DayTrading: Piątek 19.06.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 cze 2015, 00:00

Wzrost
12
38%
Bez zmian
4
13%
Spadek
16
50%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 19.06.2015

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

moze take cuda
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Ja tak trzymam S&P i NASDAQA na weekend, zobaczymy co z tego wyniknie, liczę że S&P spadnie kolejny raz do wsparcia na poziomie 2080 lub 2070.

Awatar użytkownika
alevius
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: alevius »

Ładny zjazd na SP500 tuż przed zamknięciem. Ciekawe jak się otworzy po weekendzie? :-) Liczę na spadek :-)
Spokojnego weekendu wszystkim i przyjemnego wydawania zarobionych pipsów ;-)

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

teoretycznie ja widzę to tak na edku -trójkąt początkowy :idea: -niech mnie ktoś poprawi jak się mylę :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

szczudlo6 pisze:W dniu dzisiejszym na parze walutowej przewagę miała podaż na popytem. Ruch ten spowodowany jest nastawieniem rządu australijskiego do polityki monetarnej w państwie. Kolejnym czynnikiem napędzającym „niedźwiedzi” były dobre odczyty z gospodarki Stanów Zjednoczonych opublikowane w tym tygodniu oraz środowa decyzja rządu amerykańskiego w sprawie stóp procentowych:

-USA: Inflacja CPI: 0,4% (prognoza: 0,5%),
-USA: wnioski o zasiłek dla bezrobotnych: 297 tys. (prognoza: 275 tys.),
-USA: Indeks Fed z Filadelfii: 15,2 (prognoza: '8),
-USA: Indeks wskaźników wyprzedzających – Conference Board: 0,7% (prognoza: 0,4%).

Na wykresie 4-godzinnym można zauważyć próbę wybicia kluczowego oporu (0,7820-0,7840), która skończyła się niepowodzeniem. Kurs bardzo szybko powrócił poniżej średniej 200-sesyjnej (niebieska linia), co świadczy o braku siły byków do kontynuacji wzrostów. Cena utrzymująca się poniżej kluczowego oporu spowoduje ruch w kierunku swoich minimów (0,76), aby następnie przebijając to wsparcie zejść do kolejnych poziomów (0,71). Alternatywnym ruchem będzie pokonanie kluczowych oporów (0,7820-0,7840) i wzrost w stronę (0,79).

źródło: https://forexallday.wordpress.com/2015/ ... godz-2130/
Pierdzielenie - ceny rudy żelaza spadały a AUD jest z tym powiązane w 80% :mrgreen: :564:

-- Dodano: sob 20-06-2015, 0:17 --
Nowy123 pisze:moze take cuda
Wstaw coś na Edka bo się zgubiłem :/
czekam i czekam na te spadki a tu kicha mała :roll:
Jeszcze dziś dostałem wiadomość z XTB że zmienią za 2 tyg. lewar z 1:200 do 1:100 :shock:
I se napisali żeby ewentualnie zwiększyć depo bo może zamknąć konto :d Jaja se robią :twisted:

-- Dodano: sob 20-06-2015, 0:25 --
MERLIN pisze:teoretycznie ja widzę to tak na edku -trójkąt początkowy :idea: -niech mnie ktoś poprawi jak się mylę :roll:

Tylko się tak zastanawiam w którą stronę go wybije i co zapoczątkuje... W dłuższym terminie w wzrosty nie wierzę choć nie wykluczam ze jeszcze Edzia pociągnie do góry w szczególności uwzględniając czynnik nieszczęsnej Grecji... Która już mnie powoi wkór..... :563: :d
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

alevius pisze:Ładny zjazd na SP500 tuż przed zamknięciem. Ciekawe jak się otworzy po weekendzie? :-) Liczę na spadek :-)
Spokojnego weekendu wszystkim i przyjemnego wydawania zarobionych pipsów ;-)

Cały czas mnie indeksy męczą + wykresy Karnaka prowzrostowe.

Jeśli edek ma rosnąć do 1.20 i wyżej to DAX - MUSI spaść. Nie wiem co zrobi sp500. Standardowo patrzę na Apple i ten dość spadał w piątek.

Prosimy Karnaku o wykresy + określenie kolejnych wsparć giełdy w USA.
Z tej półrocznej konsoli na sp500 wybicie będzie gigatyczne.
Albo w górę (hiperbola wzrostowa), albo w dół (zasięgi spadków do 1700 okolice na sp500).
Pytanie KIEDY i dlaczego tak długo już czekamy :mrgreen:
Apple się już chyba z 4-ty miesiąc kisi na swoim "szczycie".
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

http://comparic.pl/zarabianie-pieniedzy ... bankierzy/

Zarabianie pieniędzy na rynku Forex jest łatwe – jeśli wiesz jak handlują bankierzy.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

DavidFx pisze:http://comparic.pl/zarabianie-pieniedzy ... bankierzy/

Zarabianie pieniędzy na rynku Forex jest łatwe – jeśli wiesz jak handlują bankierzy.
Powinni go przeczytać zwłaszcza ci co uprawiają DT.
Prostota jest najważniejsza (wymowne są te dwie kreski wsparcia i oporu autora).
Cytat: "Wszystko to sprowadza się po prostu do wsparcia i oporu. Żadnego bałaganu, nic co wpływa na decyzje tradingowe. Proste i skuteczne wyznaczenie kluczowych poziomów."

PS.
Tak tu się ze mnie wyśmiewano, gdy parę dni temu jeszcze przed tym artykułem pisałem, że grubi grają od czasu do czasu - wtedy, kiedy trzeba w istotnych punktach zmiany trendu po przełamaniu wsparć, oporów, a później łupią drobnicę .

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@karnak

po Twoich postach wnioskuję że wszystko wiesz i tylko Ty masz "grala" do treidingu ale to już Twoja sprawa.

napisz mi proszę jak rozumiesz to co napisałeś "... a później łupią drobnicę..."
albo inaczej, w jaki sposób to robią?

a może wzajemnie się łupią?

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

http://www.traderany.pl/motywacja/38-ba ... wiata.html polecam przeczytać każdemu ;) masakrycznie motywujący tekst :)

Zablokowany