DayTrading: Piątek 19.02.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 lut 2016, 00:00

Wzrost
13
50%
Bez zmian
5
19%
Spadek
8
31%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 19.02.2016

Nieprzeczytany post autor: FatCows »

Mamy 22:30 a wiec Kabel do dzielaaaaa !!! :)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Jest porozumienie.

Ale petarda na rzeźniku... Dobrze że L zostawilem ;)

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Kusus pisze:
FatCows pisze:2 minuty. Please !!!!
Czy nie wydaje ci się że ten post nie wnosi niczego do dyskusji i jest zbędny? Nie dość że nikt nie wie o co ci chodzi to jeszcze OT.
Rozumiem Cię. Dla Ciebie nie wnosi ale dla innych tak. FX, to idealne spasowanie ruchów z czasem. Tak głupie rzeczy jak wyjście i powrót "chłopaków" z WS z lunch'u zmieniają dużo i po takich głupich i prostych rzeczach można się wiele spodziewać zgrywając je na przestrzeni lat w jedną całość i cykliczność. Możesz wierzyć albo i nie. Może być to dla Ciebie jak i dla innych śmieszne ale tak jest i cokolwiek by ktoś nie mówił czy pisał, to obserwując zachowania i wykresy to łatwo to zauważyć.

Co do tych dwóch minut, to tych dwóch minut właśnie zabrakło. GBPJPY leciał UP i GBPUSD musiał dołączyć. Miejsca było jeszcze na około 100 pips do zamknięcia kanału na H4 i na to liczyłem. Zerknij na wykres mój na GBPUSD gdzie postawiłem zlecenie na 1.4370 i liczyłem, że dolecą do 1.4470 - 80. TP postawiony na 1.4470. Niestety zabrakło deko czasu. Liczę zatem na otwarcie w niedzielę pod bandą górną kanału na H4 i dlatego tego zlecenia, które miało być właśnie na DT nie zdjąłem.

W przypadku EURUSD, to w przeciwieństwie do tego co "indianin" pisał Edek odbił od prognozowanej przeze mnie linii ceny (niebieski kolor) najpierw z dokładnością 10 pipsów a później poprawił z dokładnością 2 pipsów. Tą linię pokazywałem wcześniej dwa razy na screenach z telefonu. Odbiło od tej linii a nie jak normalnie o 50 pipsów niżej powinno. Dlaczego? He he he ...

A dlaczego ONI lubią liczby? Bo są oświeceni :) A "królewscy" z UK najbardziej z nich ... A dlaczego dzisiaj? Bo lubią liczby :)

A jaka dzisiaj była świeczka D1? A jaki poziom powinien być dzisiaj na świeczce D1 i dlaczego akurat dzisiaj?

Będzie odważny i cwaniak, który to napisze i wyliczy?

Otóż dzisiaj mamy 19-02-2016 roku ... Kto widział mój wykres z 2009 roku, ten będzie wiedział :)

02/19 = 0,1052

A na jakim poziomie (w jakiej okolicy) zaznaczyłem niebieską linię na EURUSD?

1.1060

Łapiesz?

Chore? :)

http://www.zbawienie.com/symbolizm.htm

Symbolika i numerologia zjebów. Tak zjebów, bo przez nich Świat schodzi na psy.

A dlaczego Merkel wepchała tylu muslimów do Europy? He he he ... Ale to już by był OT :)

-- Dodano: 20 lut 2016, 00:09 --

Aha i to jest REAL ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

FatCows pisze:
Kusus pisze:
FatCows pisze:2 minuty. Please !!!!
Czy nie wydaje ci się że ten post nie wnosi niczego do dyskusji i jest zbędny? Nie dość że nikt nie wie o co ci chodzi to jeszcze OT.
Rozumiem Cię. Dla Ciebie nie wnosi ale dla innych tak. FX, to idealne spasowanie ruchów z czasem. Tak głupie rzeczy jak wyjście i powrót "chłopaków" z WS z lunch'u zmieniają dużo i po takich głupich i prostych rzeczach można się wiele spodziewać zgrywając je na przestrzeni lat w jedną całość i cykliczność. Możesz wierzyć albo i nie. Może być to dla Ciebie jak i dla innych śmieszne ale tak jest i cokolwiek by ktoś nie mówił czy pisał, to obserwując zachowania i wykresy to łatwo to zauważyć.

Co do tych dwóch minut, to tych dwóch minut właśnie zabrakło. GBPJPY leciał UP i GBPUSD musiał dołączyć. Miejsca było jeszcze na około 100 pips do zamknięcia kanału na H4 i na to liczyłem. Zerknij na wykres mój na GBPUSD gdzie postawiłem zlecenie na 1.4370 i liczyłem, że dolecą do 1.4470 - 80. TP postawiony na 1.4470. Niestety zabrakło deko czasu. Liczę zatem na otwarcie w niedzielę pod bandą górną kanału na H4 i dlatego tego zlecenia, które miało być właśnie na DT nie zdjąłem.

W przypadku EURUSD, to w przeciwieństwie do tego co "indianin" pisał Edek odbił od prognozowanej przeze mnie linii ceny (niebieski kolor) najpierw z dokładnością 10 pipsów a później poprawił z dokładnością 2 pipsów. Tą linię pokazywałem wcześniej dwa razy na screenach z telefonu. Odbiło od tej linii a nie jak normalnie o 50 pipsów niżej powinno. Dlaczego? He he he ...

A dlaczego ONI lubią liczby? Bo są oświeceni :) A "królewscy" z UK najbardziej z nich ... A dlaczego dzisiaj? Bo lubią liczby :)

A jaka dzisiaj była świeczka D1? A jaki poziom powinien być dzisiaj na świeczce D1 i dlaczego akurat dzisiaj?

Będzie odważny i cwaniak, który to napisze i wyliczy?

Otóż dzisiaj mamy 19-02-2016 roku ... Kto widział mój wykres z 2009 roku, ten będzie wiedział :)

02/19 = 0,1052

A na jakim poziomie (w jakiej okolicy) zaznaczyłem niebieską linię na EURUSD?

1.1060

Łapiesz?

Chore? :)

http://www.zbawienie.com/symbolizm.htm

Symbolika i numerologia zjebów. Tak zjebów, bo przez nich Świat schodzi na psy.

A dlaczego Merkel wepchała tylu muslimów do Europy? He he he ... Ale to już by był OT :)
Twoj post to lanie wody i maslo maslane. Mogles to w jednym zdaniu napisać. A to że 7 lat temu dales prognozę w której pomyliles się o 10 pipsow nic nie zmienia bo i tak nie znales kształtu ruchu i zarobiles/lub nie na tym tyle co każdy statystyczny uczestnik tego rynku a jesli tak to pokaz mi pozycje z 2009 roku. Poza tym jaki to ma związek z trejdingiem i czemu ma mnie obchodzić symbolika/ lub to co będzie za pół roku skoro we wtorek, srode albo w nastepny piatek wyplace kasę i będę miał to w dupie?

Jutro zrobisz prognozę na 2022 rok, ustawisz to na 1.50 w poniedziałek wezmiesz longa i będziesz 6 lat pozycję trzymał? Hehe...

Awatar użytkownika
FatCows
Pasjonat
Pasjonat

Kusus pisze:Twoj post to lanie wody i maslo maslane. Mogles to w jednym zdaniu napisać. A to że 7 lat temu dales prognozę w której pomyliles się o 10 pipsow nic nie zmienia bo i tak nie znales kształtu ruchu i zarobiles/lub nie na tym tyle co każdy statystyczny uczestnik tego rynku a jesli tak to pokaz mi pozycje z 2009 roku. Poza tym jaki to ma związek z trejdingiem i czemu ma mnie obchodzić symbolika/ lub to co będzie za pół roku skoro we wtorek, srode albo w nastepny piatek wyplace kasę i będę miał to w dupie?

Jutro zrobisz prognozę na 2022 rok, ustawisz to na 1.50 w poniedziałek wezmiesz longa i będziesz 6 lat pozycję trzymał? Hehe...
Są wyższe cele niż porąbany trading. Nie dla zarabiania, mamony czy kasy jak piszesz. Nie zależy mi na tym bo to proste. Raz do góry a raz w dół i grasz to co jest. Pewnie, że mogę zamknąć zlecenia i ich nie trzymać. Od 1 lutego tylko 4 zlecenia nie trafione ale tylko ze względu na brak czasu na doglądanie. To nie jest istotne ani ważne. Zobacz co mówi Juncker. Wszystko. Cała umowa z UK będzie trwała 7 lat. Dokładnie 7 lat. Mogę się mylić oczywiście ale cosik mi mówi, że nie :)

Co do symboliki, to niektórzy patrzą na formacje świecowe, formacje cenowe i według tego lub nie inwestują itd. Czy to nie jest swego rodzaju symbolika?

Ja pokazuję coś innego. Inne podejście. Podejście bardziej globalne do Rynku i to, że niektóre rzeczy wynikają nie z tych rzeczy o których myśli 80% osób.

Mylę się? Technicy mają swoją symbolikę a inni inną itd. Dla mnie AT nie istnieje i to zauważyłem na podstawie milionów dupogodzin jak to ktoś napisał.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Decyzje w sprawie członkostwa i tak podejmą obywatele w referendum. Ten szczyt to pokazówka i co najwyżej Camerom moze zachęcać za głosowaniem za pozostaniem.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EURO-GBP :wink:

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

MR. D pisze:Decyzje w sprawie członkostwa i tak podejmą obywatele w referendum. Ten szczyt to pokazówka i co najwyżej Camerom moze zachęcać za głosowaniem za pozostaniem.
Brytyjczycy (ogólnie) są wkurzeni że ich wzrost gospodarczy nie jest już tak dynamiczny jak wtedy kiedy do unii przystępowała Polska i wiele innych krajów. Chodzi o to że ten napływ fali ludności która dalej migruje za granicę nie przyczynia się już w takim stopniu do tego ale dalej obowiązuje ich taki sam socjal. Moi rodzice siedzą w anglii. Ostatnio mi mówili że widoczne jest już pewne nasycenie mimo że nadal bezrobocie jest tam bardzo małe mimo milionowych społeczności obecnych na wyspach.

Wniosek jest tylko jeden. Każde zainteresowanie się tym tematem że strony unii spowoduje pozostanie GBP w granicach unii bo oni maja też wiele innych rzeczy do stracenia.

Myślę że wczorajsza akcja to dobry prognostyk i pewny impuls do rozpoczęcia umacniania funta w dłuższym terminie.

Myślę że para marca może zostać EUR/GBP tak jak to wyżej narysował Merlin. Marian w marcu pokaże co się robi z euro jeśli nie pomagają słowne zapowiedzi a do tego umacniajacy sie funt spowoduje lawinke na tej parze. To samo rzeźnik jesli chodzi o wzrosty bo mamy jeszcze kurode i jego wypchane po brzegi wagony JPY które wrzuci w marcu bo nie będzie miał innego wyjścia.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
fx-technik
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: fx-technik »

EURUSDM3.png
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?

Zablokowany