na dziennym spadki jak w mordę strzeliłBemowo1 pisze:według fal tak byłoby najlepiejfreakout pisze:złoto i wzrosty... nie byłbym tego taki pewienna W1 z młotko-wisielców mamy uformowaną spadającą gwiazdę więc raczej dalej pojedziemy w dół - taki sam scenariusz pokazuje też wolumen
DayTrading: Piątek 14.11.2014
Re: DayTrading: Piątek 14.11.2014
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
masz racje Bemowo przemyslalem i bedzie takBemowo1 pisze:NiekoniecznieDavidFx pisze:Gold W1
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
dla przypomnienia historyczny NASDAQ RGR z 2007 roku:

jakieś porównanie z DAX?
-- Dodano: 15 lis 2014, 13:02 --
Więc się określ czy widzisz młot czy wisielce. Ja widzę na złocie weekly dwa młoty.
Wolumen duży. Silniejsze byki przejmują pałeczkę. Jak dla mnie złoto UP.
Szczególnie, że idzie referendum w Szwajcarii. (30 listopad?)
Do tego czasu złoto może rosnać, a jak referendum nie wypali no to pewnie spadnie.
jakieś porównanie z DAX?
ostatnio jak pisałeś, to na parach z JPY i na Sp500 też były "wisielce", które jednak okazały się młotami wzrostowymi... i pary jenowe oraz SP500 odbiły mocno UP.freakout pisze:złoto i wzrosty... nie byłbym tego taki pewienna W1 z młotko-wisielców mamy uformowaną spadającą gwiazdę więc raczej dalej pojedziemy w dół - taki sam scenariusz pokazuje też wolumen
![]()
Więc się określ czy widzisz młot czy wisielce. Ja widzę na złocie weekly dwa młoty.
Do tego czasu złoto może rosnać, a jak referendum nie wypali no to pewnie spadnie.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
Dadas
Już pisałem i napiszę jeszcze raz:highend pisze:świece Ci na wykresie jadą w bokDadas pisze: No i jak myślicie? Co dalej z DAX?
Tzn., który kierunek na najbliższy tydzień, dwa?![]()
ja już w ogóle nie kumam tych eksperymentów
Świece, AT, itp. nie mają nic wspólnego z tradowaniem.
Liczy się jedynie dynamika i kierunek.
Co do kierunku, pomocne są schodki z S/R.
To samo w 3-ch projekcjach:
S&P tygodniowy;
-
Dadas
Bo nie nauczyłeś się podstaw.highend pisze: Więc się określ czy widzisz młot czy wisielce. Ja widzę na złocie weekly dwa młoty.
Nie mogą być 2 młoty obok siebie.
Młot jest po spadku, więc pierwsza jest mlotem.
Druga jest wisielcem, bo ten pierwszy młot był trendowo wzrostowy.
na m30 cuda na złocie się działy, sytuacja analogiczna do edkaDavidFx pisze:masz racje Bemowo przemyslalem i bedzie takBemowo1 pisze:NiekoniecznieDavidFx pisze:Gold W1
wróć do tamtego posta i przeczytaj jeszcze raz co napisałemhighend pisze:dla przypomnienia historyczny NASDAQ RGR z 2007 roku:
jakieś porównanie z DAX?
ostatnio jak pisałeś, to na parach z JPY i na Sp500 też były "wisielce", które jednak okazały się młotami wzrostowymi... i pary jenowe oraz SP500 odbiły mocno UP.freakout pisze:złoto i wzrosty... nie byłbym tego taki pewienna W1 z młotko-wisielców mamy uformowaną spadającą gwiazdę więc raczej dalej pojedziemy w dół - taki sam scenariusz pokazuje też wolumen
![]()
a co do złota - prześledź moje ostatnie 2 załączone screeny i popatrz co działo się wcześniej, a dopiero potem pisz o wzrostach
-
Dadas
No i ta najbardziej sławetna projekcja Dadas_Half_Body chart:
DJIA _T byczo, choć możliwy powrót do przebitego długoterminowego oporu: