Zamiast polować na krótsze skalpy po kilka pipsów, zamarzyło mi się kilkanaście, kilkadziesiąt i trochę gotówki przeszło mi koło nosanavik pisze:Kręcą tam i spowrotem skur....y, żeby tylko zabrać mi ostatnie grosze ... chuje...TsunamiPL pisze:Ale zmienność
dałem tłuste S na kablu i ide zmienić koła na zimowe bo już nerwicy dostaje... zagładne tutaj o 21:55. Udanych tradów. powodzenia
-- Dodano: 18 lis 2016, 14:09 --
Kręcą tam i spowrotem skur....y, żeby tylko zabrać mi ostatnie grosze ... chuje...TsunamiPL pisze:Ale zmienność
dałem tłuste S na kablu i ide zmienić koła na zimowe bo już nerwicy dostaje... zagładne tutaj o 21:55. Udanych tradów. powodzenia
DayTrading: Piątek 18.11.2016
Re: DayTrading: Piątek 18.11.2016
The only way is up
- fx-technik
- Fanatyk

Za tych, co kupili i powodzenia nie potrzebowali!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
-
Tomasz196407
- Fanatyk

Na GJ patrząc na h4 to jakby urwało sie,fx-technik pisze:Za tych, co kupili i powodzenia nie potrzebowali!![]()
to dopiero bedzie tu wrzawa jednego aktora że mu sie udało w końcu
Z tego co widzę po dziennikach to wszyscy marnie kończą kiedy zaczynają budować teorie co zrobi rynek, a potem uparcie się tego trzymają. Co nieliczni szybko zauważają swój błąd i go korygują. Po przeglądnięciu kilkunastu dzienników taki mam wniosek. Oni wtedy też próbowali "tanio kupić / sprzedać", "po okazji".Tomasz196407 pisze:gbpusd, jak to czasem bez sensu sie upierać, weryfikacja zawsze przez rynek
- fx-technik
- Fanatyk

Niestety, powszechnie panuje opinia, że trzeba przewidywać, kiedy się odwróci i łapać tzw. noże.-rookie- pisze:Z tego co widzę po dziennikach to wszyscy marnie kończą kiedy zaczynają budować teorie co zrobi rynek, a potem uparcie się tego trzymają. Co nieliczni szybko zauważają swój błąd i go korygują. Po przeglądnięciu kilkunastu dzienników taki mam wniosek. Oni wtedy też próbowali "tanio kupić / sprzedać", "po okazji".Tomasz196407 pisze:gbpusd, jak to czasem bez sensu sie upierać, weryfikacja zawsze przez rynek
Jest to jak najbardziej uzasadniona strategia, tylko wymaga szczególnej psychiki tradera.
Doświadczenie pokazuje, że zdecydowana większość ludzi takich predyspozycji nie posiada.
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Najgorsze, że nie wiesz co stanie się potem. Jak będzie dalej wyglądał wykres. Teraz na historii to sobie można porównać ich analize i zagrania. Ale tak na gorąco kiedy oni patrzyli ciężko jest dostrzec te szczegóły o których piszesz fx-technik. Jedno przykuło moją uwagę w kilku dziennikach. Oni próbowali szukać poziomu pod swoje przekonania o tym co zrobi rynek, a okazywało się potem że rynek mozolnie poruszał się w przeciwnym kierunku do ich przewidywań. Sporo błędów w analizie jest kiedy próbujesz robić coś takiego. Potem pakowali się w jakieś małe konsole, gdzie ich przewoziło albo zaliczali SL. Szukali lepszej ceny do swoich przewidywań.-rookie- pisze:Co nieliczni szybko zauważają swój błąd i go korygują.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2016, 14:41 przez -rookie-, łącznie zmieniany 1 raz.
-
simon000111
- Pasjonat

Kabel wroci skad spadl 
To czy mam rację na rynku, sprawdzam spekulacją.
-
Tomasz196407
- Fanatyk

kiedyś..simon000111 pisze:Kabel wroci skad spadl
-
Tomasz196407
- Fanatyk

..buduj swoje i nie wnikaj w innych zatem, masz juz doswiadczenie skoro piszesz że inni błędy robią,-rookie- pisze:Z tego co widzę po dziennikach to wszyscy marnie kończą kiedy zaczynają budować teorie co zrobi rynek, a potem uparcie się tego trzymają. Co nieliczni szybko zauważają swój błąd i go korygują. Po przeglądnięciu kilkunastu dzienników taki mam wniosek. Oni wtedy też próbowali "tanio kupić / sprzedać", "po okazji".Tomasz196407 pisze:gbpusd, jak to czasem bez sensu sie upierać, weryfikacja zawsze przez rynek