DayTrading: Piątek 27.05.2016
Re: DayTrading: Piątek 27.05.2016
Ok. Wahań to ja niecerpie, nie musisz mi mówić. Kilka razy mi zeżarło SL na DAX-ie przez takie skoki to już mam nauczkę. Jak widze, jak coś ma duże wahania to od razu odpuszczam grę, nie interesuje mnie. Ale jak była taka konferencja, chyba 10 marca i był bardzo jednoznaczny ruch najpierw w górę potem w dół. potem powoli w górę to się zastanawiałem, czy da radę podłączyć się pod takie ruchy.. Ale jak mogą być takie problemy, że nie można zamknąć pozycji to nie warto próbować.. najwyżej na demo.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Świeżak44 pisze:Ok. Wahań to ja niecerpie, nie musisz mi mówić. Kilka razy mi zeżarło SL na DAX-ie przez takie skoki to już mam nauczkę. Jak widze, jak coś ma duże wahania to od razu odpuszczam grę, nie interesuje mnie. Ale jak była taka konferencja, chyba 10 marca i był bardzo jednoznaczny ruch najpierw w górę potem w dół. potem powoli w górę to się zastanawiałem, czy da radę podłączyć się pod takie ruchy.. Ale jak mogą być takie problemy, że nie można zamknąć pozycji to nie warto próbować.. najwyżej na demo.
Jak najbardziej można wsiadać ale nie w trakcie danych , daj im pół godziny niech się pobiją a póżniej idz z ruchem
edek
może jeszcze ostatnie 2 dni maja technicznie coś zmienią na int miesięcznym, pozostałe interwały mówią :" do piekła"
-- Dodano: 27 maja 2016, 22:31 --
kabel ma chyba jednak zatwardzenie, a wyjście dołem z klina to powinien być ruch (jeżeli otworzymy się luką hossy to w poniedziałek już ją domkniemy)
może jeszcze ostatnie 2 dni maja technicznie coś zmienią na int miesięcznym, pozostałe interwały mówią :" do piekła"
-- Dodano: 27 maja 2016, 22:31 --
kabel ma chyba jednak zatwardzenie, a wyjście dołem z klina to powinien być ruch (jeżeli otworzymy się luką hossy to w poniedziałek już ją domkniemy)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na edku to i na L dzisiaj się przytuliło:)
- fx-technik
- Fanatyk
Dzisiaj to akurat uważam za bardzo nierozsądne posunięcie.Kanecione pisze:Na edku to i na L dzisiaj się przytuliło:)
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
A jednak poszli wyżej.. 2099. Piękny wynik... I to nawet bez pinbara
To pewnie jeszcze poprawią. Pinbar musi być!
Zastanawia mnie brak jakichkolwiek korekt w tym rajdzie, tak jakby niedźwiedzie nie stawiały jakiegokolwiek oporu.. Podobna sytuacja była chyba 13-20.07.2015. Też tak pojechali, tylko teraz jeszcze bardziej.. No nie wiem, czy ta bajka się nie skończy źle 

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Ciasny Sl pisałem jaki tam był teraz nawet nie pamietam.:)Szkoda ujka dzisiaj , miałem otworzonego ale można było wiecej wycisnąć, ładnie chodził ,poźniej się uspokoił i poooszedł...
- fx-technik
- Fanatyk
Ty chyba dalej nic nie rozumiesz?Kanecione pisze:Ciasny Sl pisałem jaki tam był teraz nawet nie pamietam.:)Szkoda ujka dzisiaj , miałem otworzonego ale można było wiecej wycisnąć, ładnie chodził ,poźniej się uspokoił i poooszedł...
Żaden SL ci nie pomoże, jeżeli cena w milisekundzie spadnie o np. 100 pips.
Zamknie ci tam, gdzie będą pierwsze kwotowania.
A to może cię zaboleć i to bardzo.
Czytaj co Rafal_152 napisał wcześniej.
Czytaj ten artykuł, co jest w mojej stopce!
No to może tak być. nie spotkałem się z tym osobiscie i obym się nie spotkał...

- fx-technik
- Fanatyk
A ja tak, i to nawet nie jeden raz.Kanecione pisze:No to może tak być. nie spotkałem się z tym osobiscie i obym się nie spotkał...
Zarówno z SL jak i z TP, jak i z otwarciem pozycji.
Nawet na korzyść moją, ale częściej na niekorzyść.
I to nie są żadne śmiechy.