DayTrading: Piątek 24.10.2014
Re: DayTrading: Piątek 24.10.2014
Cześć!
Nie było mnie, bo coś robiłem, przy czym nie mogłem rozpraszać uwagi.
Piszecie, że M5 niedobry Tf?
Najlepszy jaki jest.
Pierwsza świeca M5 na DAXie ustawia cały dzień: Kto ma mój skrypt, może sobie sam to sprawdzić.
Nie było mnie, bo coś robiłem, przy czym nie mogłem rozpraszać uwagi.
Piszecie, że M5 niedobry Tf?
Najlepszy jaki jest.
Pierwsza świeca M5 na DAXie ustawia cały dzień: Kto ma mój skrypt, może sobie sam to sprawdzić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dziś zboża zakończyły falę wzrostową - przyspieszyły wzrost na koniec i.. nastąpiła duża sprzedaż (realizacja zysków?)
Spodziewałem się tego, nie wiedzałem tylko w który piątek to nastąpi.
Choć wystarczyło patrzeć na RSI na dziennym (dziś podeszło pod 70).
A dlaczego piątek? Ano dlatego by świeca weekly miała odpowiedni kształt ;D
Wychodzi mi, że w okolicach 500 na pszenicy będzie dobre miejsce na L. czyli pivot aktualnej świecy miesięcznej.
Ponadto wartość 500 pszenicy wypada na wybitej LT spadkowej.
Wątpię aby w tym miesiącu wyszło wyżej/niżej na pszenicy. Choć nie ukrywam - liczyłem na wzrost w okolice 590-600, ale to niestety tylko marzenia na obecną chwilę

Ostatnio zmieniony 24 paź 2014, 20:34 przez highend, łącznie zmieniany 2 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
zaczynamy na SP500 z brakime dynamki i bryndzlowaniem sie znowu po pare ptk
Kończąc rozważania; zmiana trendu to wypadkowa:Mpapiez pisze:Ja tam interpretuje inaczejBemowo1 pisze:
-- Dodano: 24 paź 2014, 19:32 --
i edek m15 - tak to należy interpretować, wszystko zależy od potencjalnego impulsu i i jego siły- i nie mówię że tak to należy interpretować
...
Hehe ze wszystkich twoich kresek wynika żeby się ładować w elki ze stopem poniżej 1.2600.
Naprawdę nie wiem co to za ślaczki są i czym jest ten czarny latający dywan, ale nigdy takiego wskaźnika nie widziałem.
Ja się trzymam tego co mówiłem, tak długo jak 1.2660 trzyma tak długo pewne jest 1.2700 jak nie wyżej.
Na razie to wygląda jak klasyczne przebicie oporu i podwójne uklepanie dna.
Na ten moment (czyli do zamknięcia dziś) szanse przebicia 1.2660 dołem wyceniam może na 5-10%. Jak dla mnie niezwykle małoprawdopodbny scenariusz. Ewentualne spadki może OK - ale po nieudanych drugiej próbie na rejon 1.2700.
- ruchu ceny (impulsu)
- czasu
oczywiście wyżej wymienione czynniki mogą wystąpić równolegle
co do edka to z eskami uważać. na dziennym mamy po wczorajszej sesji gwiazdę poranną doji i jeśli zamkniemy się dzisiaj minimum na tych poziomach to będzie potwierdzenie odwrócenia trendu.
Nowy123 pisze:http://bbs.cobrasmarketview.com/downloa ... &mode=view volumen
co zrobią w piątek zjezdzik jeszcze?, volumen slabnie ale koniec tygodnia . hmm
dzienny nadal w grzeadk77 pisze:co do edka to z eskami uważać. na dziennym mamy po wczorajszej sesji gwiazdę poranną doji i jeśli zamkniemy się dzisiaj minimum na tych poziomach to będzie potwierdzenie odwrócenia trendu.
http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p715266
dzienny - świece
gdybyśmy zasłonili czarną świecę w 70-80% to byłby jakiś sygnał do zmiany - dzisiaj impuls się nie utrzymał
świeca tygodniowa w obecnym kształcie nie wiele wnosi
gdybyśmy zasłonili czarną świecę w 70-80% to byłby jakiś sygnał do zmiany - dzisiaj impuls się nie utrzymał
świeca tygodniowa w obecnym kształcie nie wiele wnosi
Ostatnio zmieniony 24 paź 2014, 20:55 przez Bemowo1, łącznie zmieniany 1 raz.