DayTrading: Piątek 08.03.2019

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 mar 2019, 00:00

Wzrost
1
25%
Bez zmian
2
50%
Spadek
1
25%

Liczba głosów: 4

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 08.03.2019

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Świeżak44 pisze:Ale jakim cudem parę wykresów może mylić w sposób systematyczny tysiące bardzo inteligentnych ludzi... I to w jednym czasie. A jeśli tak się dzieje to logiczny wniosek, że musi być w tym jakaś metoda. Trzeba ją tylko znaleźć.
No widzisz :D

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

Tomasz196407 pisze: wyimaginowany rgr w głowie pojedynczej osoby
Jaki wyimaginowany skoro większość kto na tego RGRa gra go widzi i rysuje. I wielu nawet na forum go pokazuje. Podobnie z innymi formacjami cenowymi.

-- Dodano: sob 09-03-2019, 19:46 --
XAB pisze: ale nawet rzucac moneta mozesz doprowadzic do jakiejs perfekcji i wprawy
Piszesz głupoty bo rzut monetą nie daje żadnej przewagi. Szansa orzeł/reszka przy dużej liczbie prób oscyluje w okolicach 50%

Świeżak44
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Świeżak44 »

XAB, mylisz się. To nie jest rzut moneta, bo byś miał 50/50 wygrywajacych i przegrywajacych. Tu musi działać METODA. PS. Bardzo mnie zainteresowały ostatnio wszystkie Setup z wycinka SL. Może miejsca z SL-KAMI są kluczem do gry DT? Tak podejrzewam.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.

Caldeborn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Caldeborn »

Świeżak44 pisze:Ale jakim cudem parę wykresów może mylić w sposób systematyczny tysiące bardzo inteligentnych ludzi... I to w jednym czasie. A jeśli tak się dzieje to logiczny wniosek, że musi być w tym jakaś metoda. Trzeba ją tylko znaleźć.
Lubie Twoje poczucie humoru.
W czwartek sprzedales DJ-a, ja minute pozniej kupilem. Gdybym wiedzial ze chcesz sprzedac to bym kupil Twoja pozycje i oddal Ci pieniadze ktore straciles. Tak jak widzisz wykres nie zmylil "bardzo inteligentnych ludzi". Nie wiem jakiej strategii uzywales ale rozumiem pana Zaorskiego, ze woli rzucac kostka niz stosowac Twoje AT. Gdybys mial malego Bollingera na wykresie tez bys kupil. Przyjemnego szukania. Pozdrawiam

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Cblondyn pisze:
Jaki wyimaginowany skoro większość kto na tego RGRa gra go widzi i rysuje. I wielu nawet na forum go pokazuje. Podobnie z innymi formacjami cenowymi.

Nie chce mi sie juz pisać bo troche szkoda czasu straconego wczoraj i dzis na temat rgr-a

przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz moze zrozumiesz
zapraszam do testu oczywiscie na razie przed samym soba
10 razy wejscie z sl i tp pod rząd
bedziesz miał progres to twoj i innych grajacych rgr-y ma sens
tylko ze sam przyznajesz ze to 50/50
Ja odpowiedziałem na twój poranny post :d

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Tomasz196407 pisze:
Cblondyn pisze:

Nie chce mi sie juz pisać bo troche szkoda czasu straconego wczoraj i dzis na temat rgr-a

przeczytaj jeszcze raz i jeszcze raz moze zrozumiesz
zapraszam do testu oczywiscie na razie przed samym soba
10 razy wejscie z sl i tp
bedziesz miał progres to twoj i innych grajacych rgr-y ma sens
tylko ze sam przyznajesz ze to 50/50
Ja odpowiedziałem na twój poranny post :d
Widze, że chyba nie do końca rozumiesz co ja pisze. Nie widzisz progresu w sytuacji gdy za każdym razem TP>SL i szansie co najmniej 50%?

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

kazdy ma swoje zdanie a ja uwazam ze to wy piszecie glupoty bo wszedzie tak jak blond doszukujecie sie prawdopodob.i matematyki
to moze wytlumaczcie mi czemu tzw szuler potrafii rzucic kostka 6 razy na powiedzmy 7 i wyrzucic szostke
a to duzo gorsze prawdop trafienia niz 1 na 2
co innego szansa a co innego perfekcja
ja dalej nie widze roznicy
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:kazdy ma swoje zdanie a ja uwazam ze to wy piszecie glupoty bo wszedzie tak jak blond doszukujecie sie prawdopodob.i matematyki
to moze wytlumaczcie mi czemu tzw szuler potrafii rzucic kostka 6 razy na powiedzmy 7 i wyrzucic szostke
Nie Xab to nie tak, :D
to sa rozmowy nas forumowiczów na forum tematycznym, są rózne te gadki grzeczne i niegrzeczne
tematyczne i bzdurne
kazdy moze odpisac drugiemu
Ja widze problem inny psychologiczny
człowiek o swoich błedach nie rozmawia
ale za to zawsze pisze o swoich wymyslonych sukcesach
Ot co :564:

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

XAB pisze:kazdy ma swoje zdanie a ja uwazam ze to wy piszecie glupoty bo wszedzie tak jak blond doszukujecie sie prawdopodob.i matematyki
A co ma wspólnego oszukana kostka z forexem? Która może i na 100 rzutów miec za każdym razem szóstke? Jaki to ma związek z RGRem czy w ogóle z wykresem?

XAB
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: XAB »

wiesz tomasz
dla mnie to tu pisza przwaznie starzy wyjadacze
ZBYT STARZY BY CZEGOS ICH UCZYC I JUZ NAJGORZEJ JAK KOGOS SIE CHCE CHOC PODUCZYC ZE COS ROBI ZLE
kazdy ma wypracowana jakas tam swoja metode czy swojego gralla
i jedyny problem jest taki ze ten jego ?????////// gralll jest naj naj naj reszta to glupoty
zmykam bo to pogaduszki do poduszki jak zwykle
o rgrze sie wypowidalem wiec nie mieszaj
trzeba go zauwazac nie znaczy ze trzeba pod niego pozycjonowac
to chyba prosty przekaz
ty tez o rgrze piszesz a jakos nie zauwazylem bys kiedys napisal zaryzykowalem i zagralem pod rgra
Ostatnio zmieniony 09 mar 2019, 20:52 przez XAB, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora

Zablokowany