jak dla mnie 1.20 to max maxów co jest warte Euro do dolara ... USA ładnie stoją z gospodarką obecnie - wszystkie dane pozytywne , a Europa ??
Co z Grecją ?? Wyjście GBP, i inne problemy .... te 1.2 to też nad wyraz było by pozytywne , ale to już decyzja Trumpa co on by chciał od $ ;]
DayTrading: Piątek 20.07.2018
Re: DayTrading: Piątek 20.07.2018
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- fx-technik
- Fanatyk
To są wszystko domysły i spekulacje, co piszesz.PipsKong pisze:jak dla mnie 1.20 to max maxów co jest warte Euro do dolara ... USA ładnie stoją z gospodarką obecnie - wszystkie dane pozytywne , a Europa ??
Co z Grecją ?? Wyjście GBP, i inne problemy .... te 1.2 to też nad wyraz było by pozytywne , ale to już decyzja Trumpa co on by chciał od $ ;]
Kimże jesteśmy my, żebyśmy wiedzieli ile co jest warte, albo nie???
Nie my o tym będziemy decydowali, więc wolę patrzeć na wykres, bo on wie, a ja nie.
-- Dodano: 21 lip 2018, 12:10 --
A równie dobrze Edek może np. przez 50 dni roboczych konsolidować w range ok. 200 - 300 pips....
To nie jest dla Edka nic niezwykłego.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Szukam wykresu Edka z prawdziwym wolumenem.. Chce sprawdzić jedną teorie.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
A co to jest prawdziwy wolumen???Świeżak44 pisze:Szukam wykresu Edka z prawdziwym wolumenem.. Chce sprawdzić jedną teorie.
No właśnie nie wiem. To co wyświetla MT4/MT5 to jest prawdziwy wolumen?? Jest taka teroria że jak zwiększa się wolumen, to pękają SL-e i gruby zmienia wtedy pozycje. Próbuje to rozgryźć na przykładzie Edka, bo mi wygląda jakby ubijali dołki w ostatnim czasie. No i wyświetla mi rzeczywiście większe wolumeny przy ostatnim dołku i po wybiciu. Tylko nie wiel na ile to sa prawdziwe dane. Według tego popekało tam sporo SL-i i gruby ucieka teraz do góry z pozycjami.fx-technik pisze:A co to jest prawdziwy wolumen???Świeżak44 pisze:Szukam wykresu Edka z prawdziwym wolumenem.. Chce sprawdzić jedną teorie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Istnieją tylko różne źródła wolumenu, ponieważ masz do czynienia z rynkiem OTC.Świeżak44 pisze:No właśnie nie wiem. To co wyświetla MT4/MT5 to jest prawdziwy wolumen?? Jest taka teroria że jak zwiększa się wolumen, to pękają SL-e i gruby zmienia wtedy pozycje. Próbuje to rozgryźć na przykładzie Edka, bo mi wygląda jakby ubijali dołki w ostatnim czasie. No i wyświetla mi rzeczywiście większe wolumeny przy ostatnim dołku i po wybiciu. Tylko nie wiel na ile to sa prawdziwe dane. Według tego popekało tam sporo SL-i i gruby ucieka teraz do góry z pozycjami.fx-technik pisze:A co to jest prawdziwy wolumen???Świeżak44 pisze:Szukam wykresu Edka z prawdziwym wolumenem.. Chce sprawdzić jedną teorie.
Jeżeli chodzi o w miarę reprezentatywne wolumeny, to jedynie te z CME, z kontraktów Futures.
Innych "prawdziwych" wolumenów z rynków OTC nie ma.
Natomiast, zjawiska o których piszesz to się nazywa Upthrust i Shakeout.
I one występują, i ty na nie się często nabierasz, szczególnie na M1.
Jednakże, jak zwykle chodzi o konfluecję wielu czynników, i samo czytanie wolumenów nic nie daje.
-- Dodano: 22 lip 2018, 13:17 --
Sprostowanie:
Sprawdziłem co po polsku znaczy "konfluencja":
https://sjp.pl/konfluencja
Używamy tego słowa całkowicie niepoprawnie.
Z angielskiego:
https://pl.wiktionary.org/wiki/confluence
Czyli, po prostu "zbieg", zbieżność".
eur/dol
oanda w czwartek bylo 58-42 elek do esek
na poniedz 52-48 czyli spekula poszla
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora
no bo sporo poszedł do góry, więc już szukają korektXAB pisze:eur/dol

Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...