DayTrading: Piątek 25.11.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lis 2016, 00:00

Wzrost
7
58%
Bez zmian
3
25%
Spadek
2
17%

Liczba głosów: 12

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 25.11.2016

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

Typowae naganianie leszczy.. Brokerzy praktycznie sa zawsze wygrani w tym biznesie. Mają prowizję czy graczowi się uda czy nie uda. Tylko czasem jak jest taka jazda jak z frankiem w zeszłym roku, pojawiają się problemy z debetem itp. Z ich strony to jest małe ryzyko.. Ciekawe jak to wygląda u zagranicznych brokerów, te prowizje/spredy?? Czy tez są na podobnym poziomie?? No i jeszcze podatek od zysków mamy.. 19%. To wszystko powoduje, że jest większa szansa przegrac niż wygrać, dlatego potrzeby jest dobry system+doświadczenie na taką grę, a ludzie z ulicy tego nie wiedzą.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

wrongWay pisze:Co do p. Mućko , miał osobną prezentacje i IMO trochę gubił się ze swoją strategią gdy zaczęly padac szczegółowe pytania z sali . W tym czasie pokazywal kilka otwartych pozycji ( jeżeli dobrze pamiętam 40 lotów !!! ) przez 30-45 min. zmiana stanu konta 23-30 k pln. na + . Wszystko bez sl , niby mentalny . Jak dla mnie jazda po krawędzi przepasci , ale pewnie wielu " nowym " to się podobalo i tu mój zarzut do TJS . Konieczne jest pokazywanie mrocznej strony takiego podejścia . Na taka sytuacje zwracal uwagą K. Piróg na co Mućko stwierdził , iż niemożliwe jest wtopic 10 runów pod rząd . :shock:
Dokładnie tylko ludzki umysł jest taki, że nawet jeśli Mućko powie, że 10 razy utopi 100 k i raz zarobi 1 mnl to my chcemy pamiętać tylko to, że udało mu się uhandlować bańkę. No i śmiem twierdzic, że na sali byli studenci, którzy dopiero myślą o zaczęciu przygody z FX...
Po za tym czy pokazałby stratę 20-30 k. Może lepiej włąnsie na takich spotkaniach pokazać stratne i zyskowne pozycję. Odniosłem wrażenie, że Przemysław Mućko kreowany jest na nową gwiazdę TJS.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Patrząc na WIG Banki widzę podobieństwo do początku lipca 2009, czyli przed nami hossa. :) :)

simon000111
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: simon000111 »

Świeżak44 pisze:Typowae naganianie leszczy.. Brokerzy praktycznie sa zawsze wygrani w tym biznesie. Mają prowizję czy graczowi się uda czy nie uda. Tylko czasem jak jest taka jazda jak z frankiem w zeszłym roku, pojawiają się problemy z debetem itp. Z ich strony to jest małe ryzyko.. Ciekawe jak to wygląda u zagranicznych brokerów, te prowizje/spredy?? Czy tez są na podobnym poziomie?? No i jeszcze podatek od zysków mamy.. 19%. To wszystko powoduje, że jest większa szansa przegrac niż wygrać, dlatego potrzeby jest dobry system+doświadczenie na taką grę, a ludzie z ulicy tego nie wiedzą.
Sokoro watek już się tak rozjechał... to zadam jedno b. ważne pytanie skoro brokerzy zmienili dzwignię na franku z 3-4 miesiące wcześniej to czy to było ich widzimisie czy coś wiedzieli. Dla mnie kazdy bank nawet NBP został poinformowany co zamierza zrobić Bank Szwajcarii. Czy takie banki jak EBC, Fed nie wiedziało co zamierza zrobić Szwajcaria. Moim zdaniem zostali poinformowani dużo wcześniej.
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Troche nie rozumie tego ich spotkania, niby coś chcą ale... zawsze jest coś,

dla mnie paru dawnych szkoleniowców którzy wraz ze szkoleniem uprawiali realny traid na rynku pod to co uczyli
wydaje mi sie wiarygodnym rozwiazaniem czy ktos szkoli tylko dla pieniedzy czy tylko dla szkoły i historycznych wykresów
do tej pory mam ich nagrania z ich realnymi wejsciami
a nie ble,ble i nic w koncu nie wiadomo

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Panowie oraz ewentualne panie. Mam ciekawą propozycję. Wrzućmy gościowi trochę komentarzy po polsku ;)
https://www.youtube.com/watch?v=veaMAX6UQgM
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

-rookie-
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: -rookie- »

meylo pisze:Panowie oraz ewentualne panie. Mam ciekawą propozycję. Wrzućmy gościowi trochę komentarzy po polsku ;)
https://www.youtube.com/watch?v=veaMAX6UQgM
A to czasem nie jest kanał tego który zarobił ponad 30 mln USD w ostatnim czasie?

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Chcą wysadzić z siodła i jechać dalej, czy mają rację i ostrzegają tłum?

http://alexjones.pl/aj/aj-nwo/aj-inform ... puje-zloto

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

karnak pisze:Chcą wysadzić z siodła i jechać dalej, czy mają rację i ostrzegają tłum?

http://alexjones.pl/aj/aj-nwo/aj-inform ... puje-zloto
Wiesz są tu teorie i spisku,
ale jakież to proste jest-
wykres prawde ci powie :)

d4mian7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

hej, jak myślicie - złoto w najbliższym czasie zejdzie do 1010?

Zablokowany