DayTrading: Piątek 1.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 lut 2013, 23:20

Wzrost
17
33%
Bez zmian
3
6%
Spadek
32
62%

Liczba głosów: 52

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 1.02.2013

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Mpapiez pisze:w ciągu roku będziesz miał kilkanaście milionów na koncie
nie o to mi chodzi, jeżeli pomnożę tą 1/3 to wypłacę, i tak co miesiąc, jak uzyskam świadomość że naprawdę jestem dobry na podstawie gry z kilku miesięcy to wejdę na wyższe obroty
według mnie do różnego poziomu zarobków jest inny stopień przygotowania
a ja muszę mieć zajebist*ego wewnętrznego pewniaka żeby móc ze spokojem grać większą stawką
jedno z moich założeń mówi że "wraz z rozwojem będę coraz lepszy" a więc zdolność grania będzie rzutowała na poziom stawki, na większe ryzyko kapitału jest jeszcze kawał życia

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Nowy500 pisze:Wydaje mi sie w przyszlym tyg w poniedzialek zobaczymy mala korekte na parach z jenem. Zeby podczas reszty tygodnia powykreslac nowe szczyty. Korekta jest prawdopodobna gdyz na H1 EJ utworzyl sie 2x szczyt. Indeks japonski znajduje sie w otwartej drodze do nastepnego oporu czyli 11413. Wiec w poniedzialek na wszelki wypadek dam sobie spokuj :) zeby od wtorku utrzymac dluga pozycje na EJ az do piatku. Zobaczymy co z tego bedzie.
NIedziele POniedzialek powinna byc ladna korekta ale nie wyluczone jeszcze jakies UP zobaczymy ale sie szykuje na ladna 200 300 pipsowa korekte

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

mam pytanie, w jaką spółkę z wigu chcielibyście zainwestować?? albo index np mwig??
czy pekao jest dobrą możliwością? szukałem ale nie mam pomysłu

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Z WIGU moim zdaniem najlepszym wyborem jest KGHM, PZU i PEKAO,, ale ze względu na to iż nie widzę dobrych perspektyw dla gospodarki i spodziewam się pikowania w dół indeksów czyli powtórki z poprzednich "kryzysów" nie zainwestuję narazie grosza niemniej jak zlecą na dół to będę łapał dołek na KGHM spółka zdrowa i dobrymi perspektywami
windsurfing na falach trendu

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

roberttheus pisze:Z WIGU moim zdaniem najlepszym wyborem jest KGHM, PZU i PEKAO,, ale ze względu na to iż nie widzę dobrych perspektyw dla gospodarki i spodziewam się pikowania w dół indeksów czyli powtórki z poprzednich "kryzysów" nie zainwestuję narazie grosza niemniej jak zlecą na dół to będę łapał dołek na KGHM spółka zdrowa i dobrymi perspektywami
pekao rozważam dlatego że unicredit ostatnio wyzbył się akcji i to pociągneło spadki, jest teraz luka na tej spółce, ponadto panuje obiegowa opinia że jak ma ruszyć giełda do góry to za sprawą banków
rozważam poza tym mwig40 z tego względu, iż brakuje mu do procentowego wzrostu do wigu20 (od dołka kryzysu)
anale mówią co moim zdaniem słuszne że jak wychodziliśmy z dołka to inwestorzy patrzyli najpierw na "silniejsze spółki" (tu wig20) i w następnej kolejności będą te w dole spreadu
nie znam się na wigu, z tego co zasłyszę na cnbc wyrabiam sobie ogólny obraz
chciałbym kupić trochę akcji albo kontraktów i trzymać je w longtermie :D

w sumie to nawet z wykresu nie wynika że mwig mniej urósł

-- Dodano: sob 02-02-2013, 18:19 --

5 miesięcy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

pr7emo pisze:
roberttheus pisze:Z WIGU moim zdaniem najlepszym wyborem jest KGHM, PZU i PEKAO,, ale ze względu na to iż nie widzę dobrych perspektyw dla gospodarki i spodziewam się pikowania w dół indeksów czyli powtórki z poprzednich "kryzysów" nie zainwestuję narazie grosza niemniej jak zlecą na dół to będę łapał dołek na KGHM spółka zdrowa i dobrymi perspektywami
pekao rozważam dlatego że unicredit ostatnio wyzbył się akcji i to pociągneło spadki, jest teraz luka na tej spółce, ponadto panuje obiegowa opinia że jak ma ruszyć giełda do góry to za sprawą banków
rozważam poza tym mwig40 z tego względu, iż brakuje mu do procentowego wzrostu do wigu20 (od dołka kryzysu)
anale mówią co moim zdaniem słuszne że jak wychodziliśmy z dołka to inwestorzy patrzyli najpierw na "silniejsze spółki" (tu wig20) i w następnej kolejności będą te w dole spreadu

5 miesięcy

p.l akcje kup se unce zlota za 5k teraz jest relatywnie tania, a bedziesz mial zajebisty breloczek do kluczy :)
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nowy500 pisze:
pr7emo pisze:

5 miesięcy

p.l akcje kup se unce zlota za 5k teraz jest relatywnie tania, a bedziesz mial zajebisty breloczek do kluczy :)
no hehe a potem na śluby nie mają

qartek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: qartek »

pr7emo pisze:mam pytanie, w jaką spółkę z wigu chcielibyście zainwestować?? albo index np mwig??
czy pekao jest dobrą możliwością? szukałem ale nie mam pomysłu

PGE i PKOBP

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

a co one mają w sobie żebym się zdecydował?

Zablokowany