DayTrading: Piątek 12.08.2016
-
- Bywalec
Re: DayTrading: Piątek 12.08.2016
Witam, za dużo na tym forum określeń typu: jeśli, dojdzie do itd. nie ważne gdzie jest cena ważne co Ty zrobisz jak ceną będzie tam gdzie ma być...
Ropa dla Mnie na tą chwilę wygląda tak
Ropa dla Mnie na tą chwilę wygląda tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
U mnie jeszcze się jeszcze rusza, ale piątek po południu odpuszczamkolbi123 pisze:Przestało się poruszać, to chyba koniec na dzisiaj.
Dziś było OK, dopóki trzymałem się zasad. Pierwsza transakcja +2,5k dobre wejście i dobre wyjście. Później trzeba było zostawić grę na parę godzin i założyłem się z rynkiem wbrew swoim analizom. Najtrudniej się powstrzymać jak wszystko dobrze idzie, tylko coś się trochę nie zgadza.. Postawiłem na S z dużym SL (SL ponad szczytami) i znowu to samo... -4,5k. Ryzyko nie popłaca w tej grze..
Cieszę sie , że od razu wuczułem dziś DAX-a, że nie ma sensu tam dzisiaj grać. Jeszcze mam szatański pomysł, żeby następnym razem w takiej sytuacji jak dzisiaj przy drugiej transakcji, gdzie będzie wiadomy spory ruch obstawić w dwie strony z dużymi SL-ami. Ciekawe jakby to wyszło. Na ropie nie ma wielkich wahań, to mogło by się udać.. Taki szatański pomysł
Cieszę sie , że od razu wuczułem dziś DAX-a, że nie ma sensu tam dzisiaj grać. Jeszcze mam szatański pomysł, żeby następnym razem w takiej sytuacji jak dzisiaj przy drugiej transakcji, gdzie będzie wiadomy spory ruch obstawić w dwie strony z dużymi SL-ami. Ciekawe jakby to wyszło. Na ropie nie ma wielkich wahań, to mogło by się udać.. Taki szatański pomysł

To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
-
- Stały bywalec
Kolego poczytaj mój podpisŚwieżak44 pisze:Dziś było OK, dopóki trzymałem się zasad. Pierwsza transakcja +2,5k dobre wejście i dobre wyjście. Później trzeba było zostawić grę na parę godzin i założyłem się z rynkiem wbrew swoim analizom. Najtrudniej się powstrzymać jak wszystko dobrze idzie, tylko coś się trochę nie zgadza.. Postawiłem na S z dużym SL (SL ponad szczytami) i znowu to samo... -4,5k. Ryzyko nie popłaca w tej grze..

-- Dodano: pt 12-08-2016, 22:51 --
Co do Edka, liczyłem dziś na 1,1300 ale się przeliczyłem . Kto ustawił TP ten łapnął parę pipsów. W tym momencie wstrzymuję się z ceną dalszego rozwoju - nie widze jasnych sygnałów, poza tym piątek rządzi się swoimi prawami.daniel1704 pisze:Kolego poczytaj mój podpisŚwieżak44 pisze:Dziś było OK, dopóki trzymałem się zasad. Pierwsza transakcja +2,5k dobre wejście i dobre wyjście. Później trzeba było zostawić grę na parę godzin i założyłem się z rynkiem wbrew swoim analizom. Najtrudniej się powstrzymać jak wszystko dobrze idzie, tylko coś się trochę nie zgadza.. Postawiłem na S z dużym SL (SL ponad szczytami) i znowu to samo... -4,5k. Ryzyko nie popłaca w tej grze..
Cieszę sie , że od razu wuczułem dziś DAX-a, że nie ma sensu tam dzisiaj grać. Jeszcze mam szatański pomysł, żeby następnym razem w takiej sytuacji jak dzisiaj przy drugiej transakcji, gdzie będzie wiadomy spory ruch obstawić w dwie strony z dużymi SL-ami. Ciekawe jakby to wyszło. Na ropie nie ma wielkich wahań, to mogło by się udać.. Taki szatański pomysłi wyciągnij wnioski . Zarządzanie portfelem, strategia, konsekwencja.
Nie sztuką jest zyskać +300 pip-s w ciągu dnia
Sztuką jest utrzymać +300 pip-s w ciągu roku..
Nie sztuką jest zyskać +300 pip-s w ciągu dnia
Odpowiedz na Twoja stopke: To proste. Handluj tylko jeden dzien w roku.
Edek moze cos takiego. Bez zmian od roku. Ta sama sekwencja.
@Swiezak
Juz Ci kiedys podpowiadalem. CCI i wstegi BB. Poziomy masz na wykresie, kazdy kanal to 516 pipek od wiekow taki sam. Powodzenia
Odpowiedz na Twoja stopke: To proste. Handluj tylko jeden dzien w roku.
Edek moze cos takiego. Bez zmian od roku. Ta sama sekwencja.
@Swiezak
Juz Ci kiedys podpowiadalem. CCI i wstegi BB. Poziomy masz na wykresie, kazdy kanal to 516 pipek od wiekow taki sam. Powodzenia
Chamski ruch na edku, i skuteczny wskaźnik, niestety u mnie dzisiaj zaliczone sl (a były na plusie pozycje)
Scenariusz na poniedziałek mam - zakładam spadki - sl już całkiem krótki (chyba. że otworzymy się z porządną luką hossy)
-- Dodano: 13 sie 2016, 00:41 --
H4, aby wskazanego poziomu nie pokonać i będzie zwała jak ta lala, ale przez weekend wiele może się zmienić
Scenariusz na poniedziałek mam - zakładam spadki - sl już całkiem krótki (chyba. że otworzymy się z porządną luką hossy)
H4, aby wskazanego poziomu nie pokonać i będzie zwała jak ta lala, ale przez weekend wiele może się zmienić
Bemo, a masz coś na GBP ?Bemowo1 pisze:Chamski ruch na edku, i skuteczny wskaźnik, niestety u mnie dzisiaj zaliczone sl (a były na plusie pozycje)
Goldman mówi w ciągu 3 miesięcy 1.20
Widzisz jakieś odreagowanie jeszcze w międzyczasie ?
The only way is up
miesięczny, moim zdaniem brakuje ostatniej śrubki
-- Dodano: 13 sie 2016, 00:49 --
nawet jeszcze nie lukałem, jestem teraz w Wawie, więc korzystam z komputera Siostry.
Jak coś sensownego wykukam - postaram się wrzucić (i jak on zachowa się względem edka)
na ten moment kabel cały czas pod wodą
Nie mogę go ugryźć......TsunamiPL pisze:
Bemo, a masz coś na GBP ?
Widzisz jakieś odreagowanie jeszcze w międzyczasie ?

nawet jeszcze nie lukałem, jestem teraz w Wawie, więc korzystam z komputera Siostry.
Jak coś sensownego wykukam - postaram się wrzucić (i jak on zachowa się względem edka)
Dzięki. Miłego weekendu.Bemowo1 pisze:miesięczny, moim zdaniem brakuje ostatniej śrubki
Nie mogę go ugryźć......TsunamiPL pisze:
Bemo, a masz coś na GBP ?
Widzisz jakieś odreagowanie jeszcze w międzyczasie ?![]()
The only way is up
kabel m30,
rzedko coś takiego mówię:
z tego może rozwinąć się porządny ruch spadkowy
L dopiero po pokonaniu wskazanego poziomu,
niestety, dopiero jak będę miał więcej czasu popróbuję na tym grać
rzedko coś takiego mówię:
z tego może rozwinąć się porządny ruch spadkowy
L dopiero po pokonaniu wskazanego poziomu,
niestety, dopiero jak będę miał więcej czasu popróbuję na tym grać