorekci sie i do 1.20 ale najblizsze 3, 4 miesiace to bedzie budowanie struktury pod to. Poki co za wczesnie jest o tym myslec.highend pisze:No co Ty - loozikKusus pisze:Highend. Mam wrazenie ze przez pryzmat zakladu jestes strasznie malo obiektywny. Od momentu zakladu glowisz sie i trudzisz a takze szukasz potwierdzenia u innych ze na pewno 1.17 bedzie w czerwcu. Zachowujesz sie jakbys zalozyl sie o ostatnie pieniadze ktore masz na rachunku. Graj normalnie i zajmij sie tradingiem
.
Moze i 1.17 bedzie ale najpierw kierunek 1.06.Jestem po stronie Karnaka
Miałem chwilę zwątpienia ale już mi przeszło.
![]()
A niech będzie sobie i 1.06 - wtedy zapakuję tyle L ile depo starczy
1.80 w 2021 roku

No no, nawet przebiło moje 1.70

"1.04 level.. Will never be repeated.
Target of Euro in the the next cycle. Will be 1.8000.. "
-- Dodano: 31 maja 2015, 21:06 --
ale tak naprawdę z edwardem jest tylko jedna istotna kwestia: czy pęknie 1.146 na UP.
Jeśli tak - to wzrosty dalej są pewniakiem. jeśli nie.... to zobaczymy parytet i 0.86 na edku.
Poziom 1.146 jest kluczowy. Był takim jak wrzucałem analize w grudniu 2014 roku. Można zobaczyć

No nie przebiło, bo Ty zakładałeś 1,7 w tym roku albo w 2016r.highend pisze:1.80 w 2021 roku![]()
![]()
No no, nawet przebiło moje 1.70![]()

On dał sobie nieco więcej czasu.
Poza tym, pod spodem szereg kolejnych analiz wskazujących, co innego.
Jak dla mnie to lecim dalej na edku w dół.
Ostatni tydzień to nawet nie korekta była, a tylko wyhamowanie spadków.
W tym tygodniu 1,06 - 1,07 jest do zrealizowania.
Będzie pozytywne NFP i to sprawi, że ostatecznie nadchodzący tydzień zamknie się spadkową świeczką.
Mogę się o to założyć, stawką niech będzie, że przegrany usuwa konto na forum.

PS
Natomiast zgadzam się z konkluzją co do 1,146.
Tyle tylko, że o to będzie ciężko.
Prognoza falowa alternatywna dla EUR/USD D1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
No co Ty - napisałem minimum za 2 lata taki poziom...Mat2314 pisze: No nie przebiło, bo Ty zakładałeś 1,7 w tym roku albo w 2016r.
On dał sobie nieco więcej czasu.
Poza tym, pod spodem szereg kolejnych analiz wskazujących, co innego.

w ogóle generalnie czasówki nie zakładałem żadnej. bez jaj

mówisz, że lecim w dół? bu.... ;/

no cóż - ktoś musi zakładać górę, ktoś dół.... ktoś musi zarobić by stracić mógł ktoś....
Yep, lecim w dół.highend pisze: mówisz, że lecim w dół? bu.... ;/
no cóż - ktoś musi zakładać górę, ktoś dół.... ktoś musi zarobić by stracić mógł ktoś....
Kierunek na nadchodzące miesiące ustali FED (tj. do września).
Do FEDu będzie obowiązywać trend spadkowy na edku. Po prostu w chwili obecnej ciśniemy na sentymencie pro-dolarowym, poprawiającej się gospodarce USA i optymizmie FEDu. A to ma rokować podwyżkę stóp.
Bedzie podwyżka - zjazd na 1,04, a może i niżej. Wtedy już rejony typu 1,1 będą przez kilka/kilkanaście miesięcy nieosiągalne.
Nie będzie podwyżki - stestujemy 1,146, a co dalej to nie wiem.
Przyjmujesz zakład o usunięcie konta (tj. Ty usuwasz, jak świeczka w nadchodzącym tygodniu [po zamknięciu] będzie spadkowa, a ja jak wzrostowa)? Sadzę, że to będzie bardziej ciekawe niż marne whiskacze.

Gorzej jak się to przyjmie i na forum zostanie jeden user. Gadający ze sobą