DayTrading: Piątek 25.11.2016
Re: DayTrading: Piątek 25.11.2016
https://www.youtube.com/watch?v=wxorKR5isE0
Tak jak pisałem - nie wiem czy są tam te wypowiedzi . Podczas pierwszego panelu dyskusyjnego były problemy z łączem inter. stąd mogą być braki w treści .
Tak jak pisałem - nie wiem czy są tam te wypowiedzi . Podczas pierwszego panelu dyskusyjnego były problemy z łączem inter. stąd mogą być braki w treści .
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono
wrongWay
Oglądałem, nawet dwa i pół raza... jest ta wypowiedź, odnosi się do 400 przypadków i 50/50 czyli pełnej losowości....
grzebię po wzorach na odchylenie standardowe i wygląda on trochę inaczej. Nie jestem matematykiem a szkoły kończyłem tak dawno że pamiętam Tow. Gomułkę przemawiającego na otwarcie roku szkolnego więc mogę się mylić. Ale ambicja mnie zżera i spróbuje się douczyć...
Oglądałem, nawet dwa i pół raza... jest ta wypowiedź, odnosi się do 400 przypadków i 50/50 czyli pełnej losowości....
grzebię po wzorach na odchylenie standardowe i wygląda on trochę inaczej. Nie jestem matematykiem a szkoły kończyłem tak dawno że pamiętam Tow. Gomułkę przemawiającego na otwarcie roku szkolnego więc mogę się mylić. Ale ambicja mnie zżera i spróbuje się douczyć...
@ jakub jeżeli piszesz o rzucie monetą to nie o to chodzi
Tak rzeczywiście to miałem na myśli.... a było jeszcze coś innego??wrongWay pisze:@ jakub jeżeli piszesz o rzucie monetą to nie o to chodzi
no tak jak pisałem . Straty z powodu prowizji na podstawie konkursu xtb , dane fr. broka to te kilka kont profitowych , a Nobel chyba 2013, 2014 - nie pamiętam .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 lis 2016, 18:29 przez karnak, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Pasjonat
Odnośnie całego TJS i spotkania Wrocław. IMO
Bardzo potrzebna niezależna(tak chce wierzyć) organizacja.
1. Wiedza, filmy i FB. Dla osób kto szuka swojego sposobu tradingu jak najbardziej przydatna sprawa. Jednak jeśli ktos uważa że zacznie na podstawie tych filmów bądź metod zarabiać to moim zdaniem jest w błędzie. Cel przekazywania wiedzy jak najbardziej na plus. Można dowiedzieć się jak inni postrzegają rynek itd. No i tak jak ktoś na spotkaniu powiedział w kupie siła, a rezultat widać choćby w takiej sprawie jak umorzenie spraw przez TMS.
2. Co do spotkania. Choć nie byłem osobiście to z tego co obejrzałem wyniosłem sporo wiedzy. Szkoda, że nie ma całego nagrania.
3. Ale tez duży minus. Chcąc czy nie chcąc TJS promuje FX. Poprzez takie filmy jak wypłata przez Przemysława Mućko i Rafała Zaorskiego 1 mln z rachunku i umieszczenie tego na YT. Ok rozumiem chcieli udowodnić że da się zrobić run na 1 mln. Wiele osób nie mające zielonego pojecia o rynku myśli, że wpłacą 10 k i zrobią 500 k
Cegiełka do brokerów
Od jakiegoś czasu są również organizowane różne spotkania na uczelniach przez brokerów. Szczególnie HFT i TMS zapadł mi w pamięci. Na prezentacji HFT wyszedł gościu i opowiadał ile nie zarobił i jak nie żył z FX. Pytanie czy to jest takie w porządku promować się na uczelniach. Organizować konkursy dla studentów i naganiać przyszłych klientów?
1. Wiedza, filmy i FB. Dla osób kto szuka swojego sposobu tradingu jak najbardziej przydatna sprawa. Jednak jeśli ktos uważa że zacznie na podstawie tych filmów bądź metod zarabiać to moim zdaniem jest w błędzie. Cel przekazywania wiedzy jak najbardziej na plus. Można dowiedzieć się jak inni postrzegają rynek itd. No i tak jak ktoś na spotkaniu powiedział w kupie siła, a rezultat widać choćby w takiej sprawie jak umorzenie spraw przez TMS.
2. Co do spotkania. Choć nie byłem osobiście to z tego co obejrzałem wyniosłem sporo wiedzy. Szkoda, że nie ma całego nagrania.
3. Ale tez duży minus. Chcąc czy nie chcąc TJS promuje FX. Poprzez takie filmy jak wypłata przez Przemysława Mućko i Rafała Zaorskiego 1 mln z rachunku i umieszczenie tego na YT. Ok rozumiem chcieli udowodnić że da się zrobić run na 1 mln. Wiele osób nie mające zielonego pojecia o rynku myśli, że wpłacą 10 k i zrobią 500 k

Cegiełka do brokerów
Od jakiegoś czasu są również organizowane różne spotkania na uczelniach przez brokerów. Szczególnie HFT i TMS zapadł mi w pamięci. Na prezentacji HFT wyszedł gościu i opowiadał ile nie zarobił i jak nie żył z FX. Pytanie czy to jest takie w porządku promować się na uczelniach. Organizować konkursy dla studentów i naganiać przyszłych klientów?
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
-
- Fanatyk
Ciekawa rzecz z tymi uczelniami, czy wiesz jakie to uczelnie w sensie prywatne czy panstwowe,simon000111 pisze:Odnośnie całego TJS i spotkania Wrocław. IMO
3. Ale tez duży minus. Chcąc czy nie chcąc TJS promuje FX. Poprzez takie filmy jak wypłata przez Przemysława Mućko i Rafała Zaorskiego 1 mln z rachunku i umieszczenie tego na YT. Ok rozumiem chcieli udowodnić że da się zrobić run na 1 mln. Wiele osób nie mające zielonego pojecia o rynku myśli, że wpłacą 10 k i zrobią 500 k![]()
Cegiełka do brokerów
-- Dodano: 27 lis 2016, 19:20 --
Tak jak pisałem QEPLkarnak pisze:To co?
Zaczynamy jutro u nas od luki do góry pod dobre info. ;-)
http://stooq.pl/n/?f=1130455
i jaki cel spotkania??
dla mnie to dziwna rzecz, bo z tego co wiem, nie ma nauki ekonomicznej o FX
-
- Pasjonat
Państwowe uczelnie. Spotkania organizowane przez koła giełdowe i brokerów. Cel spotkania... Kiedy HFT wchodził na Polski rynek FX podjął sie organizacji cyklu spotkań na Uniwersytetach Ekonomicznych w całej Polsce i organizacji konkursu dla studentów. Na spotkaniu było przedstawione jak wygląda rynek no i na tym co uczestniczyłem to przechwalstwo prowadzącego. Dla mnie to była ewidenta promocja nowego brokera. Ok z jednej strony fajnie, że o FX się mówi wśród studentów i są organizowane konkursy, ale nie w taki sposób. I czy to musi się odbywac przez mocno zainteresowane firmy brokerskie ?
A zapomniałem byłem jeszcze na spotakniu MAXA IDZIKA również zorganizowane na Państwowej uczelni ekonomicznej. Co tu dużo pisac na FB wklejono MAXA i jego nowy samochód. A przy pełnej sali MAX rozniósł ulotki o szkoleniu za 5 k i w ramach dobergo wujka postanowił rozlosować dwa darmowe szkolenia wśród uczestników.

A zapomniałem byłem jeszcze na spotakniu MAXA IDZIKA również zorganizowane na Państwowej uczelni ekonomicznej. Co tu dużo pisac na FB wklejono MAXA i jego nowy samochód. A przy pełnej sali MAX rozniósł ulotki o szkoleniu za 5 k i w ramach dobergo wujka postanowił rozlosować dwa darmowe szkolenia wśród uczestników.

To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
Co do p. Mućko , miał osobną prezentacje i IMO trochę gubił się ze swoją strategią gdy zaczęly padac szczegółowe pytania z sali . W tym czasie pokazywal kilka otwartych pozycji ( jeżeli dobrze pamiętam 40 lotów !!! ) przez 30-45 min. zmiana stanu konta 23-30 k pln. na + . Wszystko bez sl , niby mentalny . Jak dla mnie jazda po krawędzi przepasci , ale pewnie wielu " nowym " to się podobalo i tu mój zarzut do TJS . Konieczne jest pokazywanie mrocznej strony takiego podejścia . Na taka sytuacje zwracal uwagą K. Piróg na co Mućko stwierdził , iż niemożliwe jest wtopic 10 runów pod rząd .