DayTrading: Piątek 26.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 wrz 2014, 00:00

Wzrost
10
45%
Bez zmian
5
23%
Spadek
7
32%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 26.09.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze:
lukpiasek pisze:ja uważam że dax najpierw zrobi 11-12tys za nim dotknie 9000 ;) 8)
Co tu jest do "uważania", skoro jest wykres?
[DAX30]Weekly.png
dadas wczoraj bodajże rysowałeś daxa liniami... i wyszedł Ci do góry... teraz nagle 9341 wychodzi? zielona linia..... na wykończenie RGRa i potem jazda w dół (po jakiejś tam zapewne jeszcze marnej podbitce).
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze:
Dadas pisze:
lukpiasek pisze:ja uważam że dax najpierw zrobi 11-12tys za nim dotknie 9000 ;) 8)
Co tu jest do "uważania", skoro jest wykres?
[DAX30]Weekly.png
dadas wczoraj bodajże rysowałeś daxa liniami... i wyszedł Ci do góry... teraz nagle 9341 wychodzi? zielona linia..... na wykończenie RGRa i potem jazda w dół (po jakiejś tam zapewne jeszcze marnej podbitce).
To jest kontekst długoterminowy, a nie DT.
W kontekscie DT, to na M5 są 2 razy S, 2 razy L, albo jeszcze inaczej.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dadas pisze: To jest kontekst długoterminowy, a nie DT.

OK... no i znowu nieporozumienie - ja zawsze patrze długoterminowo. Nic nie poradze....
jutro zapewne daxa podbiją tak jak podbijali w piątek

patrząc na inne instrumenty tak jak na daxa (falami FIBO liczonymi w dół od poprzednich fal) wyszło mi, że:
- edek koniec korekty (lol!) - wklejałem wykres paręnascie postów temu.
- złoto / srebro - koniec korekty!
- pszenica - chyba też koniec korekty, ale pewności nie mam :(
- soja: spadnie jeszcze na 880 (obecnie 910).
- Cotton/bawełna - low na 60 wychodzi i koniec korekty, ale tu znowu jest masakra, bo chinczycy nei będą importować bawełny (stąd ostatni spadek z 69 na 61).

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

highend pisze:
Dadas pisze: To jest kontekst długoterminowy, a nie DT.

OK... no i znowu nieporozumienie - ja zawsze patrze długoterminowo. Nic nie poradze....
jutro zapewne daxa podbiją tak jak podbijali w piątek

patrząc na inne instrumenty tak jak na daxa (falami FIBO liczonymi w dół od poprzednich fal) wyszło mi, że:
- edek koniec korekty (lol!) - wklejałem wykres paręnascie postów temu.
- złoto / srebro - koniec korekty!
- pszenica - chyba też koniec korekty, ale pewności nie mam :(
- soja: spadnie jeszcze na 880 (obecnie 910).
- Cotton/bawełna - low na 60 wychodzi i koniec korekty, ale tu znowu jest masakra, bo chinczycy nei będą importować bawełny (stąd ostatni spadek z 69 na 61).
sorry nic innego jak myślenie życzeniowe gdyż w 80% przypadkach w tym kierunku masz pozycje pootwierane zapewne
ale czesc sie sprawdzić może
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2014, 20:55 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

lukpiasek pisze: sorry nic innego jak myślenie życzeniowe gdyż w 80% przypadkach w tym kierunku masz pozycje pootwierane zapewne
oczywiście. Ty jakkolwiek daxa widzisz na 11.000, a złoto na 1000. Edka na 1.40 widziałeś już miesiąc temu. Whatever.
jak zacząłeś wrzucać S na edka to prawdopodobnie zmieni się trend :mrgreen:
"... i gdy uwierzą w S Ci co na L obstawiali gdy edek leciał na ryj to trend się odwróci...." <- rozdział XII księgi M.Draghiego pt. "Eurotestament".

lucas75
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: lucas75 »

Z tą bawełną to nie do końca jest tak... Źródło: agrimoney.com:

But, in New York, cotton sought to end on a positive note a topsy turvy week, which has been dominated by talk from China.

Early in the week, China dented the market by saying it was to limit its import quota to the 894,000 tonnes demanded by World Trade Organization commitments.

However, since then, it has offered cotton bulls the olive branch of an estimate of a 2m-tonne shortfall in domestic production, behind consumption (more than the USDA foresees) and, now, an apparent commitment to suspend sales from huge state inventories.

According to the Xinhua news agency, the decision to ditch sales from state stocks until August 2015, in essence for the whole of the 2014-15 marketing year (as calibrated in China) has been taken "to guide enterprises to actively purchase, process and sell new cotton".

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

highend pisze:
lukpiasek pisze: sorry nic innego jak myślenie życzeniowe gdyż w 80% przypadkach w tym kierunku masz pozycje pootwierane zapewne
oczywiście. Ty jakkolwiek daxa widzisz na 11.000, a złoto na 1000. Edka na 1.40 widziałeś już miesiąc temu. Whatever.
ja najpierw wróże pozniej pozycja złoto po 1000 to ja na forum wróżyłem w kwietniu pewnie nie pamietasz ale da sie sprawdzić ;) dax bez pozycji nadal więc staram sie byc obiektywny

o co kaman ? o to że jak jestes w pozycji nie nie analizujesz obiektywnie tylko pod swoją pozycje a powinieneś trzymać sie jednej zasady mianowicie "trzymaj zyski tnij straty", mając pozycje w stracie bledna analiza moze wyczyscić depo

spokojnie eL na edku juz blisko tu akurat sie zgodze ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

lukpiasek pisze:
highend pisze:
spokojnie eL na edku juz blisko tu akurat sie zgodze ;)
blisko, blisko. ale tylko pod 4-ke :) oby większą niż 200 pips :564:
Swing

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

koks pisze:
blisko, blisko. ale tylko pod 4-ke :) oby większą niż 200 pips :564:
[/quote]

może tak może nie, grudzień pokaże gdzie bedzie edziu póki co wstrzymam się z mocnymi wróżbami i pozostańmy przy tym że niedługo może ruszyć korekta
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2014, 21:07 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

koks pisze: blisko, blisko. ale tylko pod 4-ke :) oby większą niż 200 pips :564:
to kruki i żołnierze już nieważni? ;) bo pisałeś o kupowaniu dołków usd/pln i sprzedawaniu górek edka...
kurr - za późno już, tak?

Zablokowany