DayTrading: Piątek 29.05.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 maja 2015, 00:00

Wzrost
15
47%
Bez zmian
5
16%
Spadek
12
38%

Liczba głosów: 32

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 29.05.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

highend pisze:
karnak pisze: Korekta będzie mocna, ale z innego powodu.
a mógłbyś to rozwinąć? :) jaki to może być powód?
- nowe QE na dolarze?
- zmniejszenie dodruku EUR ?
- wyjście grecji ?
- wojna jakaś?

:/
Mam na myśli powody AT, które już tu po części przedstawiałem.
Nie chodzi tu o to czy w czerwcu ma być już 1.17 - 1.20, ale o obrany azymut, który nie powinien już preferować "starego" trendu spadkowego, ale sprzyjać "nowemu", które rozpoczęło się w połowie marca tego roku.
Zaś tym co potrafią grać DT i na tym zarabiać w dłuższym horyzoncie gratuluję, ale ja w takie bajki nie wierzę i wolę inne spojrzenie.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

karnak pisze:
highend pisze:
karnak pisze: Korekta będzie mocna, ale z innego powodu.
a mógłbyś to rozwinąć? :) jaki to może być powód?
- nowe QE na dolarze?
- wyjście grecji ?
- wojna jakaś?

Mam na myśli powody AT, które już tu po części przedstawiałem.
Nie chodzi tu o to czy w czerwcu ma być już 1.17 - 1.20, ale o obrany azymut, który nie powinien już preferować "starego" trendu spadkowego, ale sprzyjać "nowemu", które rozpoczęło się w połowie marca tego roku.
Zaś tym co potrafią grać DT i na tym zarabiać w dłuższym horyzoncie gratuluję, ale ja w takie bajki nie wierzę i wolę inne spojrzenie.
Czyli co karnak. Jesteś zakopany w L, masz SL gdzie? 700 pipsów niżej tak? I co? Będziesz czekał na 1.20 pol roku?

DT to statystyka. Jedni statystycznie tracą, drudzy nie. Chodzi o to by w tej losowości przewyższać szalę zwycięstwa na swoją korzyść.

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

shogomad pisze:
cugan pisze: Idzie mocna korekta na edku
Wyraźnie widać na stochu dywergencję pozytywną
Ale o jakim TF ty piszesz ?

edit:
nvm, teraz mi się twój wykres wgrał wgrał :mrgreen:
Tu masz TF M30 i ocenę brokerów
Moze będzie luka i zjazd pod wskaźniki
na niższy TF . Jednym słowem
kto został na weekend ze zleceniem S
może sobie podciągnąć gumki w gaciach
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Cugan skoro zakładasz mocny UP na edku to dlaczego zakładasz również mocny UP na USD/PLN
czyżby tak się miała złotówka osłabić?

btw. ja widzę edka tak - to pomarańczowe to prognozowana świeca monthly za czerwiec - gdzieś do poziomu niecałe 1.18 (a więc 1.17 powinno pyknąć).

fibo zielone jest zaznaczone dołek-dołek, czyli dołek białej świecy + dołek majowej świecy.
jakimś dziwnym :mrgreen: trafem okazuje się iż FIBO 261 znajduje się idealnie na czubku białej świecy za kwiecień. Ktoś to zauważył? :d :p
Ostatnio zmieniony 31 maja 2015, 14:27 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

highend pisze:Cugan skoro zakładasz mocny UP na edku to dlaczego zakładasz również mocny UP na USD/PLN
czyżby tak się miała złotówka osłabić?

btw. ja widzę edka tak - to pomarańczowe to prognozowana świeca monthly za czerwiec - gdzieś do poziomu niecałe 1.18 (a więc 1.17 powinno pyknąć).
Dokładnie tak złotówka osłabi się praktycznie na USD ,CHF przy korekcie na edku również na EUR
co do GBP może zachować stabilność Horyzont czasowy osłabienia PLN może trwać do końca roku lub dłużej
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

cugan pisze: Dokładnie tak złotówka osłabi się praktycznie na USD ,CHF przy korekcie na edku również na EUR
co do GBP może zachować stabilność Horyzont czasowy osłabienia PLN może trwać do końca roku lub dłużej
Cugan są osoby, które uważają wręcz przeciwnie:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jakubas ... 61874.html

:)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

highend pisze:
cugan pisze: Dokładnie tak złotówka osłabi się praktycznie na USD ,CHF przy korekcie na edku również na EUR
Cugan są osoby, które uważają wręcz przeciwnie:

http://www.bankier.pl/wiadomosc/Jakubas ... 61874.html

:)
Poczytaj sobie komentarze na temat Jakubasa w tym artykule i nastepnym .
Jeden jest najlepszy "ciemny lud wszystko kupi "
Zaliczasz sie do nie niego .Chyba nie :!: :!: :?:

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

highend pisze: - nowe QE na dolarze?
- wyjście grecji ?
- wojna jakaś?

właściwie wymieniłeś wszystko co zacznie się na jesieni...dodał bym jeszcze chińskiego juana w koszyku IMF :mrgreen:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

cugan pisze: Poczytaj sobie komentarze na temat Jakubasa w tym artykule i nastepnym .
Jeden jest najlepszy "ciemny lud wszystko kupi "
Zaliczasz sie do nie niego .Chyba nie :!: :!: :?:
uważam, że dolar sam w sobie się osłabi - minimum do poziomu luki. Luka jest na indeksie dolara oraz na edku na poziomie 1.20xxx. Myślę, że tam zmierza indeks dolca. Co potem to się okaże.
Na razie wydaje mi się iż usd/pln powinien iść w dół.... może potem jakieś UP powyżej 4 PLN.. ale kiedy?

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Witam nie chce mieszać na edku ale fakt jest jeden -ostrzegałem przed formacją nietoperza ,skończyli nietypowo 78,6 i na to trzeba zwrócić uwagę bo 78,6 jest częścią formacji Motyla czyli up i ewentualnie szukanie oporu (punkt C)i jeszcze jedno zejście głębsze 1,0565 .Możliwość nr 2 pewnie mało wiarygodna 1,200 (większy NIETOPERZ ) pewnie znowu ktoś się przyczepi że pisze lub wklejam bzdury :!: :!: Ogólnie możliwości jest sporo ,w nadchodzącym tygodniu będzie wiadomo coś więcej :wink: ps.indeks dolara :wink: :!: :!:

Zablokowany