DayTrading: Piątek 10.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 paź 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.10.2014

Nieprzeczytany post autor: laranja »

lukpiasek pisze:na wsparciach trendu wzrostowego dominuje strach a przy oporach euforia tak trudno pomyśleć ;) 76%ma eL z ponad 10tyś bo euforycznie liczyli że przebije dyche szybko łatwo i przyjemnie to ich przewieźli ;)
Nieprawda, w trakcie wzrostów na DAX L miało max 30%, na SP500 to w ogóle >90% było na S. Teraz pierwszy raz od dłuższego czasu L na SP500 ma więcej niż połowa (55.56%). Niestety mforex nie udostępnia wykresu, jak to się zmieniało w czasie, więc ciężko wyciągnąć z tego jakieś dokładne wnioski, ale tak to wygląda na kontraktach - jak mocno rośnie, to dajemy S, bo już jest wysoko, a jak leci w dół, to łapiemy dołki. ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

sp500 - mistrzostwo krętactwa.

środa - wieeelka zielona świeca UP ....
myślałem sobie wtedy (osz kurr.... cały plan spadków w pizdu) - no chyba, że w czwartek będzie jeszcze większa czerwona w dół.... Wtedy tak myślałem (w środe) i ta czerwona większa wydawała się po takiej zielonej niemożliwa..... A JEDNAK (!)
Dranie wredne. Nadal jestem wściekły o to (i chyba nie tylko ja).

To dzisiaj piątek - musieliby zrobić jeszcze większą zieloną świecę na UP (do 1980 ;)) Buahaha, wtedy bym chyba pękł ze śmiechu 8)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

zakupy poczynione?

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

laranja pisze:jak mocno rośnie, to dajemy S, bo już jest wysoko, a jak leci w dół, to łapiemy dołki. ;)
ok ale tylko w trendach bocznych to działa :arrow: patrz AT
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Damian77 pisze:zakupy poczynione?

zakupy jakie? bo nie wiem o co Ci chodzi? chyba nie o DAX? :twisted:

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

skalpik byl na kablu teraz co z SP500 ;) 1913 jest jesl odbijanka to U J okazja moze byc

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

highend pisze:sp500 - mistrzostwo krętactwa.
Prawda. :D 3 razy było łatwo (takie same korekty jeśli chodzi o zasięg i strukturę w lutym, kwietniu i sierpniu), ale za to za 4. strasznie namieszali, główną linię przekroczyli w tą i z powrotem po kilka razy (można ją sobie wsadzić gdzieś, chyba tylko fibo się liczy). Nowy tym razem miał rację z short squeez i regułami po FED.

DAX na razie zatrzymał się idealnie na tej szarej kresce, którą wklejałem lub można sobie taki kanał narysować (w załączniku), ale nie ma mocy, więc to pewnie tylko chwilowy przystanek.

@luk, ja nie mówię, że to działa, tylko taki jest sposób myślenia "tłumu" na kontraktach, co widać na tych wszystkich wskaźnikach sentymentu, więc ja nie wiem, gdzie jest euforia, a gdzie strach, dorabiasz sobie teorię, a to wcale nie wynika z tych danych, które podają brokerzy. Tak samo ja mogę powiedzieć, że skoro pierwszy raz od niepamiętnych czasów więcej niż połowa jest na L na SP500, to właśnie będzie większa zwała. Poza tym, jak popatrzysz, na W1 na SP500 to z grubsza można powiedzieć, że ostatnio właśnie była euforia (Nowy wklejał te wykresy, gdzie najpierw właśnie jest strach, smart money kupuje, na końcu pion i euforia - teraz właśnie tam możemy być). Krótko mówiąc na takim kombinowaniu, co myślą inni i ja zrobię inaczej, bo wiem, że wszyscy się boją, to kupię, moim zdaniem więcej razy się człowiek przejedzie niż zarobi. Lepiej patrzeć na wykres - czy robią nowe dołki, czy są jakieś formacje, bo pisząc, że teraz jest strach, bo leci pionowo to tak naprawdę reprezentujesz punkt widzenia większości - tłum łapie L na kontraktach, bo "za bardzo" spadło, więc musi odbić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 12:19 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

Damian77
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian77 »

highend pisze:

wiem, ze w obliczu zalamania swiatowej gospodarki to szalenstwo ale ciurkiem nie bedzie tez spadac
i tak badam "temat"

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

DAX M5 jest dywergencja, jeśli kanał z D1 miałby zadziałać, to muszą się mocniej odbić.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 12:28 przez laranja, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Damian77 pisze:
highend pisze:

wiem, ze w obliczu zalamania swiatowej gospodarki to szalenstwo ale ciurkiem nie bedzie tez spadac
i tak badam "temat"
Na forexie jesteś od 2008 roku (rejestracja na forum patrzę) i "badasz temat" ? :shock:
to może zbadaj go jak zobaczysz, że trend się odwrócił?

Zablokowany