highend pisze:sp500 - mistrzostwo krętactwa.
Prawda.

3 razy było łatwo (takie same korekty jeśli chodzi o zasięg i strukturę w lutym, kwietniu i sierpniu), ale za to za 4. strasznie namieszali, główną linię przekroczyli w tą i z powrotem po kilka razy (można ją sobie wsadzić gdzieś, chyba tylko fibo się liczy). Nowy tym razem miał rację z short squeez i regułami po FED.
DAX na razie zatrzymał się idealnie na tej szarej kresce, którą wklejałem lub można sobie taki kanał narysować (w załączniku), ale nie ma mocy, więc to pewnie tylko chwilowy przystanek.
@luk, ja nie mówię, że to działa, tylko taki jest sposób myślenia "tłumu" na kontraktach, co widać na tych wszystkich wskaźnikach sentymentu, więc ja nie wiem, gdzie jest euforia, a gdzie strach, dorabiasz sobie teorię, a to wcale nie wynika z tych danych, które podają brokerzy. Tak samo ja mogę powiedzieć, że skoro pierwszy raz od niepamiętnych czasów więcej niż połowa jest na L na SP500, to właśnie będzie większa zwała. Poza tym, jak popatrzysz, na W1 na SP500 to z grubsza można powiedzieć, że ostatnio właśnie była euforia (Nowy wklejał te wykresy, gdzie najpierw właśnie jest strach, smart money kupuje, na końcu pion i euforia - teraz właśnie tam możemy być). Krótko mówiąc na takim kombinowaniu, co myślą inni i ja zrobię inaczej, bo wiem, że wszyscy się boją, to kupię, moim zdaniem więcej razy się człowiek przejedzie niż zarobi. Lepiej patrzeć na wykres - czy robią nowe dołki, czy są jakieś formacje, bo pisząc, że teraz jest strach, bo leci pionowo to tak naprawdę reprezentujesz punkt widzenia większości - tłum łapie L na kontraktach, bo "za bardzo" spadło, więc musi odbić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.