DayTrading: Piątek 19.04.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 kwie 2013, 23:30

Wzrost
12
33%
Bez zmian
6
17%
Spadek
18
50%

Liczba głosów: 36

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 19.04.2013

Nieprzeczytany post autor: profession »

Tak długi ogon dziś na edku na h1 praktycznie cały pokryty przez body kolejnej świecy. Totalny bezsens. Żeby linia trendu na dole była silniejsza od tego knota? Który praktycznie do niej dobił? Plus odbicie od Fibo 50 czy 61 i jazda w dół?

Nie pojmuję tego co tak na sile winduje tego edka? Po większości knotów mieliśmy reakcję a tutaj tylko TL go powstrzymała? Może teraz nastąpi jakaś reakcja ale pewności nie mam.
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

profession pisze:Tak długi ogon dziś na edku na h1 praktycznie cały pokryty przez body kolejnej świecy. Totalny bezsens. Żeby linia trendu na dole była silniejsza od tego knota? Który praktycznie do niej dobił? Plus odbicie od Fibo 50 czy 61 i jazda w dół?

Nie pojmuję tego co tak na sile winduje tego edka? Po większości knotów mieliśmy reakcję a tutaj tylko TL go powstrzymała? Może teraz nastąpi jakaś reakcja ale pewności nie mam.

zgodnie z SP500 widac ze ktos nabral edka i chce go ciagnac w gore ;) ostanio ktory bak sie zaladowal w L i SL pod 1300 ma :) o to chodzi

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Dwa wykresy edka. Jeden H4 drugi m5. Widac analogie zachowania ceny? Dalszy scenariusz mozna dopisac na h4 patrzac na m5? hmmm czas pokaze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

atlanticos pisze:tu jesteśmy na edku - niech każdy odpowie sobie sam gdzie pójdziemy :)
Mnie bardziej interesuje gdzie Ty jesteś, ale bez SL...możesz podać rękę swojemu kumplowi w garniturku, właśnie się wyrzalił, grał na knota, od dawna wiadomo że osoby grające na knota nazywane są "knociarzami" :lol:
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

richard.cali pisze:
atlanticos pisze:tu jesteśmy na edku - niech każdy odpowie sobie sam gdzie pójdziemy :)
Mnie bardziej interesuje gdzie Ty jesteś, ale bez SL...możesz podać rękę swojemu kumplowi w garniturku, właśnie się wyrzalił, grał na knota, od dawna wiadomo że osoby grające na knota nazywane są "knociarzami" :lol:

poczytaj dzisiejsze forum i bedziesz wiedzial gdzie wchodzilem i kiedy wychodzilem z rynku a takze gdzie jestem teraz... a co do pozycji jakie zajmuja inni nie wypowiadam sie bo to indywidualna sprawa kazdego... z Toba nie dyskutuje o czym pisalem Ci juz kilka tygodni temu wiec nie wiem czemu mnie zaczepiasz... zyj swoim zyciem i mna sie nie interesuj...wielu pipsow
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

U J zczyty intra dzisiejsze i S lapie jakies

Awatar użytkownika
profession
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: profession »

richard.cali pisze:
Przewidziałem dziś knota co jest napisane kilka stron wcześniej i go praktycznie całego złapałem jak spadał. Wiec jestem dziś na plus. Po prostu dziwi mnie reakcja na taki setup. Żeby linia trendu powstrzymała spadki po tak wielkim knocie? Dla mnie to dziwne więc piszę o tym :P
Austryjacka Szkoła Ekonomii jest sednem.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

profession pisze:
richard.cali pisze:
Przewidziałem dziś knota co jest napisane kilka stron wcześniej i go praktycznie całego złapałem jak spadał. Wiec jestem dziś na plus. Po prostu dziwi mnie reakcja na taki setup. Żeby linia trendu powstrzymała spadki po tak wielkim knocie? Dla mnie to dziwne więc piszę o tym :P
pamiętaj że dziś piątek... w piątki nic nie jest dziwne - dzień cudów :564:

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

No dobra Żaba, po prostu zdziwiło mnie to ,że chwaliłeś się że nie używasz SL, aż tu nagle przy stratnej pozycji jednak go miałeś, więc jeśli wiesz kiedy wstawić SL, i która będzie stratna to po co grasz te wejścia, trochę brak logiki w tym

po prostu albo używasz SL albo nie i tutaj większość się ze mną zgodzi pewnie...
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

wszystko zalezy od wielkosci pozycji i dlugosci jej trzymania... jesli to skalp na kilka - kilkanascie piek to czasem choc rzadko wstawiam SL, czasami pisze o szerokim SL majac na mysli hedge żeby nie tlumaczyc po co hedge itp...ale to akurat sa moje zalozenia ktore nie powinny Cie interesowac

dodam jeszcze jedna najwazniejsza chyba rzecz... nie widzialem nawet jednego Twojego wykresu...Nigdy... pochwal sie czyms... nie krepuj sie...a moze sie boisz lub wstydzisz?? :d

Zablokowany