dadas wczoraj bodajże rysowałeś daxa liniami... i wyszedł Ci do góry... teraz nagle 9341 wychodzi? zielona linia..... na wykończenie RGRa i potem jazda w dół (po jakiejś tam zapewne jeszcze marnej podbitce).Dadas pisze:Co tu jest do "uważania", skoro jest wykres?lukpiasek pisze:ja uważam że dax najpierw zrobi 11-12tys za nim dotknie 9000![]()
DayTrading: Piątek 26.09.2014
Re: DayTrading: Piątek 26.09.2014
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
To jest kontekst długoterminowy, a nie DT.highend pisze:dadas wczoraj bodajże rysowałeś daxa liniami... i wyszedł Ci do góry... teraz nagle 9341 wychodzi? zielona linia..... na wykończenie RGRa i potem jazda w dół (po jakiejś tam zapewne jeszcze marnej podbitce).Dadas pisze:Co tu jest do "uważania", skoro jest wykres?lukpiasek pisze:ja uważam że dax najpierw zrobi 11-12tys za nim dotknie 9000![]()
W kontekscie DT, to na M5 są 2 razy S, 2 razy L, albo jeszcze inaczej.
Dadas pisze: To jest kontekst długoterminowy, a nie DT.
OK... no i znowu nieporozumienie - ja zawsze patrze długoterminowo. Nic nie poradze....
jutro zapewne daxa podbiją tak jak podbijali w piątek
patrząc na inne instrumenty tak jak na daxa (falami FIBO liczonymi w dół od poprzednich fal) wyszło mi, że:
- edek koniec korekty (lol!) - wklejałem wykres paręnascie postów temu.
- złoto / srebro - koniec korekty!
- pszenica - chyba też koniec korekty, ale pewności nie mam

- soja: spadnie jeszcze na 880 (obecnie 910).
- Cotton/bawełna - low na 60 wychodzi i koniec korekty, ale tu znowu jest masakra, bo chinczycy nei będą importować bawełny (stąd ostatni spadek z 69 na 61).
sorry nic innego jak myślenie życzeniowe gdyż w 80% przypadkach w tym kierunku masz pozycje pootwierane zapewnehighend pisze:Dadas pisze: To jest kontekst długoterminowy, a nie DT.
OK... no i znowu nieporozumienie - ja zawsze patrze długoterminowo. Nic nie poradze....
jutro zapewne daxa podbiją tak jak podbijali w piątek
patrząc na inne instrumenty tak jak na daxa (falami FIBO liczonymi w dół od poprzednich fal) wyszło mi, że:
- edek koniec korekty (lol!) - wklejałem wykres paręnascie postów temu.
- złoto / srebro - koniec korekty!
- pszenica - chyba też koniec korekty, ale pewności nie mam
- soja: spadnie jeszcze na 880 (obecnie 910).
- Cotton/bawełna - low na 60 wychodzi i koniec korekty, ale tu znowu jest masakra, bo chinczycy nei będą importować bawełny (stąd ostatni spadek z 69 na 61).
ale czesc sie sprawdzić może
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2014, 20:55 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

oczywiście. Ty jakkolwiek daxa widzisz na 11.000, a złoto na 1000. Edka na 1.40 widziałeś już miesiąc temu. Whatever.lukpiasek pisze: sorry nic innego jak myślenie życzeniowe gdyż w 80% przypadkach w tym kierunku masz pozycje pootwierane zapewne
jak zacząłeś wrzucać S na edka to prawdopodobnie zmieni się trend

"... i gdy uwierzą w S Ci co na L obstawiali gdy edek leciał na ryj to trend się odwróci...."

Z tą bawełną to nie do końca jest tak... Źródło: agrimoney.com:
But, in New York, cotton sought to end on a positive note a topsy turvy week, which has been dominated by talk from China.
Early in the week, China dented the market by saying it was to limit its import quota to the 894,000 tonnes demanded by World Trade Organization commitments.
However, since then, it has offered cotton bulls the olive branch of an estimate of a 2m-tonne shortfall in domestic production, behind consumption (more than the USDA foresees) and, now, an apparent commitment to suspend sales from huge state inventories.
According to the Xinhua news agency, the decision to ditch sales from state stocks until August 2015, in essence for the whole of the 2014-15 marketing year (as calibrated in China) has been taken "to guide enterprises to actively purchase, process and sell new cotton".
But, in New York, cotton sought to end on a positive note a topsy turvy week, which has been dominated by talk from China.
Early in the week, China dented the market by saying it was to limit its import quota to the 894,000 tonnes demanded by World Trade Organization commitments.
However, since then, it has offered cotton bulls the olive branch of an estimate of a 2m-tonne shortfall in domestic production, behind consumption (more than the USDA foresees) and, now, an apparent commitment to suspend sales from huge state inventories.
According to the Xinhua news agency, the decision to ditch sales from state stocks until August 2015, in essence for the whole of the 2014-15 marketing year (as calibrated in China) has been taken "to guide enterprises to actively purchase, process and sell new cotton".
ja najpierw wróże pozniej pozycja złoto po 1000 to ja na forum wróżyłem w kwietniu pewnie nie pamietasz ale da sie sprawdzićhighend pisze:oczywiście. Ty jakkolwiek daxa widzisz na 11.000, a złoto na 1000. Edka na 1.40 widziałeś już miesiąc temu. Whatever.lukpiasek pisze: sorry nic innego jak myślenie życzeniowe gdyż w 80% przypadkach w tym kierunku masz pozycje pootwierane zapewne

o co kaman ? o to że jak jestes w pozycji nie nie analizujesz obiektywnie tylko pod swoją pozycje a powinieneś trzymać sie jednej zasady mianowicie "trzymaj zyski tnij straty", mając pozycje w stracie bledna analiza moze wyczyscić depo
spokojnie eL na edku juz blisko tu akurat sie zgodze

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

blisko, blisko. ale tylko pod 4-kelukpiasek pisze:highend pisze:spokojnie eL na edku juz blisko tu akurat sie zgodzelukpiasek pisze: sorry nic innego jak myślenie życzeniowe gdyż w 80% przypadkach w tym kierunku masz pozycje pootwierane zapewne

Swing
[/quote]koks pisze:
blisko, blisko. ale tylko pod 4-keoby większą niż 200 pips
może tak może nie, grudzień pokaże gdzie bedzie edziu póki co wstrzymam się z mocnymi wróżbami i pozostańmy przy tym że niedługo może ruszyć korekta
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2014, 21:07 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.

to kruki i żołnierze już nieważni?koks pisze: blisko, blisko. ale tylko pod 4-keoby większą niż 200 pips

kurr - za późno już, tak?