MarioDM pisze:
Dzięki Pipsi
Gdyby nie Ty, to edek w życiu by nie spadł.
Mój szort o wielkości 0,001 zaraz wyjdzie na plus
nie ma szans
za duża pozycja ;]
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
MarioDM pisze:
Dzięki Pipsi
Gdyby nie Ty, to edek w życiu by nie spadł.
Mój szort o wielkości 0,001 zaraz wyjdzie na plus
nie ma szans
za duża pozycja ;]
Się nie ma co śmiać. CMC oferuje bardzo małe pozycje na walutach. Bodajże najmniejsza to będzie 0,0001 . Kiedyś na jakimś crossie otworzyłem pozycję, a że CMC to taki mój rachunek poboczny to nie zaglądałem tam kilka dni, bo na MT4 miałem taką samą pozycję i widziałem co się dzieje. Gdy zamknąłem pozycję na MT4 zalogowałem się do CMC aby też zamknąć pozycję i paczę .... a tam 3,8 zł zysku ! Zacząłem kombinować o co chodzi. Czy skasowali mnie na swapie, czy jakieś rolowanie or samfing, a dopiero na sam koniec zauważyłem, że otworzyłem jakąś małą pozycję przez niedopatrzenie.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Nie chciałbym niszczyć Twoich marzeń, ale ... na edku nie zanegowali nawet tego sygnału sell z nocy na H4. Ergo grając long płyniesz pod bystry prąd. A mój szorcik jest już na zero. Mówiłem Ci abyś trzymał szorta. gdybyś nie miał zbyt dużej pozycji to w życiu byś nie spanikował.
Wierzę Ci, że koniecznie musisz odrobić straty i stąd te zbyt wielkie pozycje, ale uwierz mi - nie tędy droga. Grając mniejszymi pozycjami będziesz latami odrabiał duże straty, ale ... bedziesz je jednak odrabiał. Grając zbyt dużymi pozycjami tylko zwiększysz straty. Ja też upierałem się na indeksach do szortów i miałem stanowczo zbyt wielkie pozycje. Efekt ? Nie zmienię auta na wakacje i będę musiał jechać tym samym co w zeszłym roku. A ostatnio jak na złość coś fajnego wpadło mi w oko. Może na jesieni jak będę grzeczny i będę mądrze grał.
Trust no bit**es.
Właśnie przeczytałem, że słabość Dax wynika z wypowiedzi Trumpa. Nie podoba mu się niekorzystny bilans handlowy między USA, a Niemcami. Zasugerował, że auta niemieckie obłoży cłem na 35% . I wszystko jasne.
Odnośnie indeksów to widzę już, że ciężko będzie zarobić na najbliższych spadkach. Wcześniej zakładałem, że w trakcie spadków będzie można stopniowo dokładać szortów. No way !
Te ostatnie zmyłki są chyba celowe. Każdy kto po tym spadku dołożyłby szortów to zaliczyłby MC.
Gdy zacznie spadać to też najpierw zlecą 2%, a drobnica będzie się bała łykać szorty - no bo przecież może odbić. Część jeszcze łyknie longi - no bo przecież chyba odbije.
Następnego dnia indeksy zjadą 5% i "róbta co chceta" !. Podejrzewam, że na spadkach nie będzie można dokładać szortów. Każdy będzie siedział jak na rozgrzanych kamieniach i pilnował szortów czy czasem już ich nie zamykać. Znając życie pozamykam szorty w połowie spadków.
Trust no bit**es.