DayTrading: Piątek 10.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 11 paź 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 10.10.2014

Nieprzeczytany post autor: laranja »

lukpiasek pisze:kupuj tanio kiedy wszczyscy drżą a drżyj kiedy wszcy inni są zachłanni :mrgreen: :564:
Tak, tylko, że to się wszystko tylko fajnie mówi. Skąd wiesz, że teraz wszyscy drżą? Na mforex 76% ma L na DAXie. ;) Jakbyśmy mieli wykres sentymentu w dłuższym okresie i procent L zacząłby maleć mimo spadającego kursu, to dopiero można by było mówić o strachu.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

laranja pisze:
lukpiasek pisze:kupuj tanio kiedy wszczyscy drżą a drżyj kiedy wszcy inni są zachłanni :mrgreen: :564:
Tak, tylko, że to się wszystko tylko fajnie mówi. Skąd wiesz, że teraz wszyscy drżą? Na mforex 76% ma L na DAXie. ;) Jakbyśmy mieli wykres sentymentu w dłuższym okresie i procent L zacząłby maleć mimo spadającego kursu, to dopiero można by było mówić o strachu.
76% ma L na daxie? ;) :shock: :shock: :shock: :shock:

Lukpiasek jak Ty na DAXie widzisz Trend Boczny to ja już nie mam pytań :563:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

laranja pisze:
na wsparciach trendu wzrostowego dominuje strach a przy oporach euforia tak trudno pomyśleć ;) 76%ma eL z ponad 10tyś bo euforycznie liczyli że przebije dyche szybko łatwo i przyjemnie to ich przewieźli ;)

do 12 w poludnie dax wróci ponad 8900 po 12 powinien być odpał na połnoc - jak nie to kolejny plus+ dla miśków
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 11:37 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Kazdy widzi to co chce widziec :)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Doniek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Doniek »

Oj ciekawe jaki dzisiaj zasięg korekty na WTI , narazie walcza z 84,75 :?
Jeśli chcesz uniknąć krytyki nic nie mów, nic nie rób, bądź nikim...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

DavidFx pisze:Kazdy widzi to co chce widziec :)
Nie no chyba rozumiem. Trend Boczny na dax to jakby cały ten RGR narysowany i jazdy od 8900 do 10000 punktów w górę i dół.

Główny trend wzrostowy na miesięcznym pozostaje nienaruszony (bodajże 6500 punktów obecnie na dax linia przebiega),
ale ten na weekly został przebity (podobnie jak ten na sp500 parę dni temu).... zatem kierunek jest niejako jasny. W dół.
Do tego LT na monthly wątpię że dolecimy, ale zasięg widocznego RGR (koślawy bo koślawy, ale na weekly jest) każdy może sobie banalnie obliczyć.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 11:42 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

highend pisze:
laranja pisze:
76% ma L na daxie? ;) :shock: :shock: :shock: :shock:

Lukpiasek jak Ty na DAXie widzisz Trend Boczny to ja już nie mam pytań :563:
wszystko zależy od kontekstu dopóki tego nie zakumasz nie licz na duzy sukces no chyba że już masz z 200% depo chętnei bym zerknął na Twojego myfxbooka jak sobie poczyniasz bo widzę w Tobie potencjał spory na dobrego zawodnika ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

highend pisze:DAX - linia szyi RGR przebita.... LT wzrostowa przebita
moim zdaniem jakiekolwiek odbicie na UP to będzie max do przebitej linii.

może być podbitka na sesji USA (coś a'la środowa akcja - tylko już raczej nie na taką skalę)....
zatem ja już teraz czekam na rozwój wydarzeń.
Popieram. :) Na W1 teraz widać, że wzrosty, to mógł być ruch powrotny, no i teraz ten RGR (w załączniku). No chyba, że od tej szarej linii się odbijemy, na D1 będzie pozytywna dywergencja i okaże się, że ten RGR był zbyt oczywisty, bo każdy już go widział od dawna, więc nie zadziała. No ale na coś się trzeba zdecydować, a w obliczu kiepskiej sytuacji w EU ciężko sobie wyobrazić jakieś wielkie odbicie (chyba, że przy euroQE kiedyś). Gratulacje highend, bo praktycznie od szczytu dobrze pisałeś o tych spadkach. Na DAX widziałem, że sytuacja jest średnia, ale w kontekście USA, to się długo nie zgadzałem, a jednak wyszło na Twoje. :clap:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Lukpiasek miałem ponad 100% depo w lipcu, ale zacząłem wydziwiać z surowcami i z edkiem na L i skończyło sie źle.
Póki co jednak jestem na dobrej drodze by się odgrzebać i niejako zacząć od nowa.
Ale na FX "bawię się" dopiero od grudnia 2013 (data mojej rejestracji na forum).

Laranja - dzięki :) Liczyłem na daxie na jakieś odbicie na UP jak bylismy w okolicach 9000 - a tu nic... siła w dół była ogromna. Teraz (8800) wiekszość pisze "strach pakować eSki" - no tak, ale pakować eLki to chyba większy strach ;)
najlepiej nie robić nic - wtedy się nie straci i nie zarobi ;)

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kr85kr »

na h1 wyszli z kanalu , jak nie beda chcieli wrocic to pewnie bedzie odbicie od 8850 w dol ponownie

Zablokowany