DayTrading: Piątek 15.04.2016
Re: DayTrading: Piątek 15.04.2016
to przed tym niedzielnym szczytem w sprawie ropy tak wszystko poczyszczone z opcji
i taki zastój na rynku .....wyczekiwanie do poniedziałku?
i taki zastój na rynku .....wyczekiwanie do poniedziałku?
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
-
- Fanatyk
Bardzo dobre info, tylko że to tylko redaktor jakiegoś pisma,jen-yy pisze:Ciekawe info dla grających na złotym
http://tomaszurbas.pl/2016/04/nbp-ujawn ... -z-polski/
wielkich rzeczy nie trzeba wystarczy spojrzeć na wykres,
i tak dla dociekających że to tylko obecna ekipa takie coś zafundowała,
spojrzcie na wykres miesieczny i tygodniowy, od kiedy ta złotówka taka słaba jest? od sld czy po pis?
nie trzeba politykować i uzalezniac swoich inwestycji,
Tylko i wyłacznie wykres

- MowmiSasiad
- Pasjonat
Dokładnie... niecierpliwi już wchodzą a tam nowe dołki nadchodzą IMHO. Myślę, że oboje widzimy wsparcie po 106.5 wiec pewnie najlepiej limita ustawic po 105.9 lub równe 106Tomasz196407 pisze:UJ
miałem to wstawić albo i nie, tu na nawi w niedziele,
wstawiam dziś,
moim zdaniem ruch do dołu jeszcze nie jest zakończony,
to co kiedyś pokazywałem na weekly, takie ruchy lubią równe poziomy fibo,
38.2 ostatnich wzrostów wypada ... albo niech kazdy sobie sam zobaczy, - nie chce nic sugerować
moim zdaniem jesteśmy w fali korekcyjnej iv klina ED
cała struktura jest 5ciofalowa i jest fala C wiekszego rzędu korekty płaskiej

a agencja moodys to kiedy opublikowała ten swój rating, w lutym?
i eur/pln do góry wystrzelił - i taka to polityka polityczna? że Pis czy nie Pis, to raczej przy okazji wykorzystując nastrój
poza tym My czy Ja to odbieram z wnętrza Polski a co innego inwestor zagraniczny - dla niego ważna jest notka od agencji niż kto wybory wygrał - bo zapewne większość opiera się na info od agencji czy banków niż od przepychanki wewnętrzne pomiędzy partiami
jak duży kupił polskie obligacje bo są wyżej oprocentowane, czy lokatę założył bo wyższy procent - i nagle kurs skacze w górę i on musi pozbyć się złotówek i zamienić je na eur, usd - to jaki sens ma ta cała operacja kiedy zysk odda na zakup waluty po wyższym kursie
to, że sprzedał obligacje czy zerwał lokaty to nie znaczy, że od razu wymienił złotówki
i eur/pln do góry wystrzelił - i taka to polityka polityczna? że Pis czy nie Pis, to raczej przy okazji wykorzystując nastrój
poza tym My czy Ja to odbieram z wnętrza Polski a co innego inwestor zagraniczny - dla niego ważna jest notka od agencji niż kto wybory wygrał - bo zapewne większość opiera się na info od agencji czy banków niż od przepychanki wewnętrzne pomiędzy partiami
jak duży kupił polskie obligacje bo są wyżej oprocentowane, czy lokatę założył bo wyższy procent - i nagle kurs skacze w górę i on musi pozbyć się złotówek i zamienić je na eur, usd - to jaki sens ma ta cała operacja kiedy zysk odda na zakup waluty po wyższym kursie
to, że sprzedał obligacje czy zerwał lokaty to nie znaczy, że od razu wymienił złotówki
o raju, nie chciałem żadnej polityki.
Patrze na to jako wskazówkę jak może zachować się rynek.
To info dużo mówi. Gdzieś czytałem że polskie obligi jako tako sie trzymają wyłącznie dzięki polskim bankom, które w nie inwestują, bo nie ma od nich podatku bankowego. W połączeniu ze spadkiem rezerw, o ile zużywane są do obrony złotego, można wyciągać jakieś wnioski na przyszłość.
To info dużo mówi. Gdzieś czytałem że polskie obligi jako tako sie trzymają wyłącznie dzięki polskim bankom, które w nie inwestują, bo nie ma od nich podatku bankowego. W połączeniu ze spadkiem rezerw, o ile zużywane są do obrony złotego, można wyciągać jakieś wnioski na przyszłość.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
Najlepiej goły wykres, taki jest najlepszy - tak jak goła baba, też jest najlepszaTomasz196407 pisze: Tylko i wyłacznie wykres
-
- Fanatyk
Jenny cenie Cie naprawde , dobre info tez sie przydają,jen-yy pisze:o raju, nie chciałem żadnej polityki.
sam mam kilka info na tapecie,
złotówke obserwuje bardzo czesto tez tu wrzucałem nie raz,
to co chciałem w tym poście zawrzeć to tylko iwyłacznie to ze złotówka sie osłąbia od bardzo dawna

-- Dodano: 15 kwie 2016, 10:07 --
S. nie seksizuj tu, bo dostaniesz ...Bemowo1 pisze:Najlepiej goły wykres, taki jest najlepszy - tak jak goła baba, też jest najlepszaTomasz196407 pisze: Tylko i wyłacznie wykres
i kabel,
może się stąd zwalić
może się stąd zwalić
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Albo poleciećBemowo1 pisze:i kabel,
może się stąd zwalić

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".