DayTrading: Piątek 27.08.2021

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
RRRR
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 27.08.2021

Nieprzeczytany post autor: RRRR »

Testuję od dziś pozycje bez SL (wbrew zasadom?) przy założeniu że otwieram pozycje w środku przynajmniej śrdniookresowego trendu i zobaczymy jaki będzie wynik ...

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

RRRR pisze:
27 sie 2021, 12:12
Testuję od dziś pozycje bez SL (wbrew zasadom?) przy założeniu że otwieram pozycje w środku przynajmniej śrdniookresowego trendu i zobaczymy jaki będzie wynik ...
umiejetnosc stawiania slki to podstawa sukcesu bo slka byc musi eot
chyba ze ktos ma takie depo ze moze pozwolic sobie na trzymanie stratnej pozycji np pol roku
rr masz dzis edka 1,175 i stawiasz lke
a w poniedz sie budzisz i masz nizej 1,17 i co ?
a za kilka dni rynek wchodzi w konsole i buja sie miesiac miedzy1,15 a 1,165
a ty kombinujesz i nie spisz bo na 1,1 tez moze pojsc amen
edek
https://zapodaj.net/35010e82b8b4d.jpg.html
zgasilem lke bo w koncu chce byc w sumie na sce
https://zapodaj.net/35010e82b8b4d.jpg.html
edek
przydaloby sie zeby ten rynek machnał choc 1,172 latwiej by bylo jakos sie ustawiac moze nawet na wzrosty
najlepiej jakby to zrobił dzis ale to :?: bo to powinno isc w parze z sp500 a jakos na spadki nie maja ochoty jeszcze
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

sp500 dzis a przy okazji poz na ropie
https://zapodaj.net/a0eb20d427246.jpg.html
na upartego mozna malego rgra wyrysowac jak kto lubi formacje :564:
ropa jesli to do 69 skracam zas wyzej juz pozycjonuje sssss bo ewentualny punkt w gore
jest w cenie przy usrednianiu
choc w sumie bardziej mi pasuje taki uklad 68,x-66x i dopiero wyzej 70
ale dzis piatuniooooooo :568:
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

RRRR
Gaduła
Gaduła

Chyba zaraz spotyka się OPEC więc tu może być różnie ... na ropie.

Wracając do wcześniejszego tematu postanawiam na grać na SL ale z duużym zapasem i przy większych kwotach.

Ogólnie jestem na forexie dopiero od m-ca wcześniej 20 lat giełdy i przechodzę na forex.

Po miesiącu wynik -19% ale to idzie na naukę więc nie przejmuje się poza tym jest coraz lepiej bo tydzień temu było już -32%.
Strata wyłącznie w wyniku za bliskich SL bo trendy były ok.

RRRR
Gaduła
Gaduła

Miło, że można wymienić poglądy chętnie słucham wszystkich rad ;-)

wojtalo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wojtalo »

RRRR pisze:
27 sie 2021, 11:49
Nie macie takiego wrażenia że w średniej perspektywie wykres w 80% wraca choć raz tam gdzie był. gdy przeanalizowałem moje straty w zasadzie głownie na wywalaniu SL to wyszło mi, że gdybym nie zakładał tych SL albo byłyby ze znacznie większa rezerwą to bym zarobił w 80% bo kurs zawrócił.
Np.na edku obecny poziom 1.1753 na teraz w sierpniu był już 8-12 razy (zależy jaki interwał).

Teoretycznie przy losowym ustawianiu pozycji powinno być 50% zysków i strat a przy kreskach i innych to już w zasadzie 70-80% pozycji z zyskiem a statystycznie 70% jest strat - wychodzi mi, że to główie zamykanie kursu na SL, który i tak by się cofnął ...

tak sobie gdybam :-)
Zdarzało mi się grać bez SL. Oczywiście były miesiące, gdzie byłem +60% na rachunku w miesiącu. I to kilka z rzędu. Problem pojawiał się gdy wyszło z większej konsoli. Wtedy przyszły straty.
BTW - dziś przed 16stą i tak nie ma co ruszać. Przed południem przespałem Lki na edku, można było łykać w okolicy 1,175 i zabezpieczyć na BE. Teraz trzeba czekać.
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

RRRR pisze:
27 sie 2021, 13:50

Ogólnie jestem na forexie dopiero od m-ca wcześniej 20 lat giełdy i przechodzę na forex.
Szacunek za tak długi staż. Ja od giełdy zaczynałem kilka lat później, z kiepskim rezultatem, hehe. Po kilku latach przeszedłem na indeksy, w szczególności SP500 oraz waluty.
Nie ukrywam że chciałbym wrócić na giełdę, mam nadzieję że kolejna bessa obniży kursy naszych rodzimych spółek, aby wejść na lata. Nie bawi mnie już spekulacja krótkoterminowa, wolałbym dłuższy termin.
Dobra rada na forex, nie poddawaj się po porażkach, wyciagaj z nich lekcje i wracaj silniejszy. Kilka razy w przeszłości wyzerowalem konto, a od ponad roku utrzymuje się tylko z tego. Zatem da się. Powodzenia.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

RRRR
Gaduła
Gaduła

Dzięki za info i wsparcie,

ja już mam swoje lata i pora znaleźć źródło dochodu bo już mam nie zdrowia by poświęcać się dla firmy takiej czy owakiej ...
na giełdzie wyszedłem ok ale wcale nie było to takie pewne i łatwe

miałem duuużo szczęścia bo akcji uciekłem w marcu przed pandemią - dzięki za analizy dla W.Białka - poza tym było wtedy nienormalnie wysoko (indeksy) - dziś tez jest nienormalnie wysoko dlatego w sierpniu wszystkie akcje out i czekam do II poł. października.

Lubię korzystać z analiz W.Białka i śledzę też papatradera ...

Się rozpisałem ;-)

wojtalo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wojtalo »

RRRR pisze:
27 sie 2021, 14:29

ja już mam swoje lata i pora znaleźć źródło dochodu bo już mam nie zdrowia by poświęcać się dla firmy takiej czy owakiej ...
Pracowałem na etacie, własną firmę też miałem, teraz fx. Z perspektywy czasu to chyba najmniej zdrowia na etacie straciłem :564:
Ale też pieniędzy najmniej.
pzdr
w.
/nie jestem poważnym traderem, więc proszę nie brać moich sugestii na poważnie.../

RRRR
Gaduła
Gaduła

Ja na etacie zarządzałem firmą (nieco inna odpowiedzialność) parę lat
... wyciągnąłem z długów i przeprowadziłem przez Covid ... ale za cenę siwich włosów
... więc z perspektywy czasu pomimo lepszych pieniędzy po analizie uważam że nie było warto ... trzeba się cieszyć życiem zamiast stresować :-)
właśnie zrezygnowałem ze stanowiska i dlatego forex tym ważniejszy :-)

Zablokowany