Siema wszystkim.
Weekendowo, czyli luzniej, wrzucam wykres eur/usd, tygodniowy i kontekstowy miesieczny ze wzgledu na ostatnie swiece.
Na wykresie miesiecznym widzimy pinbar re-testujacy linie trendu (o pro-wzrostowej wymowie) co dało paliwo do wzrostu we wrześniu tylko do macniecia, przelamanej linii trendu wzrostowego, a następnie kapitulacji (spadkowy pinbar).
Mamy, wiec mieszane sygnały, jako, że taka świeca sama w sobie, nie jest sygnałem - trzeba poczekać kilka dni, by powiedzieć czy świeca z tego miesiaca jest potwierdzeniem pinbara spadkowego. Nawet jeśli tak to cena jest pomiędzy dwoma wg. mnie istotnymi poziomami.
W tym tygodniu nastąpiła próba obrony tego pinbara, pod koniec sesji US. Osobiscie, uważam piątkowe "flow" za realizację zysku, więc nie przywiązuje wagi do klina z h1, imo tam jest kanal spadkowy, wciąż wytracajacy argument bykow. Dopiero wyjście powyżej 1.145 sprawi, że zmienię zdanie.
Handluje na wyższych interwałach i dla mnie istotna jest formacja klina z tygodniowego. Jest tam coraz ciaśniej

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.