DayTrading: Piątek 20.03.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
Zablokowany

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 mar 2015, 00:00

Wzrost
14
48%
Bez zmian
5
17%
Spadek
10
34%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 20.03.2015

Post autor: highend »

powiedzcie mi apropo indeksów. bo w sumie chyba nie do końca łapię jedną rzecz.
skoro zamykane były kontrakty w piątek - to indeksy miały rosnąć tak?
istotnie sp500 urósł w piątek, dax natomiast niby urósł, ale potem spadł.
Na koniec sesji jednak taki Apple finalnie spadł (co dla mnie jest istotne bo Apple to dla mnie wodzik ;)).
Więc jak to w końcu jest?

Ani mi się śni pakować w eLki na indeksach dopóki nie będzie spełniony warunek, o którym pisałem (przebicie maksów i ich restest - zarówno na dax jak i sp500).

Więć czy aby nie szykuje się jakaś większa korekta istotnie? Potrzebny jest impuls... duża świeca tygodniowa - coś takiego jak na usd/pln ;)
No i niby nasz wig20 rośnie....

A moze faktycznie będzie wojna :wall: :wall: :wall: :563: :563: :563: i się wszystko zwali.
Smutne jest to co się wyprawia na świecie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: melpomena »

dobryfxplayer pisze:offtop:

czt ktos slyszal, cos wie na temat tego czlowieka?
fenomenalny gosc, fenomenalny wywiad...

http://forexcity.pl/artykuly/98-wywiad- ... -skalpingu

kiedy to bylo pisane?
To Michał Zbróg, czyli Mr.Yogi.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

melpomena pisze:

kiedy to bylo pisane?
Wywiad badzo fajny, jedno zastrzeżenie. Wszędzie pisze o cierpliwości itp...
na końcu jednak podaje przykłady ludzi, którzy w 6 miesięcy z niczego (małe depo) kupują sobie nowego MiniCoopera z salonu w najdroższej wersji..... Więc? Ile tej cierpliwości trzeba? Czy faktycznie z małego depo - nie wiem 1000 PLN, da się zarobić 200.000 PLN w 5 miesięcy? :)
:D

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: melpomena »

highend pisze:Wywiad badzo fajny, jedno zastrzeżenie. Wszędzie pisze o cierpliwości itp...
na końcu jednak podaje przykłady ludzi, którzy w 6 miesięcy z niczego (małe depo) kupują sobie nowego MiniCoopera z salonu w najdroższej wersji..... Więc? Ile tej cierpliwości trzeba? Czy faktycznie z małego depo - nie wiem 1000 PLN, da się zarobić 200.000 PLN w 5 miesięcy? :)
Highend, wszystko jest możliwe :). Na mistrzostwach XTB w październiku mistrz zrobił chyba z 14000%. Z Twoim stażem na fx przyznasz, że nie o to chodzi. Każdy musi mieć swoje tempo, swoje założenia i dobrze się w tym czuć. Jak mawia Niemiaszek - spokojnie, bez nerwów. ;)
Innymi słowy - uwierzę, że się trafił taki kursant, który zrobił tego MiniCoopera; uwierzę tez w to, że byli kursanci, którzy stracili.

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Post autor: rexex »

highend pisze:
melpomena pisze:

kiedy to bylo pisane?
Wywiad badzo fajny, jedno zastrzeżenie. Wszędzie pisze o cierpliwości itp...
Wszystko jest możliwe bo sam zrobiłem z 700 zł w ciągu 3 tygodni 70 tys ( a potem w dwa dni powrót na 20 tys) . Ale trzeba mieć dużo szczęścia i grać na maksa . Więc z reguły kończy się to zerowaniem rachunku . Zdecydowanie lepiej wolniej ale pewniej

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

rexex pisze: Wszystko jest możliwe bo sam zrobiłem z 700 zł w ciągu 3 tygodni 70 tys ( a potem w dwa dni powrót na 20 tys) . Ale trzeba mieć dużo szczęścia i grać na maksa . Więc z reguły kończy się to zerowaniem rachunku . Zdecydowanie lepiej wolniej ale pewniej
No właśnie.... ja nie pytałem czy to się da (choć w sumie tak napisałem). Ale wiem, że się da.
Bardziej mi chodziło o to, co facet mówi najpierw (że cierpliwość, że większość chce od razu zarobić nie wiadomo ile i tracą).... a z drugiej strony niejako zachęca do dużego ryzyka pisząc o tych co w krótkim czasie zarobili dużo ;)

z 700 zł na 70 tys w 3 tyg. Kurde muszę też spróbować :D ;) :564:

Natomiast bardzo fajnie napisał tam o stresie. To w jaki sposób ktoś rozładowuje stres to klucz do forexu. Jak ktoś jest nerwus z ADHD, wrzeszczy np. za kierownicą na innych, bije w stół, rzuca przedmiotami w stresie - to na forexie jest z góry przegrany. Heh ;)).

-- Dodano: 21 mar 2015, 20:22 --

edit:

wiecie co mi się dzisiaj śniło?, że edek leci na 1.60 w długim terminie.
USD/TRY na 1.80

I jak sobie usiadłem do wykresu i narysowałem fibo.... to mi właśnie Fibo 423 wyszło na 1.60 na edku.
I jest to jak najbardziej możliwe. Pomimo QE na edku. Wszystko jest po prostu w rękach dolara.

Wiem, że zaraz mnie tu wyśmieją.... napiszą, że "lepszy od Lukpiaska, który widział 1.40 na edku"....
ale co mi tam :D ;)

to był tylko piękny sen ;)

choć jak się spojrzy na miesięczny wykres edka to przecież wygląda na gigantyczną flagę...wzrostową :d :d :d
ahaha ;)
sobota wieczór jest, wybaczcie ;) :d :d :d

santo
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: santo »

NO Highend masz swoje 1,6 ;) https://www.mql5.com/en/charts/3188061/ ... g-point-of

no i taka bycza projekcja na kangura :564:

Są to tylko hipotezy gdzie pkt d może być.... jak znajdęd to gdzieśblisko będzie punkt G
Nauka nauka nauka....... :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

to by był mega psikus forexowy. Najpierw jadą po wszystkich parach w dół, dolar king, DOLAR POWA ;) etc ;)
a potem nagle dolar śmieć, dolar shit..... i edek rośnie w kosmos, a więszość na forexie znowu traci szukając szczytu i wejścia na S no bo przecież QE na edku...... ;) ahahah.....
I już widzę te 1.30 na edku i na Oandzie 90% sentymentu na eSki, a oni jadą na 1.60.... buahaha ;)

Awatar użytkownika
fiesta_capone
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: fiesta_capone »

highend pisze:wiecie co mi się dzisiaj śniło?, że edek leci na 1.60 w długim terminie.
USD/TRY na 1.80
highend: Trynkiewicz faktycznie może polecieć... ale czy aż tak nisko ?. Na ten tydzień obstawiałbym docelowo S na 2.56 <-- silne wsparcie . :D

BTW: DAX może spróbować 12240 ... chyba kupie bilet :mrgreen:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

fiesta_capone pisze:
highend pisze:wiecie co mi się dzisiaj śniło?, że edek leci na 1.60 w długim terminie.
USD/TRY na 1.80
highend: Trynkiewicz faktycznie może polecieć... ale czy aż tak nisko ?. Na ten tydzień obstawiałbym docelowo S na 2.56 <-- silne wsparcie . :D

BTW: DAX może spróbować 12240 ... chyba kupie bilet :mrgreen:
Zaraz mnie tu zlinczują za takie wizje 1.60 na edku, ha ha ha! ;)
co do DAX - czemu akurat 12240 - pokaż jak to wyznaczyłeś :) :mrgreen:

Zablokowany