Nadajesz jak zacięta płyta.

Qwa, jaka to rewelacja, że Edek w piątek korektę zrobił!!!
Tak tylko może pisać ktoś, kto nie ma bladego pojęcia o rynkach i wykresach.
Chodziło mi o ciebie i twój post z 16/04:jkar pisze:Jak by nie minął... nauki pozostaną aktualne.xhDog pisze:miesiąc jeszcze nie minąjkar pisze:Dadaś vel Dadas.... @ czegoś sie nauczyłes? ... czy po staremu?
Niekoniecznie tak musiało się rozwinąć
( ale dwa poprzednie posty... nauk pełne)...
P.S.
Choc trading to sztuka nie nauka.
( W tym kontekscie nawet nick" technik" ... to taki od czapy)
jkar pisze:I podsumowując:
Ponieważ własnie zauważyłem ze zostało mi udzielone ostrzeżenie ( oczywiscie jak by inaczej w związku z Dadasem) _ postanowiłem :
przez co najmniej miesiąc nie napisać tu ani słowa.
i po wieczorze z edkiem - widać że AT nie działaKermit pisze:wieczor z edkiem
nietypowy jak dla mnie interwal m5
https://www.tradingview.com/x/ELW4wDmd/
Zawsze zastanawiałem się jak to jest z tymi kanałami na wykresach, chodzi mi tu konkretnie o Twój tygodniowy wykres usdpln. Ludzie różnie takie kanały rysują część po minimach i maximach część po cenach close itp. itd.karnak pisze:Moje spojrzenie na rynki:
Odpowiem tak.graczpospolity pisze:Zawsze zastanawiałem się jak to jest z tymi kanałami na wykresach, chodzi mi tu konkretnie o Twój tygodniowy wykres usdpln. Ludzie różnie takie kanały rysują część po minimach i maximach część po cenach close itp. itd.karnak pisze:Moje spojrzenie na rynki:
Często spotykam się z czym co kłóci się z podejściem ortodoksyjnym chociażby z Murphiego ,gdzie powinniśmy prowadzić linię trendu spadkowego po szczytach po których nastąpiło nowe low a linię trendu wzrostowego analogicznie odwrotnie.
Według tej zasady kanał jest chyba narysowany błędnie, de facto może nawet okazać się, że prawidłowa linia trendu została przebita i może nastąpić istotna zmiana trendu. Nie uznaj tego proszę za osobisty przytyk, po prostu jestem ciekawy opinii osoby, która siedzi w tym kilkukrotnie dłużej ode mnie.