te o 10 też ważne ale pamietaj o tych z godz 14 czyli CPI mysle że PKB i CPI zadecyduja o kierunku na PLNkupanzupa pisze:A co panowie i panie myslicie dzis o USDPLN w kontekscie danych o 10 rano?
DayTrading: Piątek 13.02.2015
Re: DayTrading: Piątek 13.02.2015
- Kazimierz S
- Pasjonat
I co, z indexami?
Zdobędziemy dzisiaj te Himalaje 2100 SPX, 11000 DAX skoro jeszcze Szwedzi odkręcają kurek a amerykanie już zastanawiają się nad zniesieniem sankcji na Rosję??
Bo na naszych pagórkach dobrze jeżeli zdobędziemy Gubałówkę 2400 na WiG20.
Zdobędziemy dzisiaj te Himalaje 2100 SPX, 11000 DAX skoro jeszcze Szwedzi odkręcają kurek a amerykanie już zastanawiają się nad zniesieniem sankcji na Rosję??
Bo na naszych pagórkach dobrze jeżeli zdobędziemy Gubałówkę 2400 na WiG20.
Miód kupuj tylko Polski.
tak pislem ze eszcze zada na U J w nocy a Edek dopiero teraz opory ma
ZBKA 

Abyś Kasus sie nie mylił z tym edkiem, bo mam podobną idee. Podłapuje S gdzie mam sygnały ale jak patrze sobie na ten mało optymistyczny scenariusz dla pozycji krótkich który powoli nabiera wyraźniejszego sensu to mam chęć sie odwracać
Ale z reguły jak się odwróce to na pewno strzeli w piekło
wiec siedze w S bo druk euro sie nie skończył.

- Kazimierz S
- Pasjonat
Nie wiem co w tym dziwnego. Przeciez jest trend spadkowy.. Będzie wzrostowy to będę grał L.Mpapiez pisze:Kusus,Kusus pisze:Dzisiaj wrocimy tam skad przyszlismy wczoraj.kosandy pisze:Hey
Pan Rynek zainaugurował festiwal kilku tygodni longów na edku (tak mi się wydaje). Emocje związane z Grecją już są "skonsumowane" w znacznej części...
Zobaczymy co będzie...
Nie chce cię martwić, ale ty masz tylko i wyłącznie pogląd "eSkowy" na edka.
W ogóle nie bierzesz pod uwagę longów.
Mało tego, mówisz (wróżysz) co dziś będzie.
Dla mnie żeby wracać tam skąd przyszliśmy, musimy wrócić najpierw poniżej 1.14.
Wtedy bym może taki scenariusz wziął pod uwage.
A jak miałbym prorokować co dziś będzie, to retest 1.1460 powinien się odbyć a może i atak na 1.15.
Zresztą bierz pół serio to co napisałem bo tak jak w poście powyżej - nie mam dzisiaj poglądu na rynek ze względu na brak czasu.
2081 S naSP500 dobrane 4 esk
sa
dax lekko szczyt poprawil zarwota bedzie czekal juz na sp500

dax lekko szczyt poprawil zarwota bedzie czekal juz na sp500
- atlanticos
- Maniak
Nowy widze łapie eski mimo ze wyszlismy z flagi górą, Kusus wróży S, większosc w ankiecie tez widzi spadki, Oandianie zapakowani w eski tak ze miejsca w pociagu zaczyna brakowac... no to ja sobie nadal swojego scenariusza sie potrzymam...
Albo bede jednym z niewielu wygranych albo jednym z niewielu...przegranych w batalii z edkiem
edek h4 - obecnie warto poczekac do 11 na zamkniecie swiecy h4... jesli nie wrocimy do wnetrza flagi i nie zrobimy objecia bessy to szanse na spadki beda bardzo małe IMO, i pamietajmy ze piątki to nie czas powrotów po czwartkowych ruchach tylko w 8 przypadkach na 10 dożynki po czwartku....
https://www.tradingview.com/x/RAM72pBu/
Albo bede jednym z niewielu wygranych albo jednym z niewielu...przegranych w batalii z edkiem

edek h4 - obecnie warto poczekac do 11 na zamkniecie swiecy h4... jesli nie wrocimy do wnetrza flagi i nie zrobimy objecia bessy to szanse na spadki beda bardzo małe IMO, i pamietajmy ze piątki to nie czas powrotów po czwartkowych ruchach tylko w 8 przypadkach na 10 dożynki po czwartku....

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Fakt, skusiłem się jednak na AU.atlanticos pisze:Nowy widze łapie eski mimo ze wyszlismy z flagi górą, Kusus wróży S, większosc w ankiecie tez widzi spadki, Oandianie zapakowani w eski tak ze miejsca w pociagu zaczyna brakowac... no to ja sobie nadal swojego scenariusza sie potrzymam...
S 0.7761.
SL 0.7802.
TP ostatnie low.
Co by się jednak nie stało i w którą stronę by nie poszło - wielu pipsów życzę

Piątki lubią być nieprzewidywalne. Zresztą dzisiaj jest 13 th Friday

- elastyczny_33
- Bywalec
okolice 16-17 lutego to jednak retest 10600 dax i sp 500 2050-60d i potem last ride.
Alternatywa
do końca lutego/ góra 2-3 marzec możliwy test 11300-400 na dax i sp 500 2130-40 i to by było na tyle potem odwiedziny 10000 i 9500 koniec korekty i znów na 11 000 ( oczywiście zaokrąglenia okolic poziomów ). Elki wczoraj skasowane koszyk S po woli otwiera się z pozycjami na ostatnia dzidę w górę.
Wszystko dla long trendowców a nie day
Alternatywa
do końca lutego/ góra 2-3 marzec możliwy test 11300-400 na dax i sp 500 2130-40 i to by było na tyle potem odwiedziny 10000 i 9500 koniec korekty i znów na 11 000 ( oczywiście zaokrąglenia okolic poziomów ). Elki wczoraj skasowane koszyk S po woli otwiera się z pozycjami na ostatnia dzidę w górę.
Wszystko dla long trendowców a nie day