DayTrading: Piątek 20.09.2013
Re: DayTrading: Piątek 20.09.2013
Do tego partia alternative nie wchodzi.
Czyli Bundestag bedzie teraz bardzo unijny.
Czyli Bundestag bedzie teraz bardzo unijny.
Grzegorz
to i tak mało uzyskali po wydłużającym się kryzysie, to świadczy o motywacji Niemców do utrzymania UniiWojta$ pisze:Chyba niekoniecznie ...
"Merkel pozostanie szefem rządu, jednak ze względu na brak absolutnej większości, skazana jest na koalicję.
Sensacją jest wynik eurosceptycznej Alternatywy dla Niemiec AfD. Sondaże exit poll pokazują, że to istniejące dopiero od kwietnia ugrupowanie zdobyło poparcie zbliżone do progu wyborczego - 4,8-4,9 proc. AfD domaga się likwidacji strefy euro i powrót do walut narodowych. Jej obecność w parlamencie skomplikowałaby europejską politykę Merkel, dotychczas niekwestionowaną przez żadne ugrupowanie w Bundestagu. "
Obserwuję Twoje zmagania z uj od 2 tygodni. Mógłbyś coś doprecyzować?pr7emo
coś mi się wydaje że najbliższy tydzień to będzie razem wzięte zeszły tydzień konsolka + bieżący tydzień, czyli duża wolatylność
myślę że doczekam się upragnionej szpili intra na 200 p uj
w dół oczywiście
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
Według mnie WIG20 po załamaniu wzrostów od początku stycznia tego roku jest nadal w trendzie spadkowym i do tej pory nie padł sygnał kupna tej rangi co poprzedni sygnał sprzedaży.
Wszystkie wzrosty w tym roku to tylko korekty odstyczniowego trendu spadkowego. Także ostatni wzrost od 5 września 2013 jest korektą tego ruchu, która ma duże szanse się skończyć.
Przy takim widzeniu całości moja strategia gry na przyszły tydzień na głównym kontrakcie to szukanie możliwie tłustego S z nieodległym stopem, na wypadek pomyłki w ocenie rynku.
Wszystkie wzrosty w tym roku to tylko korekty odstyczniowego trendu spadkowego. Także ostatni wzrost od 5 września 2013 jest korektą tego ruchu, która ma duże szanse się skończyć.
Przy takim widzeniu całości moja strategia gry na przyszły tydzień na głównym kontrakcie to szukanie możliwie tłustego S z nieodległym stopem, na wypadek pomyłki w ocenie rynku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jeżeli jest konsolidacja to mnie nawet nie pytaj o wynikiTakitam pisze:Obserwuję Twoje zmagania z uj od 2 tygodni. Mógłbyś coś doprecyzować?pr7emo
coś mi się wydaje że najbliższy tydzień to będzie razem wzięte zeszły tydzień konsolka + bieżący tydzień, czyli duża wolatylność
w dół oczywiście

czekam na mocną falę spadkową, w ubiegłym tygodniu zmienność była bliska 0, co wykres pokazuje
z doświadczenia wiem że takie doświadczenia lubią się kumulować na kolejny tydzień
stąd wniosek że możemy dostrzec dużą amplitudę zmienności
a większa zmienność jest na fali spadkowej
...Merkel wygrała wybory, no więc Euro scenariusze będą szły w dalszym ciągu zgodnie z planami, więc euro raczej bardziej prowzrostowo
a to oznacza że usdjpy powinien słabnąć z tytułu odwrotnej korelacji
-- Dodano: ndz 22-09-2013, 19:51 --
jakby Chiny nie robiły w ostatnich latach popytu Niemcom na samochody to byście dopiero zobaczyli co to znaczą partie antyeuropejskie
Chiny wspomogły pośrednio utrzymanie Unii!
Nie będę ukrywał, że liczę na taki ruch, chyba, że go zanegują (od tego jest stop):
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jstes zapakowany ostro w krotkie pozycje co:-) ?pr7emo pisze:jeżeli jest konsolidacja to mnie nawet nie pytaj o wynikiTakitam pisze:Obserwuję Twoje zmagania z uj od 2 tygodni. Mógłbyś coś doprecyzować?pr7emo
w dół oczywiście
czekam na mocną falę spadkową, w ubiegłym tygodniu zmienność była bliska 0, co wykres pokazuje
z doświadczenia wiem że takie doświadczenia lubią się kumulować na kolejny tydzień
stąd wniosek że możemy dostrzec dużą amplitudę zmienności
a większa zmienność jest na fali spadkowej
...Merkel wygrała wybory, no więc Euro scenariusze będą szły w dalszym ciągu zgodnie z planami, więc euro raczej bardziej prowzrostowo
a to oznacza że usdjpy powinien słabnąć z tytułu odwrotnej korelacji
-- Dodano: ndz 22-09-2013, 19:51 --
jakby Chiny nie robiły w ostatnich latach popytu Niemcom na samochody to byście dopiero zobaczyli co to znaczą partie antyeuropejskie
Chiny wspomogły pośrednio utrzymanie Unii!
Jak dla mnie usd/jpy prowzrostowo poki co. Przemawiaja za tym przeciez fundamenty + analiza techniczna. Zobacz wysokie interwaly i od czego sie odbilismy.
Pozdro.
może się odbili od 98,00 ale nie ma "nogi" czyli zjazdu aby można było wyznaczyć kanał wzrostowy
jakie fundamenty? Japończycy twierdzą że obecne kursy są korzystne dla ich przedsiębiorstw, czyli nie ma ciśnienia na słabnącego jena tzn wzrostu usdjpy
też nie ma klimatu jak kiedyś ze jak jest dobrze to jen słabnie a pieniądze z tej operacji trafiają na rynek akcji, bo skupują obligacje od banków komercyjnych i inwestorów, więc pieniądze jakieś na giełdę trafiają
wszyscy nastawiali się na tapering a tym samym na trend umacniający usd
no i rozczarowanie, powodujące większe szanse na kurs spadkowy usd
nie wiem o jakie fundamenty ci chodzi
jak zwykle okaże się w tygodniu co ujek będzie wyczyniał
jakie fundamenty? Japończycy twierdzą że obecne kursy są korzystne dla ich przedsiębiorstw, czyli nie ma ciśnienia na słabnącego jena tzn wzrostu usdjpy
też nie ma klimatu jak kiedyś ze jak jest dobrze to jen słabnie a pieniądze z tej operacji trafiają na rynek akcji, bo skupują obligacje od banków komercyjnych i inwestorów, więc pieniądze jakieś na giełdę trafiają
wszyscy nastawiali się na tapering a tym samym na trend umacniający usd
no i rozczarowanie, powodujące większe szanse na kurs spadkowy usd
nie wiem o jakie fundamenty ci chodzi

jak zwykle okaże się w tygodniu co ujek będzie wyczyniał

Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, 20:22 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.
Właśnie to samo zauważyłem na D1. To wygląda jak wystrzał w okolice 101.00 lub dalej.Jstes zapakowany ostro w krotkie pozycje co:-) ?
Jak dla mnie usd/jpy prowzrostowo poki co. Przemawiaja za tym przeciez fundamenty + analiza techniczna. Zobacz wysokie interwaly i od czego sie odbilismy.
To dokładnie 3 dolne odbicie w kanale.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2013, 20:24 przez Takitam, łącznie zmieniany 1 raz.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
to opisz mi sytuację z przełomu Lipca i Sierpnia na d1?Takitam pisze:Właśnie to samo zauważyłem na D1. To wygląda jak wystrzał w okolice 101.00 lub dalej.Jstes zapakowany ostro w krotkie pozycje co:-) ?
emocje was ponoszą chłopaki
zakładamy się kto przegra pisze 100 postów w tydzień