Obaliły flaszkę i śmiały się z nasWalkiria pisze:No i gdzie te czarownice ??? Chyba gdzieś zabalowały i nie zdążyły dolecieć
DayTrading: Piątek 20.09.2013
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 20.09.2013
windsurfing na falach trendu
Jak obstawiacie edka na najblizsze dni
? Bo ja juz myslalem ze sie korekci a tu zonk, pozycje zabezpieczylem i zostawilem na weekend 

Technicznie wygląda to dalej pro wzrostowo ale na tą chwilę to jak wróżenie z fusów. Trzeba monitorować sytuację.
Mnie bardziej ciekawi czy będzie luka i w którą stronę.
Mnie bardziej ciekawi czy będzie luka i w którą stronę.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
Draghi mówił o wzroście w drugiej połowie roku, szczególnie w ostatnim kwartale
ostatnio faktycznie można było poczuć powiew optymizmu
teraz są na szali losu z jednej strony zapewnienia Chief'a EBC a z drugiej wiarygodność jego przewidywań
jak by to była zabawa ciepło-zimno, to jestem skłonny powiedzieć że sytuacja zmierza w cieplejszym kierunku
jeśli Niemcy stwierdzą po wyborach że jest jakiś problem z krajami południa europy (już nie PIIGS), to czy nie będzie to wyglądało zbyt amatorsko?
moim zdaniem z pół roku spokoju na rynkach sytuacją Europy
ostatnio faktycznie można było poczuć powiew optymizmu
teraz są na szali losu z jednej strony zapewnienia Chief'a EBC a z drugiej wiarygodność jego przewidywań
jak by to była zabawa ciepło-zimno, to jestem skłonny powiedzieć że sytuacja zmierza w cieplejszym kierunku
jeśli Niemcy stwierdzą po wyborach że jest jakiś problem z krajami południa europy (już nie PIIGS), to czy nie będzie to wyglądało zbyt amatorsko?
moim zdaniem z pół roku spokoju na rynkach sytuacją Europy
- atlanticos
- Maniak
patrzac na swiece tygodniowe na innych parach to chyba umocnienie dolara jednak jest przed nami, ale niedzielne wybory i poniedzialkowe PMI moga spowodowac na edku jeszcze podjazd z 50-100 pipsów, na innych parach lekkie korekty tych swiec tygodniowych i dopiero wlasciwy ruch, ale zobaczymy...Kusus pisze:Jak obstawiacie edka na najblizsze dni? Bo ja juz myslalem ze sie korekci a tu zonk, pozycje zabezpieczylem i zostawilem na weekend
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
moim zdaniem edek dojedzie przynajmniej do 1.3750, tam znajduje się jeden z bardziej kluczowych poziomów 

Pytalem co sadzicie na temat edka w perspektywie 2/3 dni a nie 2/3 tygodni. Czyli twoim zdaniem bedzie sobie tak rosl do 1.375 bez zadnej korekty?(dziennej czarnej swiecy)freakout pisze:moim zdaniem edek dojedzie przynajmniej do 1.3750, tam znajduje się jeden z bardziej kluczowych poziomów
jakaś korekta 100-pipsowa powinna być, czyli zjazd do okolic 1.34 i dalej upKusus pisze:Pytalem co sadzicie na temat edka w perspektywie 2/3 dni a nie 2/3 tygodni. Czyli twoim zdaniem bedzie sobie tak rosl do 1.375 bez zadnej korekty?(dziennej czarnej swiecy)freakout pisze:moim zdaniem edek dojedzie przynajmniej do 1.3750, tam znajduje się jeden z bardziej kluczowych poziomów

ja nie wiem co powiedzieć nt tej konsoli co będzie dalejKusus pisze:Pytalem co sadzicie na temat edka w perspektywie 2/3 dni a nie 2/3 tygodni. Czyli twoim zdaniem bedzie sobie tak rosl do 1.375 bez zadnej korekty?(dziennej czarnej swiecy)freakout pisze:moim zdaniem edek dojedzie przynajmniej do 1.3750, tam znajduje się jeden z bardziej kluczowych poziomów
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- zastapmnie
- Pasjonat
na EurAud mamy bardzo ciekawą sytuację; miesięczny dobił do chmury ichimoku i nieomal utworzył gwiazdę wieczorną, z kolei na tygodniowym mamy biały młotek;roberttheus pisze:Eur aud wygląda ciekawie z 1.43 możemy celować na 1.53 target już 4 pinbary o tym mówią na d1
scenariusze na przyszły tydzień widzę dwojako:
1. utworzenie spadającej gwiazdy na tygodniowym, czyli pierwsze dni wzrosty, a potem spadki, bez jednakowoż przebicia poprzedniego dołka;w konsekwencji gwiazda wieczorna na miesięcznym i dalszy ruch w dół w ciągu następnych tygodni, np do 38,2% fibo, konsola, potem dopiero ruch w górę i nieudana próba pokonania tegorocznych szczytów, zatrzymana gdzieś w okolicach luki na 1,48;
2. zanegowanie tworzonej właśnie formacji gwiazdy wieczornej poprzez ruch w górę w nadchodzącym tygodniu, który z małymi przerwami pociągnie kurs do 1,48 w trakcie października, a stamtąd dopiero kurs zleci w okolice 38% ostatnich wzrostów, czyli rejon 1,3980, a może nawet 1,3640, czyli 50%...
Patrząc na crossy trzeba brać pod uwagę zachowanie dwóch par, z których się składa, czyli w tym wypadku edka i kangura. RBA przebąkuje o zbyt wysokim kursie kangura, który zresztą dotarł do miejsca, z którego należałaby się mu korekta. Edek też jest wysoko, ale wydaje się, że jego spadki wcale nie muszą nastąpić tak szybko, może jeszcze pociągnie do góry. Może nawet otrze się o 1,38, kiedy jednocześnie kangur będzie niezdecydowany, czy spadać, czy iść w górę. Ponadto edek ma zwyczaj robienia częstszych przystanków i korekt, niż kangur.
Stąd niewykluczony tydzień konsoli z większym wskazaniem na umacnianie się euraud. A w bliższej perspektywie czasu atak na ostatnie szczyty, choć bez ich pobicia, po to by tym niżej spaść na koniec roku lub na początku przyszłego.
To oczywiście wizja, i jak z wizjami bywa, może być tak, albo siak. Mam longi i shorty na tej parze, i to w dodatku w miejscach zupełnie do tego się nie nadających - przynajmniej patrząc obecnie
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...