DayTrading: Piątek 19.09.2014
Re: DayTrading: Piątek 19.09.2014
dzisiaj alibaba.com wchodzi na rynek. firma podobna do ebay widze w tym zysk i zastanawiam sie czy znacie brokera ktoiry oferuje mozliwosc zakupu akcji tej firmy?
trading212 za kilka dni uruchomi możliwość handlu kontraktami alibaby (już dostępne na demo-test),w tym tygodniu na real.bllixu pisze:dzisiaj alibaba.com wchodzi na rynek. firma podobna do ebay widze w tym zysk i zastanawiam sie czy znacie brokera ktoiry oferuje mozliwosc zakupu akcji tej firmy?
Swing
Choćby początkujący i 10 lat spędził na demo to żaden z niego trader bedzie bo żadne demo nie uwzgledni dwóch najistotniejszych czynnikow: psychologii i emocji. Jak to wyglądało u mnie na poczatku? Grając na demo otwieralem często i gęsto pozycje jak idiota skończony. A co tam. Przecież strata 100tys wirtualnych dolcow nie boli. Jak nie wyszło to mówiłem trudno p, przelewem kolejne 100tys wirtualnych dolcow i zaczynałem od nowa i nadal te same błędy popelnialem. A dlaczego? A dlatego że grając na demo i po stracie nie miałem motywacji do analizowania swoich błędów bo te błędy mnie nie bolaly. Dopiero kiedy zacząłem tradowac za realne pieniądze, niewielkie na początek i kiedy dwa razy straciłem całe depo zacząłem analizować każda swoją decyzję podjęta. Długimi godzinami rozmyslalem w którym miejscu popelnialem bledy, które doprowadziły mnie do straty depo. Miałem motywację bo tracilem prawdziwy ciężko zarobiony pieniądz. Wszak człowiek uczy się na błędach, a błędy na gieldzie, które pozbawiaja nas pieniędzy bolą. Każda decyzję zacząłem analizować dużo dokładniej niż miało to miejsce na demo. I powiem, że nie żałuję że wtedy straciłem dwa razy całe depo, bo to ukazało mi moje błędy, których bym pewnie nie dostrzegł grając na demo. I te kopniaki w zad, które wtedy dostałem od giełdy, procentuja dzisiaj i są doświadczeniem dla mnie bezcennym. Można założyć konto micro, wpacic sto złotych i posmakowac prawdziwej gry. I jest to dużo lepsze niż każde demo bo zapewnia nam dużo więcej nauki. Demo dobre jest pozniej do testowania różnych strategii czy systemów.Dadas pisze:Oczywiście, ale pod właśnie tym warunkiem, że ryzykujemy tylko tyle na ile nas stać!ZbychuM pisze:Też jestem wrogiem demo. Najlepiej otworzyć sobie na początek konto z darmowym bonusem i mikrolotami. Byle grać na prawdziwych pieniądzach. Emocje muszą być.Tracha pisze:Z tym się zgodzęAle jednak konto real to emocje które zazwyczaj przynoszą złe decyzje
Więc nawet najlepsi na demo wchodzą na real i potrafią tracić
Mam na myśli, że ryzykujemy całe depo, a nie tylko SL.
Z tym, że jest to tylko pozornie dobre.
Pilot odrzutowca uczy się pilotażu na symulatorze, nie na prawdziwym odrzutowcu.
Potencjalnie przyszły trader powinien na demo zasymulować takie warunki, w jakich może się obracać w realu.
W tym momencie wielu brokerów jest nieuczciwych, bo reklamują darmowe demo z $100 000 wirtualnej kasy.
A taki nowicjusz może, przy dobrych układach, zainwestować $1000.
Znając polskie realia, wielu się napala, że z 1000 PLN zrobią milion, a nie stać ich jest na stratę tego 1000 PLN.
Co rozumiem przez "stać"?
Rozumiem prezr to, że gdy trader straci 1000 PLN, to natychmiast może wpłacić następne 1000 PLN, i
nie będzie to w żaden sposób go bolało.
IOW, 1000 PLN musi być twoim kieszonkowym, codziennie.
Takie są realia!
Kto uważa inaczej i robi inaczej, po prostu bawi się w hazard.
Odnosząc to do twojej analogii, na symulatorze nauczysz się latać, ale symulator nie zrobi z ciebie dobrego pilota.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
koks pisze:trading212 za kilka dni uruchomi możliwość handlu kontraktami alibaby (już dostępne na demo-test),w tym tygodniu na real.bllixu pisze:dzisiaj alibaba.com wchodzi na rynek. firma podobna do ebay widze w tym zysk i zastanawiam sie czy znacie brokera ktoiry oferuje mozliwosc zakupu akcji tej firmy?
ok dzieki plus500 rowniez umowliwia gre na tym instrumencie
teraz 2 dni wolnego przeszukam caly internet w pon wplacam kase i wszystko na jedna karte albo bede bogaty albo biedny

- atlanticos
- Maniak
robin2003 pisze:Ruch powrotny który wyciął ci depo to prawdopodobnie korekta ostatnich wzrostów po silnej świecy spadkowej na h4. Spadek osiągnął własnie 50% ostatnich wzrostów, znajduje się lekko nad linią trendu wzrostowego, wszedł w obszar luki weekendowej która jest w miarę silnym wsparciem, osiągnął poziom 0,382 fibo ostatnich dużych wzrostów. Wszystko to wskazuje na możliwość zatrzymania korekty w okolicach linii trendu.AndrzejGB pisze:Witam Panowie. Zwracam się z zapytaniem do osób co orientują się w znaczeniu świec i sygnałów na forex. To mój pierwszy post i mam niemały problem. Dopiero co otworzyłem konto realne i od razu wtopa na start. Dałem zamówienie kupna na pare funt/dolar licząc na zyski bo referendum korzysten dla UK, ale nie ustawiłem stop losa i cena poszła baaaardzo dzisiaj w dół, czy osoby zajmujące się analizą mogły by coś doradzić, zamykać tą pozycje czy to jedynie korekta po wzrostach? Prosił bym bez hejtów jak dla kogoś głupie pytanie, ale dałem dupy teraz mam problem i może ktoś ocenił by sytuacja na podstawie swojej wiedzy. Z góry dziękuje
https://www.tradingview.com/v/s5WeqzaB/
no to macie coś ode mnie
kabel h4
https://www.tradingview.com/x/QRKFcr9f/
a jeśli nie wiecie co to jest formacja flagi i jak działa to przykład z piątku na edku m15
https://www.tradingview.com/x/BuaiZr8H/
i pozostaje mi życzyc Wam obu powodzenia po takiej świeczce dziennej i tygodniowej jak jest obecnie na kablu...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Będąc dzieckiem, znalazłem gdzieś książkę, w której pokazane były 3 style pływackie: żabka, kraul i motylek.xhDog pisze: Odnosząc to do twojej analogii, na symulatorze nauczysz się latać, ale symulator nie zrobi z ciebie dobrego pilota.
Czesto sobie wyobrażałem leżąc w łóżku, że pływam i wykonywałem takie ruchy, jak w książce pokazywali.
Gdzieś tak mając 10 lat, byłem z rodzicami na takim dużym basenie w USA.
Była tam taka wysoka trampolina do skoków i ja miałem ochotę skoczyć, tak na nogi.
Musiałem się zapytać o pozwolenie ratownika.
Ten kazał mi przepłynąć basen tam i z powrotem w poprzek.
A nigdy tego przedtem nie robiłem.
Pomyślałem jak to robiłem w wyobraźni i przepłynąłem kraulem tam i spowrotem.
Każdy jest inny.
Nie wolno mówić, że jest tylko jedna właściwa droga.
- harymilloki
- Maniak
Dokładnie KAŻDY jest INNYDadas pisze:Będąc dzieckiem, znalazłem gdzieś książkę, w której pokazane były 3 style pływackie: żabka, kraul i motylek.xhDog pisze: Odnosząc to do twojej analogii, na symulatorze nauczysz się latać, ale symulator nie zrobi z ciebie dobrego pilota.
Czesto sobie wyobrażałem leżąc w łóżku, że pływam i wykonywałem takie ruchy, jak w książce pokazywali.
Gdzieś tak mając 10 lat, byłem z rodzicami na takim dużym basenie w USA.
Była tam taka wysoka trampolina do skoków i ja miałem ochotę skoczyć, tak na nogi.
Musiałem się zapytać o pozwolenie ratownika.
Ten kazał mi przepłynąć basen tam i z powrotem w poprzek.
A nigdy tego przedtem nie robiłem.
Pomyślałem jak to robiłem w wyobraźni i przepłynąłem kraulem tam i spowrotem.
Każdy jest inny.
Nie wolno mówić, że jest tylko jedna właściwa droga.

Nominuje ten post do postu miesiąca

-- Dodano: sob 20-09-2014, 13:06 --
Kabel dla wytrwałych

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
A to widziałeś?harymilloki pisze: Kabel dla wytrwałych
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
myślicie, że edward doleci do 1.2796 i odbije cosik?
bo ja mam dość
bo ja mam dość

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend pisze:myślicie, że edward doleci do 1.2796 i odbije cosik?
bo ja mam dość
Day traders work hard for the markets – trend traders let the markets work for them.

spada, spada, leci, póki leci , Ssssssssssss!!
-- Dodano: 20 wrz 2014, 15:01 --
Ktoś widział CAD/JPY ?
chyba otwarta droga do 101. na wyższych TF widać spory potencjał ..
Swing