DayTrading: Piątek 26.05.2017
Re: DayTrading: Piątek 26.05.2017
I teraz 16.00 wybiła, na Sapinie klepnęłi górna bandę ... a ja musze iść na pociąg. Dziś juz sie nie bede zakładał, bo to zły zwyczaj..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Jak narazie to nie ma mowy o spadkach ;/MarioDM pisze:Właśnie przeczytałem, że słabość Dax wynika z wypowiedzi Trumpa. Nie podoba mu się niekorzystny bilans handlowy między USA, a Niemcami. Zasugerował, że auta niemieckie obłoży cłem na 35% . I wszystko jasne.
Odnośnie indeksów to widzę już, że ciężko będzie zarobić na najbliższych spadkach. Wcześniej zakładałem, że w trakcie spadków będzie można stopniowo dokładać szortów. No way !
Te ostatnie zmyłki są chyba celowe. Każdy kto po tym spadku dołożyłby szortów to zaliczyłby MC.
Gdy zacznie spadać to też najpierw zlecą 2%, a drobnica będzie się bała łykać szorty - no bo przecież może odbić. Część jeszcze łyknie longi - no bo przecież chyba odbije.
Następnego dnia indeksy zjadą 5% i "róbta co chceta" !. Podejrzewam, że na spadkach nie będzie można dokładać szortów. Każdy będzie siedział jak na rozgrzanych kamieniach i pilnował szortów czy czasem już ich nie zamykać. Znając życie pozamykam szorty w połowie spadków.
Dzisiaj to nie. Popatrz jednak dookoła : jen się umacnia, złoty zaczyna tracić, Wig20 spada ponad 1,1 % , obligacje USA i niemieckie 10-latki zyskują, złoto i srebro rosną. Spójrz w jakim miejscu jest Russell 2000. To indeks z USA średnich spółek. On nie zrobił nowych szczytów. Odbił bardzo marnie. To są wszystko drobne niuanse, które świadczą o zbliżajacej się zwale. Ale to dopiero w przyszłym tygodniu. Trzeba być czujnym i tyle.Stachuu pisze:
Jak narazie to nie ma mowy o spadkach ;/
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
VXX 13,55 o.O......
-- Dodano: 26 maja 2017, 16:36 --
niedługo do jedno cyfrówki dojdą....
-- Dodano: 26 maja 2017, 16:36 --
Jak dojdą to bierz longa w ciemnoStachuu pisze:VXX 13,55 o.O......

Trust no bit**es.
w 2009 ten indeks strachu był na poziomie 12790.....
-- Dodano: 26 maja 2017, 16:40 --
a dzisiaj jest po 13,50
-- Dodano: 26 maja 2017, 16:58 --
Dow Jones mi wygląda jakby już szczyt zrobił wczoraj.... on tylko jedyny mi pasuje. Na sp czy nasdaq to nie mam pojęcia co jest grane
a dzisiaj jest po 13,50
-- Dodano: 26 maja 2017, 16:58 --
Dow Jones mi wygląda jakby już szczyt zrobił wczoraj.... on tylko jedyny mi pasuje. Na sp czy nasdaq to nie mam pojęcia co jest grane
Nie wiem skąd masz taką cenę. W CMC i XTB ma wartość 11,9 . Nie mógł mieć wartości 12790 bo on chodzi w przedziale 0-100 . Historycznie raz miał wartość 8, a w ostatnich pięciu latach max był na 30.Stachuu pisze:w 2009 ten indeks strachu był na poziomie 12790.....
a dzisiaj jest po 13,50
Ostatnio zmieniony 26 maja 2017, 17:03 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.
pomylilem sie
Luzik. Każdemu się może zdarzyć pomyłka.Stachuu pisze:pomylilem sie

Trust no bit**es.
Ważne żeby się publicznie do niej przyznać...