DayTrading: Piątek 19.02.2016
Re: DayTrading: Piątek 19.02.2016
Mamy 22:30 a wiec Kabel do dzielaaaaa !!! 

Jest porozumienie.
Ale petarda na rzeźniku... Dobrze że L zostawilem
Ale petarda na rzeźniku... Dobrze że L zostawilem

Rozumiem Cię. Dla Ciebie nie wnosi ale dla innych tak. FX, to idealne spasowanie ruchów z czasem. Tak głupie rzeczy jak wyjście i powrót "chłopaków" z WS z lunch'u zmieniają dużo i po takich głupich i prostych rzeczach można się wiele spodziewać zgrywając je na przestrzeni lat w jedną całość i cykliczność. Możesz wierzyć albo i nie. Może być to dla Ciebie jak i dla innych śmieszne ale tak jest i cokolwiek by ktoś nie mówił czy pisał, to obserwując zachowania i wykresy to łatwo to zauważyć.Kusus pisze:Czy nie wydaje ci się że ten post nie wnosi niczego do dyskusji i jest zbędny? Nie dość że nikt nie wie o co ci chodzi to jeszcze OT.FatCows pisze:2 minuty. Please !!!!
Co do tych dwóch minut, to tych dwóch minut właśnie zabrakło. GBPJPY leciał UP i GBPUSD musiał dołączyć. Miejsca było jeszcze na około 100 pips do zamknięcia kanału na H4 i na to liczyłem. Zerknij na wykres mój na GBPUSD gdzie postawiłem zlecenie na 1.4370 i liczyłem, że dolecą do 1.4470 - 80. TP postawiony na 1.4470. Niestety zabrakło deko czasu. Liczę zatem na otwarcie w niedzielę pod bandą górną kanału na H4 i dlatego tego zlecenia, które miało być właśnie na DT nie zdjąłem.
W przypadku EURUSD, to w przeciwieństwie do tego co "indianin" pisał Edek odbił od prognozowanej przeze mnie linii ceny (niebieski kolor) najpierw z dokładnością 10 pipsów a później poprawił z dokładnością 2 pipsów. Tą linię pokazywałem wcześniej dwa razy na screenach z telefonu. Odbiło od tej linii a nie jak normalnie o 50 pipsów niżej powinno. Dlaczego? He he he ...
A dlaczego ONI lubią liczby? Bo są oświeceni

A jaka dzisiaj była świeczka D1? A jaki poziom powinien być dzisiaj na świeczce D1 i dlaczego akurat dzisiaj?
Będzie odważny i cwaniak, który to napisze i wyliczy?
Otóż dzisiaj mamy 19-02-2016 roku ... Kto widział mój wykres z 2009 roku, ten będzie wiedział

02/19 = 0,1052
A na jakim poziomie (w jakiej okolicy) zaznaczyłem niebieską linię na EURUSD?
1.1060
Łapiesz?
Chore?

http://www.zbawienie.com/symbolizm.htm
Symbolika i numerologia zjebów. Tak zjebów, bo przez nich Świat schodzi na psy.
A dlaczego Merkel wepchała tylu muslimów do Europy? He he he ... Ale to już by był OT

-- Dodano: 20 lut 2016, 00:09 --
Aha i to jest REAL ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Twoj post to lanie wody i maslo maslane. Mogles to w jednym zdaniu napisać. A to że 7 lat temu dales prognozę w której pomyliles się o 10 pipsow nic nie zmienia bo i tak nie znales kształtu ruchu i zarobiles/lub nie na tym tyle co każdy statystyczny uczestnik tego rynku a jesli tak to pokaz mi pozycje z 2009 roku. Poza tym jaki to ma związek z trejdingiem i czemu ma mnie obchodzić symbolika/ lub to co będzie za pół roku skoro we wtorek, srode albo w nastepny piatek wyplace kasę i będę miał to w dupie?FatCows pisze:Rozumiem Cię. Dla Ciebie nie wnosi ale dla innych tak. FX, to idealne spasowanie ruchów z czasem. Tak głupie rzeczy jak wyjście i powrót "chłopaków" z WS z lunch'u zmieniają dużo i po takich głupich i prostych rzeczach można się wiele spodziewać zgrywając je na przestrzeni lat w jedną całość i cykliczność. Możesz wierzyć albo i nie. Może być to dla Ciebie jak i dla innych śmieszne ale tak jest i cokolwiek by ktoś nie mówił czy pisał, to obserwując zachowania i wykresy to łatwo to zauważyć.Kusus pisze:Czy nie wydaje ci się że ten post nie wnosi niczego do dyskusji i jest zbędny? Nie dość że nikt nie wie o co ci chodzi to jeszcze OT.FatCows pisze:2 minuty. Please !!!!
Co do tych dwóch minut, to tych dwóch minut właśnie zabrakło. GBPJPY leciał UP i GBPUSD musiał dołączyć. Miejsca było jeszcze na około 100 pips do zamknięcia kanału na H4 i na to liczyłem. Zerknij na wykres mój na GBPUSD gdzie postawiłem zlecenie na 1.4370 i liczyłem, że dolecą do 1.4470 - 80. TP postawiony na 1.4470. Niestety zabrakło deko czasu. Liczę zatem na otwarcie w niedzielę pod bandą górną kanału na H4 i dlatego tego zlecenia, które miało być właśnie na DT nie zdjąłem.
W przypadku EURUSD, to w przeciwieństwie do tego co "indianin" pisał Edek odbił od prognozowanej przeze mnie linii ceny (niebieski kolor) najpierw z dokładnością 10 pipsów a później poprawił z dokładnością 2 pipsów. Tą linię pokazywałem wcześniej dwa razy na screenach z telefonu. Odbiło od tej linii a nie jak normalnie o 50 pipsów niżej powinno. Dlaczego? He he he ...
A dlaczego ONI lubią liczby? Bo są oświeceniA "królewscy" z UK najbardziej z nich ... A dlaczego dzisiaj? Bo lubią liczby
![]()
A jaka dzisiaj była świeczka D1? A jaki poziom powinien być dzisiaj na świeczce D1 i dlaczego akurat dzisiaj?
Będzie odważny i cwaniak, który to napisze i wyliczy?
Otóż dzisiaj mamy 19-02-2016 roku ... Kto widział mój wykres z 2009 roku, ten będzie wiedział![]()
02/19 = 0,1052
A na jakim poziomie (w jakiej okolicy) zaznaczyłem niebieską linię na EURUSD?
1.1060
Łapiesz?
Chore?![]()
http://www.zbawienie.com/symbolizm.htm
Symbolika i numerologia zjebów. Tak zjebów, bo przez nich Świat schodzi na psy.
A dlaczego Merkel wepchała tylu muslimów do Europy? He he he ... Ale to już by był OT
Jutro zrobisz prognozę na 2022 rok, ustawisz to na 1.50 w poniedziałek wezmiesz longa i będziesz 6 lat pozycję trzymał? Hehe...
Są wyższe cele niż porąbany trading. Nie dla zarabiania, mamony czy kasy jak piszesz. Nie zależy mi na tym bo to proste. Raz do góry a raz w dół i grasz to co jest. Pewnie, że mogę zamknąć zlecenia i ich nie trzymać. Od 1 lutego tylko 4 zlecenia nie trafione ale tylko ze względu na brak czasu na doglądanie. To nie jest istotne ani ważne. Zobacz co mówi Juncker. Wszystko. Cała umowa z UK będzie trwała 7 lat. Dokładnie 7 lat. Mogę się mylić oczywiście ale cosik mi mówi, że nieKusus pisze:Twoj post to lanie wody i maslo maslane. Mogles to w jednym zdaniu napisać. A to że 7 lat temu dales prognozę w której pomyliles się o 10 pipsow nic nie zmienia bo i tak nie znales kształtu ruchu i zarobiles/lub nie na tym tyle co każdy statystyczny uczestnik tego rynku a jesli tak to pokaz mi pozycje z 2009 roku. Poza tym jaki to ma związek z trejdingiem i czemu ma mnie obchodzić symbolika/ lub to co będzie za pół roku skoro we wtorek, srode albo w nastepny piatek wyplace kasę i będę miał to w dupie?
Jutro zrobisz prognozę na 2022 rok, ustawisz to na 1.50 w poniedziałek wezmiesz longa i będziesz 6 lat pozycję trzymał? Hehe...

Co do symboliki, to niektórzy patrzą na formacje świecowe, formacje cenowe i według tego lub nie inwestują itd. Czy to nie jest swego rodzaju symbolika?
Ja pokazuję coś innego. Inne podejście. Podejście bardziej globalne do Rynku i to, że niektóre rzeczy wynikają nie z tych rzeczy o których myśli 80% osób.
Mylę się? Technicy mają swoją symbolikę a inni inną itd. Dla mnie AT nie istnieje i to zauważyłem na podstawie milionów dupogodzin jak to ktoś napisał.
Decyzje w sprawie członkostwa i tak podejmą obywatele w referendum. Ten szczyt to pokazówka i co najwyżej Camerom moze zachęcać za głosowaniem za pozostaniem.
EURO-GBP 

Brytyjczycy (ogólnie) są wkurzeni że ich wzrost gospodarczy nie jest już tak dynamiczny jak wtedy kiedy do unii przystępowała Polska i wiele innych krajów. Chodzi o to że ten napływ fali ludności która dalej migruje za granicę nie przyczynia się już w takim stopniu do tego ale dalej obowiązuje ich taki sam socjal. Moi rodzice siedzą w anglii. Ostatnio mi mówili że widoczne jest już pewne nasycenie mimo że nadal bezrobocie jest tam bardzo małe mimo milionowych społeczności obecnych na wyspach.MR. D pisze:Decyzje w sprawie członkostwa i tak podejmą obywatele w referendum. Ten szczyt to pokazówka i co najwyżej Camerom moze zachęcać za głosowaniem za pozostaniem.
Wniosek jest tylko jeden. Każde zainteresowanie się tym tematem że strony unii spowoduje pozostanie GBP w granicach unii bo oni maja też wiele innych rzeczy do stracenia.
Myślę że wczorajsza akcja to dobry prognostyk i pewny impuls do rozpoczęcia umacniania funta w dłuższym terminie.
Myślę że para marca może zostać EUR/GBP tak jak to wyżej narysował Merlin. Marian w marcu pokaże co się robi z euro jeśli nie pomagają słowne zapowiedzi a do tego umacniajacy sie funt spowoduje lawinke na tej parze. To samo rzeźnik jesli chodzi o wzrosty bo mamy jeszcze kurode i jego wypchane po brzegi wagony JPY które wrzuci w marcu bo nie będzie miał innego wyjścia.
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- fx-technik
- Fanatyk
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?