DayTrading: Piątek 27.05.2016
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 27.05.2016
karnak, to nie jest czepianie się słówek.
Metoda świadczy o traderze.
Twoja metoda, chociaż całkiem niezła, jest metodą właśnie do walki z rynkiem.
Metodą na przewidywanie tego, co jest przypadkowe i nieprzewidywalne.
A wynik finansowy zależy jedynie od Money Management.
Ileś tej L-ki nałapał?
Metoda świadczy o traderze.
Twoja metoda, chociaż całkiem niezła, jest metodą właśnie do walki z rynkiem.
Metodą na przewidywanie tego, co jest przypadkowe i nieprzewidywalne.
A wynik finansowy zależy jedynie od Money Management.
Ileś tej L-ki nałapał?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Ale ta jelonka pipczy jak potuczona....dane do dupy ,ale ona bedzie stopy podnosić
:D:D:D
Jak tak jeszcze troche pogada o podnoszeniu tych stóp to naprawde zwali edka do piekła

Jak tak jeszcze troche pogada o podnoszeniu tych stóp to naprawde zwali edka do piekła
Mała S-ka na SP500 , już zarobiła na wyspąpieniu prezesowej i zamknąłem
Miąłem nosa. Wracają do starego poziomu. Day trading nie jest zly. Ta ropa mi nie daje spokoju. Brałbym juz S, ale na weekend strach. Jeszcze jakiś pożar gdzieś wybuchnie..

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
E tam od razu do piekła.shogomad pisze:Ale ta jelonka pipczy jak potuczona....dane do dupy ,ale ona bedzie stopy podnosić:D:D:D
Będzie dobra okazja na tanie eLki.

Maci gdzieś linka do live z tego przemówienia??
Juz się skończyło, a na przyszłość, to tutaj: http://www.bloomberg.com/live/usŚwieżak44 pisze:Maci gdzieś linka do live z tego przemówienia??
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Tak BTW na wykresie USD/PLN, w dziennym interwale teoria z pinbarem na szczycie znalazła idealne potwierdzenie.
Książkowy przykład, zobaczcie. Druga świeczka do połowy pinbara i potem w dół.. To naprawdę działa. 

Dlamnie wystarczy eur--usd SSSSSS zamkniete i ogladamy KSW 35
Nie graj na danych ani konferencjach kolego bo dziś piątek i nie było reakcji na przemówienie ale w tygodniu na takie informacje rynek może bardzo mocno huśtać . A przy mocnych ruchach broker zamyka tranzakcje dopiero po pierwszej dostępnej cenie . Np jesteś w plecy 1000 zł i zaczynasz wciskać że już chcesz zamknąć pozycje ale jest mocny ruch to on ją zamknie dopiero jak będziesz miał - 1500 zł i to nie z tego powodu że chciał cię naciągnąć tylko przy takim kwocie była dopiero możliwość domknięcia twojej pozycji .Świeżak44 pisze:Mała S-ka na SP500 , już zarobiła na wyspąpieniu prezesowej i zamknąłemMiąłem nosa. Wracają do starego poziomu. Day trading nie jest zly. Ta ropa mi nie daje spokoju. Brałbym juz S, ale na weekend strach. Jeszcze jakiś pożar gdzieś wybuchnie..
edka podbierzemy w okolicach 1.10600..tak mi to wygląda,...