DayTrading: Piątek 07.11.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 lis 2014, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
7
27%
Spadek
10
38%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 07.11.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

freakout pisze:
highend pisze:a teraz na Gold już widać młotek? rano pisałem to nikt go nie widział.
a na H4 jest (z małym górnym cieniem - czyli młotek... w dodatku na biało)... i D1 się formuje też (ale to nie wiadomo co będzie ;))
to nie jest młotek tylko marubozu :roll:
http://www.almanachinwestora.pl/analiza ... e/marubozu

no ale młotek ma długi cień dolny i krótki górny ;)
może mamy inne wykresy? na H4 GOLD. dwie świece wstecz ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

MOSCOW, Nov 7 (Reuters) – Russian Finance Minister Anton Siluanov said on Friday that he expected the rouble to start firming soon, the RIA news agency reported.

The rouble slid over 3 percent in early trade on Friday, weakening beyond 48 roubles per dollar for the first time, but has trimmed losses since. ...

Siluanov said he considers the rouble's slump to be driven by speculative moves by market players. He added that the central bank has enough foreign exchange reserves to react swiftly to support the rouble.
:564:
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

daromanchester pisze:
MOSCOW, Nov 7 (Reuters) – Russian Finance Minister Anton Siluanov said on Friday that he expected the rouble to start firming soon, the RIA news agency reported.

The rouble slid over 3 percent in early trade on Friday, weakening beyond 48 roubles per dollar for the first time, but has trimmed losses since. ...

Siluanov said he considers the rouble's slump to be driven by speculative moves by market players. He added that the central bank has enough foreign exchange reserves to react swiftly to support the rouble.
czyli S na usd/rub? ;)
a jak się USD umocni po danych to dooopa ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

highend pisze:
freakout pisze:
highend pisze:a teraz na Gold już widać młotek? rano pisałem to nikt go nie widział.
a na H4 jest (z małym górnym cieniem - czyli młotek... w dodatku na biało)... i D1 się formuje też (ale to nie wiadomo co będzie ;))
to nie jest młotek tylko marubozu :roll:
http://www.almanachinwestora.pl/analiza ... e/marubozu

no ale młotek ma długi cień dolny i krótki górny ;)
może mamy inne wykresy? na H4 GOLD. dwie świece wstecz ;)
być może bo ja u siebie żadnego młotka nie widzę :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

highend pisze:
daromanchester pisze:

czyli S na usd/rub? ;)
a jak się USD umocni po danych to dooopa ;)
Z mniej plynnymi walutami nie ma zartow.
USDTRY i USDZAR udowodnily kilka razy ze nie warto szukac gorek poki kurs nie zaczyna mocno opadac.

https://www.tradingview.com/x/5uaG7wks/

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

highend obstawiam umocnienie USD po danych i już założyłem oczekujące na rublu i będę dokładał.
Mam nadzieję że nie skończy się tak jak dzisiaj rano. Poślizgi TP na plus po 3700 pips ale za to 5 oczekujących nie odpaliło.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

Może ruscy są sprytniejsi niż sądzimy. Najpierw wypchną wszystkie USD jakie mają a a gdzieś w Q1 2015 ogłoszą ,ze bedą sprzedawać gaz tylko za rubla. To spowoduje straszny popyt na niego i jego cena wróci do normy.

Ja bym tak zrobił w sytuacji ,gdybym przeczuwał,że za 1-3 lat będzie przesiadka na nową walutę do handlu międzynarodowego (może SDR'y, koszyk z juanem albo coś znów na złocie oparte)

edek by wtedy wrócił gdzieś w okolice 1.37 i poza emerytami japońskimi w której rozpoczeła by się wielka inflacja wszyscy by byli szczęśliwi ( gdy BoJ zaczął swoje ostatnie luzowanie to przy okazji zmienili prawo pozwalając japońskim funduszom emerytalnym na kupowanie nie tylko obligacji japońskich ale normalnych akcji też )

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

shogomad Ty tak serio ? :wink:
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
shogomad
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: shogomad »

MaciejWLKP pisze:shogomad Ty tak serio ? :wink:
foliowa czapeczka mi się przekrzywiła troche, ale w ramach eksperymentu planuje sobie otworzyć najdłuższego longa w zyciu i go kontynuować wielokrotnie kiedy bedzie wygasał. No i tak mi wychodzi ,że to bedzie edek.

Awatar użytkownika
Krzysiu89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Krzysiu89 »

Nowy123 pisze:to co mini korekta na EDku i czekanie na dane

a na GBP AUD pieknie pojechali ze tez dopie o dzis to zobaczylem i ta ABC

Nowy dobrze mysle? ze mamy teraz retest i lecimy w dół dalej? :) ja to tak widze ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany