DayTrading: Piątek 23.06.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 cze 2017, 00:00

Wzrost
6
55%
Bez zmian
2
18%
Spadek
3
27%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 23.06.2017

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

karnak pisze: To co pokazujesz to ABC wejścia w pozycję - powinno być klasyką i gdyby wszyscy stosowali to wszyscy, by zarabiali.
Pokaż mi statystykę na branie zysku, czy masz na to poparte nią działanie, bo o tym najmniej piszesz i uczysz. :)
Zgadza się!
Czemu tego nie robią ???
Przykłady masz tu na tym wątku - wchodzą zupełnie inaczej!
Odpowiedź jest w literaturze Marka Douglasa i ogólnie w literaturze o psychologi.

Statystykę sam sobie zrób.
Ja ci mogę cały system ustawić, ale zarabiasz ty.

Nie mogę ci pokazać moich statów i nie pokażę!
Nie są one tobie potrzebne.

Staty pokazują scamerzy i naciągacze.
Poważni ludzie nie pokazują statów nikomu.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2017, 14:09 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@fx-technik
"...Ponieważ to, co piszesz, to tylko iluzja i twoje życzenie...."

Bez obrazy.
Próbuję dociec, jak w praktyce stosować zasadę pozwól zyskom rosnąć.
Przecież Ci napisałem, że się z Tobą zgadzam, co do wejść w pozycję i na swój sposób to staram się stosować.
Czy czekanie na sytuację przeciwną ( przy stosowaniu BE i SL) jest iluzją? Chyba tu mocno przesadziłeś takim twierdzeniem i sądzę, że tak gwałtownie reagujesz, bo masz to jeszcze w pełni nie zoptymalizowane.
Ja bynajmniej staram się czekać w swoim działaniu na powstanie sytuacji odwrotnej, czyli pozwalam zyskom rosnąć do momentu kiedy mogą pójść w drugą stronę.

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:@fx-technik
"...Ponieważ to, co piszesz, to tylko iluzja i twoje życzenie...."

Bez obrazy.
Próbuję dociec, jak w praktyce stosować zasadę pozwól zyskom rosnąć.
Przecież Ci napisałem, że się z Tobą zgadzam, co do wejść w pozycję i na swój sposób to staram się stosować.
Czy czekanie na sytuację przeciwną ( przy stosowaniu BE i SL) jest iluzją? Chyba tu mocno przesadziłeś takim twierdzeniem i sądzę, że tak gwałtownie reagujesz, bo masz to jeszcze w pełni nie zoptymalizowane.
Ja bynajmniej staram się czekać w swoim działaniu na powstanie sytuacji odwrotnej, czyli pozwalam zyskom rosnąć do momentu kiedy mogą pójść w drugą stronę.
Moim zdaniem, to jest zasada nie z tych czasów.
Jeżeli zmienność dzienna instrumentu jest średnio 400 pips, to pozwól.
Jeżeli jest średnio 60 pips, to na tyle maks możesz pozwolić.

Tak samo w przełożeniu na W1, MN1, itd.
Nie można "pozwolić" na coś, co jest nierealne.

Nie wiem skąd wrażenie gwałtowności reakcji???
Po prostu, jestem określony.
I TP mam też określone, i tego się trzymam.

Piszę o iluzji, ponieważ co to znaczy "pozwól zyskom rosnąć"?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).

karnak
Maniak
Maniak

@fx-technik
"...Statystykę sam sobie zrób.

Nie są one tobie potrzebne...."

Nie o to mi chodzi, nie o statystykę Twoją i Twoje zarobki - źle mnie zrozumiałeś.
Chodzi mi o taką statystykę jak pisałeś, że jest 80% retestów w ruchach cen.
to jaka jest statystyka ogólnie na sytuacje - w których Ty wychodzisz z pozycji, czy w ogóle posiłkujesz się tu jakąś ogólną podawaną w literaturze na to statystyką.
Inaczej jakie masz poważne uzasadnienie na takie , a nie inne branie zysków, bo odnoszę wrażenie, że się boisz pozwalać rosnąć zyskom i łyżeczka, której używasz jest naprawdę mała, aczkolwiek nie jest to zarzut, bo lepsza taka niż, która miałaby dawać straty.

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

Cblondyn pisze:
woj55 pisze: jesli uwazasz ze bank jest takim samym graczem jak kazdy inny kowalski, to juz nie mamy o czym gadac
A co bank nie jest graczem? Może zarobić jak i stracić. Oczywiście, że ma dużo wieksze możliwości niż Kowalski ale to juz inny temat. A wdawać się polemike co może Kowalski a co Bank nie zmierzam. Z prostej przyczyny. Żaden Bank nie przyzna się tak na prawde do prowadzonych działań na rynkach. O Kowalskim mogę powiedzieć bo jestem takim Kowalskim
dalej ciagniesz te bzdury.A kto niby tu zarabia , mali czy banki?? Jesli tu wygrywa 10 procent malych to kto reszte? A ty bredzisz ze to tacy sami graczy? W tym momemecie moge spokojnie stwierdzic ze nie masz tu czego szukac z takim podejsciem.Nie dosc tego ze powtarzasz to co oni chca ze tu jest rynek i wszyscy maja takie same szanse, to jeszcze upierasz sie jak ktos chce ci otworzyc oczy ..... Tu faktycznie nie warto sie wogole odzywac.Spadam stad
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

fx-technik pisze: Piszę o iluzji, ponieważ co to znaczy "pozwól zyskom rosnąć"?
"Pozwól zyskom rosnąć" znaczy tyle, że nie mam planu, nie wiem nic, zdaję się na łaskę/niełaskę rynku.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

woj55 pisze:
Cblondyn pisze:
woj55 pisze: jesli uwazasz ze bank jest takim samym graczem jak kazdy inny kowalski, to juz nie mamy o czym gadac
A co bank nie jest graczem? Może zarobić jak i stracić. Oczywiście, że ma dużo wieksze możliwości niż Kowalski ale to juz inny temat. A wdawać się polemike co może Kowalski a co Bank nie zmierzam. Z prostej przyczyny. Żaden Bank nie przyzna się tak na prawde do prowadzonych działań na rynkach. O Kowalskim mogę powiedzieć bo jestem takim Kowalskim
dalej ciagniesz te bzdury.A kto niby tu zarabia , mali czy banki?? Jesli tu wygrywa 10 procent malych to kto reszte? A ty bredzisz ze to tacy sami graczy? W tym momemecie moge spokojnie stwierdzic ze nie masz tu czego szukac z takim podejsciem.Nie dosc tego ze powtarzasz to co oni chca ze tu jest rynek i wszyscy maja takie same szanse, to jeszcze upierasz sie jak ktos chce ci otworzyc oczy ..... Tu faktycznie nie warto sie wogole odzywac.Spadam stad
To narka :)
Tylko skoro ma kolega takie podejście to po co zajmuje sie tym forexem?
Bo wynikałoby z tego co kolega pisze, że to zarabiają gównie Banki/duzi a tracą wszyscy mali (z Kowalskim na czele itp.)
Na koniec podam koledze liczby. Ci mali zajmują niewiele ponad 20% całego rynku. Godne przemyślenia i zastanowienia ;)
Acha. A o szansach to ja tez póki co nic jeszcze nie pisałem ;)

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze:@fx-technik
"...Statystykę sam sobie zrób.

Nie są one tobie potrzebne...."

Nie o to mi chodzi, nie o statystykę Twoją i Twoje zarobki - źle mnie zrozumiałeś.
Chodzi mi o taką statystykę jak pisałeś, że jest 80% retestów w ruchach cen.
to jaka jest statystyka ogólnie na sytuacje - w których Ty wychodzisz z pozycji, czy w ogóle posiłkujesz się tu jakąś ogólną podawaną w literaturze na to statystyką.
Inaczej jakie masz poważne uzasadnienie na takie , a nie inne branie zysków, bo odnoszę wrażenie, że się boisz pozwalać rosnąć zyskom i łyżeczka, której używasz jest naprawdę mała, aczkolwiek nie jest to zarzut, bo lepsza taka niż, która miałaby dawać straty.
Po prostu, mam plan i go realizuję.

Ja to zauważyłem, nie liczyłem.
Pisze o tym Wyckoff, jest to na wykresach, każdy to może sam zobaczyć.
Statystyki robił Bulkowski - patrz stopka.

karnak
Maniak
Maniak

fx-technik pisze:
fx-technik pisze: Piszę o iluzji, ponieważ co to znaczy "pozwól zyskom rosnąć"?
"Pozwól zyskom rosnąć" znaczy tyle, że nie mam planu, nie wiem nic, zdaję się na łaskę/niełaskę rynku.
I tu się z Tobą nie zgodzę,

Pozwól zyskom rosnąć to znaczy graj zgodnie z trendem i ich nie ucinaj - tnij tylko straty.
Skoro wszedłem już w pozycję, bo wybiło z konsoli to dlaczego mam się tego bać i uciekać przed czasem - przecież nie stwierdziłem, że trend się zmienił to jest tylko mój strach, że się może zmienić i uciekam z rynku przed czasem tzn, przed zmianą trendu, a dlaczego to robię, bo nie mam metody by tego nie robić, a to nie znaczy, że robię dobrze.
Zdaję się na łaskę/niełaskę losu piszesz - nie - uciekam z rynku, bo nie mam metody, by to okiełznac i się boję, że stracę, a strach jest złym doradcą.
Pokaż mi twierdzenie, które mówi, że taka metoda nie istnieje.
Skoro jest metoda na wejście w pozycję to musi też być optymalna metoda na wyjście z niej.

woj55
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: woj55 »

na koniec powiem ci jeszcze to ze rozmawiales z kims kto jest na szeokim rynku od kilkudiesieciu lat i miales okazje dowiedziec sie jeszce wiele waznych informacji i przypomnij sobie o swojej głupocie kiedy kolejny raz cie wyzeruja.Zegnam
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki

Zablokowany