DayTrading: Piątek 07.07.2017

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 08 lip 2017, 00:00

Wzrost
2
25%
Bez zmian
2
25%
Spadek
4
50%

Liczba głosów: 8

d4mian7
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 07.07.2017

Nieprzeczytany post autor: d4mian7 »

Ale parabolic jest spoko. Daje rade wycisnąć troche pipsow

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: m-r70 »

Jeśli chodzi o fat finger na srebrze dziś w nocy to mnie dojechali. Smuteczek.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2017, 18:45 przez m-r70, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepszy sposób, by przewidzieć trendy, to je tworzyć...

d4mian7
Maniak
Maniak

m-r70 pisze:Jeśli chodzi o fat finger na srebrze dziś w nocy to mnie dojechali. Smuteczek.
Szkoda:/ kupa kasy. Teraz trzeba sie odkuc.

-- Dodano: 07 lip 2017, 18:50 --

Wczoraj Dadas pisał ze nie widzi wzrostów na kangurze (zeby nie było nie pisze ze dawał sygnał) a kangur poszedł w gore. Kolejny kamyk do koszyka. Śmiem twierdzić ze Dadas nie ma
Pojęcia o kierunku ceny. On gra jedynie na reakcje ceny. Na refleks. Jak na maszynach w kasynie

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Nic się nie dzieje. Po prostu oddałem grubym część tego co u nich zarobiłem. Ale mimo wszystko to było nie fair.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

santo pisze:tomek a co tam kreski są ważne trzeba pokazywać bo może ktoś skorzysta pokazywałem tu daxa dlaczego trzeba sprzedać w ok 945, dało rady kreski z wczoraj nie moje ale mazianie moje ( jak zauważyliście lubię maziać)

Co do Payrollsów powinno się to tak rozegrać co przemek z tomkiem widzieli ...

co do UJ to ja bardziej patrzę na linie najmniejszego oporu
To jeszcze mało-pokazuje :lol:
albo Krzysiek bywa tu jak "dzwony biją"
i nie wie co kolega tu Mazia?

Krzychu wazne sa dwie rzeczy i Ty to wiesz najlepiej bo i to robisz
-analiza
-prowadzenie trejdu

Co do UJ, pewnie tak jak piszesz najmniejszy opór!, i trzeba pokazywać!! ale co? to tak jak u nas na FB?
Napewno ja tak nie zrobie i niechce, mam juz nauczke za jednego człeka,
Czyjawiem przyszedł sporadycznie na forum i od razu pokaz mi dlaczego tak uwazasz
Ja klikakrotnie wstawiałem swoje analizy i na UJ i GJ i indeks jena,
więc nie zamierzam specjalnie dla kolegi robić wyjątek,
Polecam historie i przejrzenie watków o pytanym instrumencie.
Ostatecznie mozemy przedyskutowac wszystko grzecznosciowo na priv
Ostatnio zmieniony 07 lip 2017, 19:09 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

d4mian7
Maniak
Maniak

m-r70 pisze:Nic się nie dzieje. Po prostu oddałem grubym część tego co u nich zarobiłem. Ale mimo wszystko to było nie fair.
Widze ze nie używasz żadnych wskaźników? Mylę sie?:)

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

d4mian7 pisze:
Wczoraj Dadas pisał ze nie widzi wzrostów na kangurze (zeby nie było nie pisze ze dawał sygnał) a kangur poszedł w gore. Kolejny kamyk do koszyka. Śmiem twierdzić ze Dadas nie ma
Pojęcia o kierunku ceny. On gra jedynie na reakcje ceny. Na refleks. Jak na maszynach w kasynie
A co tak wsiadłeś na Dadasa ? CO chwila tylko że się nie zna itp. Facet jest trudny to fakt, ale należy mu się trochę szacunku chociażby z racji wieku...

Awatar użytkownika
m-r70
Stały bywalec
Stały bywalec

Mam kilka. Ale to tylko wskaźniki. Kieruję się innymi rzeczami. Prtscr jest mylący bo nie handluję na co dzień na MT4. Mam inne rozwiązania.

d4mian7
Maniak
Maniak

A co to ja w jego dowodzie siedze? Lol :) facet sam sie wystawia na krytykę. Swoją butą i pewnością siebie. Niech tak nie kozaczy to nikt sie nie bedzie czepiał. Taka psychologia::)

-- Dodano: 07 lip 2017, 19:08 --
m-r70 pisze:Mam kilka. Ale to tylko wskaźniki. Kieruję się innymi rzeczami. Prtscr jest mylący bo nie handluję na co dzień na MT4. Mam inne rozwiązania.
Zdradzisz jakies?:)

santo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: santo »

Tomasz196407 pisze:
santo pisze:tomek a co tam kreski są ważne trzeba pokazywać bo może ktoś skorzysta pokazywałem tu daxa dlaczego trzeba sprzedać w ok 945, dało rady kreski z wczoraj nie moje ale mazianie moje ( jak zauważyliście lubię maziać)

Co do Payrollsów powinno się to tak rozegrać co przemek z tomkiem widzieli ...

co do UJ to ja bardziej patrzę na linie najmniejszego oporu
To jeszcze mało-pokazuje :lol:
albo Krzysiek bywa tu jak "dzwony biją"
i nie wie co kolega tu Mazia?

Krzychu wazne sa dwie rzeczy i Ty to wiesz najlepiej bo i to robisz
-analiza
-prowadzenie trejdu
Tomek wiesz doskonale jak wiele kresek wrzucam ... i jak czasem jestem uparty... a nawi to raz na dwa trzy dni przeglądam bo wiem że tu piszesz, dzwony biją na koniec tygodnia... i świętowanie
goły wykres wystarcza

Co do wyznaczania kierunku .... zawsze trafię tylko czasem dzień za wcześnie :D Podziwiam automatyzm i reakcję na ruch u najlepszych trajderów... więc to że dadas reaguje jak automat to tylko chapeau bas. Gramy z Tomkiem z przypadkiem automatu i perfekcyjnej egzekucji i walki o każdy pips. Śmiem twierdzić że takiego perfekcjonisty jak nasz przyjaciel ze świecą szukać. Znamy narzędzia na jakich pracuje... ja zawsze twierdziłem że mt4 jest tempe (do momentu grania na mt5).... przykro mi stwierdzić ale świadomość że brokerzy WSZYSCY nas kroją pips tu pips tam jak wygląda cena itd.... każda analiza od AT, PA, Elliota, Harmonię może nam tylko ciut zwiększyć prawdopodobieństwo znalezienia kierunku, punktów zwrotnych. Niech ktokolwiek napiszę ze jego metoda działa w 100%. Tylko reakcja ceny i refleks i MM się liczy. Teoretycznie proste praktycznie raz w miesiąca walę takiego babola żę szok bo niestety emocje są jeszcze. IMO określenie statystycznego kierunku na dany dzień z D1 (nie bo ma lecieć 500 pips w górę) wystarcza żeby szukać wejść na m1 m5. A dane, fundamenty są dopełnieniem techniki. Ostatni przykład n aedku uparcie up choć można było ściągnąć z 50 pipów w dół ..... poszło aż miło wczoraj futrowało :D
Nauka nauka nauka....... :564:

Zablokowany