Tomasz196407 pisze: 13 lip 2019, 21:53
XAB pisze: 13 lip 2019, 21:50
4rano poniedz dane z chin i jak kiepskie to wg zasad ropa pojdzie w dol bo kiepsko to tez znaczy mniejsze zapotrzeb na rope a jak bedzie to narazie mozna tylko pod jas formacyjke na krotko wejsc i tyle
spokoju w weekend ja koniec juz
Xab ja sie nie znam na danych
ale jest tu Rafał wszystko napewno wyjaśni
bo była info tez o cieciu produkcji w tym tygodniu
Tomasz podziękowania za projekcie na WTI , ja postaram się jutro coś od siebie dodać o rynku ropy ale dziś jestem po 18 godzinach podróży , powrotu do domu w Polsce i jak na razie cieszę się widokiem dzieciaków i bocianów które mam za oknem

..
Tak na szybko bo jestem po analizie dolara .. Czerwona księga 10.07.2019 ... większość członków za utrzymaniem stóp na dotychczasowym poziomie nawet gołębi J. Bullard który był za cięciem o 0,50 pkt zmienił zdanie na 0,25 pkt . FOMC będzie cieło stopy przy pogarszających się danych i spowolnieniu ale przed kolejnym posiedzeniem 24.07.2019 nie mamy żadnych kluczowych danych które mogły by zmienić ten układ więc na tą chwilę nie ma żadnych przesłanek że przytną stopy choćby nawet o 0,25 pkt .. Zastanawiają się nad kosmetycznym cięciem tylko ze względu na spadającą inflację żeby ją troszkę pobudzić ale wzrastające ceny ropy to zrobią a kolejny odczyt jet dopiero 13.08.2019 więc jabym jeszcze nie przekreślał dolara .
Nowy program nazwany MMS , to inna forma QE która ma pobudzić gospodarkę i efektem tego mamy wzrosty na indexach ..