DayTrading: Piątek 09.06.2017
- fx-technik
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 09.06.2017
Tomaszu, nic z tego.
A co miałoby z tego być?
W tym wątku zapodawanie sygnałów jest zabronione.
Zresztą, wszędzie jest napisane, że każdy traduje na własną odpowiedzialność i na własne ryzyko.
Co miałoby wynikać z tych wpisów dla ciebie?
A co miałoby z tego być?
W tym wątku zapodawanie sygnałów jest zabronione.
Zresztą, wszędzie jest napisane, że każdy traduje na własną odpowiedzialność i na własne ryzyko.
Co miałoby wynikać z tych wpisów dla ciebie?
Liczy się tylko jedno: Zysk >> Strata !
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
DadasTradingSystemWorkshop ..... Dlaczego straciłem ten trade?
Jakby kto pytał, to jestem znany jako Dadas i to co piszę, jest moim zdaniem (co wynika z regulaminu forum).
Nie zdążyłem napisać, ale ostatnie ostatnie trejdy 4/4 i +3,8k i wszystkie straty dziś odrobione. Teraz się przyjrze co by tu jeszcze skalpnąć..
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
- fx-technik
- Fanatyk
Pisałem, chcesz, to się ze mną skontaktuj.warmia pisze:Z tym się jak najbardziej zgadzam.jen-yy pisze:
Nie chcę byc adwokatem, ale myślę że Dadasowi chodziło o to, że sam fakt istnienia oporu nie jest podstawą do zajęcia pozycji. Dopiero reakcja na niego na to pozwala.
Tylko jak ktoś kto łapie 2 pipsy może uwzględnic reakcję - to po primo.
A po drugie primo, uważam podobnie jak zauważył to forumowicz wcześniej ze te masowo wklejane przez Dadasa obrazki dokładnie nic nie wnoszą .
Podejrzewam , ze sam nie bardzo wie o co w nich chodzi - nie mówiąc o innych.
Poświęcę ci 3 - 6 godzin, to zobaczysz.
A, jeżeli nie chcesz, to nie wciskaj innym, że skoro ty nie rozumiesz, to autor jest głupi.
Ostatnio zmieniony 09 cze 2017, 18:53 przez fx-technik, łącznie zmieniany 1 raz.
DAX L . Jedziemy.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
Mario! Sugerujesz żeby rozjaśnić mu w głowie? he heMarioDM pisze:Haha. Właśnie. Też zauważyłem, że w dziale DT obowiązuje tendencja do chwalenia się zyskami i do tego byc może wirtualnymi. Nie chcę się nikogo czepiać bo zacząłem tu wpadać po kilkuletniej przerwie aby pogadać po prostu z takimi samymi zapaleńcami jak ja, ale zauważyłem już kilkakrotnie śmieszną sytuację. Jakiś forumowicz pisze np. "na tym instrumencie to bierzcie s bo ja biorę. Godzinę później ten instrument jest o 20 lub 30 pipsów wyżej i ten sam osobnik pisze "dniówka zarobiona", albo coś w tym stylu. Więc albo jest wyjątkowo złośliwą mendą i podpuszcza innych celowo na straty, albo ściemnia z tymi zyskami. Mam nadzieję, że właściwa jest druga opcja. Gdyby była to opcja pierwsza to nic tylko takiego dopaść i zrobić ognisko na głowie.Tomasz196407 pisze:
Fajnie to wszystko sie czyta z boku,
każdy zarabia,
ma super system, tu sie nauczył, tu zapłacił
tylko jest jedno ale???
jakie??
WSZYSTKO JEST PO CZASIE
Wybory wczorajsze, można przejrzec wczoraj co kto pisał,
w czym był
nagle rano zrobili wszystkie zarobione trejdy,
Pieknie
ale co z tego
-
- Fanatyk
Mario i Fx technik,
nie chce znowu po raz którys sie czepiać, bo tylko mi sie dostaje, w sensie że nic mi tu nie pasuje
Napisałem o tym bo wiem i pewnie tez sie domyslacie ze jest rozwiazanie takiej sytuacji- bardzo proste
Wola tu admina i Was wszystkich postawiłaby takie osoby pod przysłowiową scianą!
Nie chce pisać o tym bo sam jestem przeciw takiemu rozwiazaniu z prostekj przyczyny, to jest dział gdzie wstawiamy nasze analizy, komentarze, sugestie i tez nasze wykresy
Ale akurat Darek - jak to on mówi o sobie ze szydzą z niego! sam mi dopalał za moje analizy,
Moze poprostu tym postem chcem dac to do dyskusji ogólnej
nie chce znowu po raz którys sie czepiać, bo tylko mi sie dostaje, w sensie że nic mi tu nie pasuje

Napisałem o tym bo wiem i pewnie tez sie domyslacie ze jest rozwiazanie takiej sytuacji- bardzo proste

Wola tu admina i Was wszystkich postawiłaby takie osoby pod przysłowiową scianą!
Nie chce pisać o tym bo sam jestem przeciw takiemu rozwiazaniu z prostekj przyczyny, to jest dział gdzie wstawiamy nasze analizy, komentarze, sugestie i tez nasze wykresy
Ale akurat Darek - jak to on mówi o sobie ze szydzą z niego! sam mi dopalał za moje analizy,
Moze poprostu tym postem chcem dac to do dyskusji ogólnej
Już chciałem napisać ze taka forma odpowiedzi zasługuje na szacunek i ze jakoś sobie od 20- stu lat ( dokładnie w maju minęło) daję ( z trudem )radę na rynku. Ale dziękuję.fx-technik pisze:Pisałem, chcesz, to się ze mną skontaktuj.warmia pisze:Z tym się jak najbardziej zgadzam.jen-yy pisze:
Nie chcę byc adwokatem, ale myślę że Dadasowi chodziło o to, że sam fakt istnienia oporu nie jest podstawą do zajęcia pozycji. Dopiero reakcja na niego na to pozwala.
Tylko jak ktoś kto łapie 2 pipsy może uwzględnic reakcję - to po primo.
A po drugie primo, uważam podobnie jak zauważył to forumowicz wcześniej ze te masowo wklejane przez Dadasa obrazki dokładnie nic nie wnoszą .
Podejrzewam , ze sam nie bardzo wie o co w nich chodzi - nie mówiąc o innych.
Poświęcę ci 3 - 6 godzin, to zobaczysz.
Niestety po tym dopisku wyżej widzę , ze sie nie pomyliłem w ocenie autora, w której nie ma nic o głupocie ani wciskaniu.fx-technik pisze:
A, jeżeli nie chcesz, to nie wciskaj innym, że skoro ty nie rozumiesz, to autor jest głupi.
- fx-technik
- Fanatyk
Albo ja nie rozumiem polskiego, albo ty.warmia pisze: Podejrzewam , ze sam nie bardzo wie o co w nich chodzi - nie mówiąc o innych.
Dla mnie stwierdzenie, że autor sam nie bardzo wie o co w jego systemie chodzi, jest jednoznaczne.
BTW Nie wiem czy ktoś zauważył, że Nasdaq zaczął się zwalać. Obecnie spada 1,5% . Powodem tego jest spadek FANG. Nie wiem czemu akurat dziś . Ciekaw jestem czy SnP dołączy do niego.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
No właśnie chciałem sie spytać czy ktoś wie dlaczego tak popuścili w rajtuzy.MarioDM pisze:BTW Nie wiem czy ktoś zauważył, że Nasdaq zaczął się zwalać. Obecnie spada 1,5% . Powodem tego jest spadek FANG. Nie wiem czemu akurat dziś . Ciekaw jestem czy SnP dołączy do niego.
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"