Ach chodzi o ten wolumen. Chyba sprawa była wyjasniona, że przy handlu na forex trudno o dostęp do wolumenu całego rynku bo rynek nie jest regulowany. Ale to chyba wiadomo dlaczego. Co nie podważa tego, że RGR to formacja zapowiadająca zmiane tendu wrostowego. I nie na podstawie wolumenu tylko sekwencji dołków a szczególności szczytów. Odwrotnie w przypadku oRGRaTomasz196407 pisze:
Skoro nie odpowiedziałeś 08.11.2018 4 miesiace temu na takie samo pytanie zadane przeze mnie
to co chcesz odpowiadać teraz
-dojrzałes
DayTrading: Piątek 08.03.2019
Re: DayTrading: Piątek 08.03.2019
-
- Fanatyk
To masz odpowiedx na Twój post?Cblondyn pisze:Ach chodzi o ten wolumen. Chyba sprawa była wyjasniona, że przy handlu na forex trudno o dostęp do wolumenu całego rynku bo rynek nie jest regulowany. Ale to chyba wiadomo dlaczego. Co nie podważa tego, że RGR to formacja zapowiadająca zmiane tendu wrostowego. I nie na podstawie wolumenu tylko sekwencji dołków a szczególności szczytów. Odwrotnie w przypadku oRGRaTomasz196407 pisze:
Skoro nie odpowiedziałeś 08.11.2018 4 miesiace temu na takie samo pytanie zadane przeze mnie
-dojrzałes
po za tym wczoraj w postowaniu z Przemem (nie wiem nie czytasz wszystkiego?) tyko spytałem czy w kazdym miejscu dowolnego wykresu mozna sobie takie miejsca wyznaczyc? i na podstawie czego
Definicja nie zwalnia wogóle z tego ze rynek fx jest bezwolumenowy(oczywiscie w dobrym słowa znaczeniu) i mozna dowolnie stawiac -moim zdaniem na podstawie geometrii wykreslnej która jest na poziomie szkoły sredniej
Wiec otrzymałem od Was (którzy stosujecie ta metode ) odpowiedx w postaci głupia gadka
Ja pytam powaznie tak samo jak miszcza pytałem a dostałem zjebke w postaci odnosnika do sentymentu
Zastanów sie czy mamy postowac na zasadzie wzajemnych utarczek jak było w przypadku technika czy bedziemy wspołpracowac
Tylko tyle
i LUZ Cblondyn jak to przemo postuje

Formacje cenowe nie maja nic wspólnego z geometria wykreślną czy z czymkolwiek czymś podobnym. A co do formacji to oczywistym jest, że ważne jest również to w jakim miejscu wystepuje. Żeby RGR miał jakis sens stosowania musi wystąpić w trendzie wzrostowym. I odwrotnie oRGR.Tomasz196407 pisze:To masz odpowiedx na Twój post?Cblondyn pisze:Ach chodzi o ten wolumen. Chyba sprawa była wyjasniona, że przy handlu na forex trudno o dostęp do wolumenu całego rynku bo rynek nie jest regulowany. Ale to chyba wiadomo dlaczego. Co nie podważa tego, że RGR to formacja zapowiadająca zmiane tendu wrostowego. I nie na podstawie wolumenu tylko sekwencji dołków a szczególności szczytów. Odwrotnie w przypadku oRGRaTomasz196407 pisze:
-dojrzałes
po za tym wczoraj w postowaniu z Przemem (nie wiem nie czytasz wszystkiego?) tyko spytałem czy w kazdym miejscu dowolnego wykresu mozna sobie takie miejsca wyznaczyc? i na podstawie czego
Definicja nie zwalnia wogóle z tego ze rynek fx jest bezwolumenowy(oczywiscie w dobrym słowa znaczeniu) i mozna dowolnie stawiac -moim zdaniem na podstawie geometrii wykreslnej która jest na poziomie szkoły sredniej
Wiec otrzymałem od Was (którzy stosujecie ta metode ) odpowiedx w postaci głupia gadka
Ja pytam powaznie tak samo jak miszcza pytałem a dostałem zjebke w postaci odnosnika do sentymentu
Zastanów sie czy mamy postowac na zasadzie wzajemnych utarczek jak było w przypadku technika czy bedziemy wspołpracowac
Tylko tyle
i LUZ Cblondyn jak to przemo postuje
-
- Fanatyk
Jesteś matematykiem jeżeli sie myle popraw.
Jeżeli takie cos występuje na rynku fx pisze o rgr to jest szansa na usystematyzowanie owych warunków powstania ww.
w postaci statystyki. Pytanie czy sa robione badania statystyczne rgr??
Dla przykładu w publikacjach wielu autorów pojawia sie statystyka wystepowania korekt prostych, zlozonych, płaskich i tak samo impulsów w T.FE
Jeżeli takie cos występuje na rynku fx pisze o rgr to jest szansa na usystematyzowanie owych warunków powstania ww.
Dla przykładu w publikacjach wielu autorów pojawia sie statystyka wystepowania korekt prostych, zlozonych, płaskich i tak samo impulsów w T.FE
"Zwrócmy uwagę na spadek wolumenu towarzyszący powstaniu każdego z tych wierzchołków. Formacja zostaje uznana za ukształtowaną po przerwaniu linii szyi (!<w dodatku> na wzrastajacym wolumenie)." - John j. Murphy "Analiza techniczna" str. 108 (odwrócona 114).
Jak by powiało zdrowo to bym jeszcze raz pofrunął.
Trudno zrobic statystyke bo ocena czy jest RGR czy go nie ma jest bardzo subiektywna. Dla jednego jest dla innego nie. Sa tacy dla których prawwie kazdy HH, HH. LH to juz RGR a to nie prawda. Decyduje o tym linia szyi. W dodatku kąt nachylenia linii czyi tez nie może byc zbyt duży. W mojej ocenie i moich obserwacji RGRy warto grac jak najbardziej bo ich skuteczność jest co najmniej 50% a przy rozgrywaniu zawsze TP>SL.Tomasz196407 pisze:Jesteś matematykiem jeżeli sie myle popraw.
-
- Fanatyk
Rozumiem i doceniam uwagi dt tematu RGRCblondyn pisze:Trudno zrobic statystyke bo ocena czy jest RGR czy go nie ma jest bardzo subiektywna. Dla jednego jest dla innego nie. Sa tacy dla których prawwie kazdy HH, HH. LH to juz RGR a to nie prawda. Decyduje o tym linia szyi. W dodatku kąt nachylenia linii czyi tez nie może byc zbyt duży. W mojej ocenie i moich obserwacji RGRy warto grac jak najbardziej bo ich skuteczność jest co najmniej 50% a przy rozgrywaniu zawsze TP>SL.Tomasz196407 pisze:Jesteś matematykiem jeżeli sie myle popraw.
Prosze tez o wyrozumiałość
a oto moja opinia
Najpierw cytat :
; Rozdział pierwszy
Ogólna koncepcja Swoją pracę The Elliott Wave Principle - A Critical Appraisal Hamilton Bolton rozpoczął następującymi słowami: „Spoglądając wstecz na okres wypełniony wydarzeniami o szczególnie nieprzewidywalnych skutkach dla klimatu gospodarczego, takich jak wielki kryzys, druga wojna światowa, odbudowa ze zniszczeń i boom gospodarczy, zauważyłem, iż teoria Elliotta bardzo dobrze odzwierciedlała ów bieg zdarzeń i nabierałem coraz większego przekonania, że jest to naprawdę wartościowa koncepcja." „Teoria fal" Ralpha Nelsona Elliotta opiera się na stwierdzeniu, że zachowania społeczne, czy też zbiorowe, podlegają określonym trendom i zmieniają się zgodnie z rozpoznawalnymi schematami;
Tu zakonczyłem bo wszystko jest w książce i nawet nie wiem czy moge ją tu cytować
Otóż
Rynkami finansowymi ruszaja inwestorzy!! i tzw teraz sie mówi o algach czy poprostu komputerach tych wielkich graczy
i taka myśl i pytanie na podstawie przedstawionego tekstu jw.??
Co widzi wiekszość inwestorów?? w zawieraniu transakcji
Czy subiektywna ocene np czy jest tam rgr ?
kanał, klin
a moze rysia grall
Zachowania społeczne czy tez zbiorowe podlegaja okreslonym trendom
Nie mówie ze TFE jest wszystkim dobrym
ale chce stwierdzic na podstawie własnego doswiadczenia
że za bardzo odbiegamy od rzeczywistych powodów w którym cena porusza sie
i takim powodem moze by wyimaginowany rgr w głowie pojedynczej osoby
Ci co ruszaja rynkiem nie widza ani fal ani SHS-ow. Widza tylko drabinke.
Inwestor jest tylko dawca. Niby taki madry bo ma kase ale bardzo glupi bo chciwy. Co by nie zrobil to i tak straci.
Nawet jak zarobi million na 100 akcjach to jak oplaci podatki i prowizje to bedzie mogl odkupic tylko 50-80 akcji.
Mial 100 zarobil i moze miec 50-80. Pisalem ze glupi? Powodzenia
Inwestor jest tylko dawca. Niby taki madry bo ma kase ale bardzo glupi bo chciwy. Co by nie zrobil to i tak straci.
Nawet jak zarobi million na 100 akcjach to jak oplaci podatki i prowizje to bedzie mogl odkupic tylko 50-80 akcji.
Mial 100 zarobil i moze miec 50-80. Pisalem ze glupi? Powodzenia
Ale jakim cudem parę wykresów może mylić w sposób systematyczny tysiące bardzo inteligentnych ludzi... I to w jednym czasie. A jeśli tak się dzieje to logiczny wniosek, że musi być w tym jakaś metoda. Trzeba ją tylko znaleźć.
To gra psychologiczna. W tej grze chodzi głównie o wycinanie SL.
bo zarabianie na forex to jest jak z rzutem monetą
specjalnie to napisalem bo to temat slynny tu
ale nawet rzucac moneta mozesz doprowadzic do jakiejs perfekcji i wprawy
i jesli dojdziesz do tego ze na np 20 rzutow 16 wyskoczy ci orzel
to to samo z fx mozesz zawsze zarobic
bo to ze ktos na fx moze sie pomylic to sl to zalatwia i tyle
specjalnie to napisalem bo to temat slynny tu

ale nawet rzucac moneta mozesz doprowadzic do jakiejs perfekcji i wprawy
i jesli dojdziesz do tego ze na np 20 rzutow 16 wyskoczy ci orzel
to to samo z fx mozesz zawsze zarobic
bo to ze ktos na fx moze sie pomylic to sl to zalatwia i tyle
Wszystkie zamieszczane przeze mnie analizy są moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora