Hmmm....
Tąpnięcie na kakao odwołane?
Lipa trochę . Popcorn juz zrobiłem i rozsiadlem sie wygodnie przed ekranem , a te dziady jeszcze na 8k chcą wrócić . Nie ładnie z ich strony .
Ok. To L w takim razie po 7870 cel 8100 . Zobaczymy czy dadza zarobić coś na L do 18:30
Edit. Sl= be i git
Noooo wreszcie ruszyli .... ileż mozna czekać
Obym dożył takich czasów, że Goldmany będą w popłoch wpadać jak się dowiedzą, że platformę odpalam ...
USD/PLN trend spadkowy, nic sie nie zmienilo. Nie ma zadnych przesłanek do odwrocenia silnego trendu. 3.800 i nizej
usdpln.png
ropa broni strefy S/D 65.5-66.5. Taniej raczej nie będzie.
ropad1.png
A te piątkowe wzrosty na indeksach to raczej tylko realizacja zyskow lub ucinanie strat. SP500 domknęło w tym tygodniu lukę z 19.09.2024 i ma jeszcze sporo miejsca zeby spadać dalej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
oficjalnie widac ze jest przesiadka na europe z kapitalem i oficjalnie na dlugo ale to wlasnie moze byc pulapka bo sytuacja moze sie zmienic w jeden dzien i pewnie tak bedzie ktoregos slonecznego poranka w wakacje ale tymczasem zarobia miliardy na skowiczach daxa i kupujacych $y.
Zobaczymy jak będzie, jestem niestety uwiązany do dolara. Ebc robi w październiku 2025 cbdc i jeszcze się wiele może zmienić w eurusd na plus jak i na minus. Zastanawiam się nad wymianą usd na chf.
Co do świecy na usdpln po której ma nie być wzrostów i jedynie spadki to nie chcę się wymądrzać bo jestem początkujący, ale w tych czasach AT nie działa.
Co do świecy na usdpln po której ma nie być wzrostów i jedynie spadki to nie chcę się wymądrzać bo jestem początkujący, ale w tych czasach AT nie działa.
Spadki są bardziej prawdopodobne. A wole sie ustawiac z prawdopodobieństwem. Za dolary banki kupują pln bo stopy procentowe są u nas na niezmienionym poziomie. Możecie wszyscy grać pod prąd. Tylko po co? Trend poki co jest spadkowy, jak sie odwroci to stanę po stronie kupujących dolara. Analiza fundamentalna i techniczna pokazuje S. L należy brać pod uwage po kilku mocnych sygnałach z AT bądz AF. Na ten moment nie widze żadnego. Nie oszukujmy sie. Po przebiciu 4pln za jednego $ jest sens przestawiac sie na ewentualną konsolidacje a nie spektakularne świece bulish ktore chcielibyście widziec. Elek nawet jesli AT nie działa to jaki znajdziesz sensowny powód na kupowanie dolara(oprócz tego że bardzo byś chciał)?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.